חלון בממ"ד

guy123a

New member
חלון בממ"ד

שלום רב! קניתי בית שבו יש חלון רגיל בממ"ד. הבטיחות בממ"ד חשובה לי מאד ולכן הייתי רוצה להתקין חלון תקני לממ"ד, לאיזה סוג בעל מקצוע לפנות? האם בדר"כ מי שמרכיב לי את החלון הוא גם זה שקונה את החלון? איך אני יכול להיות בטוח שהחלון הוא חזק ותקני? (ושההרכבה טובה?) בחלון כרגע יש: סורגים, תריסים, חלון זכוכית ורשת, האם אפשר רק להוסיף את החלון או שיהיה צורך להוציא חלק ממה שמורכב כרגע? איזה סדר גודל של סכום זה צריך לעלות? תודה רבה מראש!

sayar3

New member
סורגים בממ"ד????שומו שמיים...

אם החלון מתאים לחלון ממ"ד (לא כל חלון מתאים) והזכוכית היא זכוכית מחוסמת (שלא מתנפצת אלא רק נסדקת) אז אין מה להחליף אלא רק להוסיף חלון ממ"ד תקני. זה דרוש עבודה לא פשוטה ודרוש אישור הנדסי כמובן מאחר ואת חלון הממ"ד יש "להטביע" בקיר הממ"ד (בבטון).נראה לי מוזר שבנו ממ"ד בלי חלון כי למעשה הרכבת החלון נעשית עוד לפני היציקה ולאחר מכן יוצקים הכל במקשה אחת. המלצתי-לבדוק עם מהנדס אם בככלל הממ"ד תקני ולא מדובר סתם באיזה מחסן עשוי בטון או חדר טרומי ש"הוסב" לממ"ד. בכל מקרה כל חברה בעלת תקן שמוכרת סטים לממ"ד הינה מספקת בהחלט-אין הבדל אם אתם תקנו את החלון או שהקבלן יקנה ויציג חשבוניות מקוריות.העיקר שהחברה בעלת תו תקן. ונא לשכוח מהסורגים-חלון ממ"ד מיועד לחילוץ מתוך החדר בין השאר-נראה לי שזה יהיה "קצת" בעייתי עם סורגים.... חלון ממ"ד תקני ללא אלומניום עולה בסביבות 4000 ש"ח לא מגולוון.לגילוון זה בערך עוד 500 ש"ח.(דו כנפי או הזזה).

gamari

New member
חברה המתמחה לשיקום ממדי"ם

י. גיספן לפנות לישראל, הוא עוסק בהפיכת ממדי"ם ומקלטים לתקניים ע"פ הנחיות של פקוד העורף בהתאם לדרישות שחלות על המרחב המוגן בשנה בו הוא נבנה 050-3575061

למעלה