חלומות

• פותח הנושא דז
  • פורסם בתאריך

דז

New member
חלומות

חלומות הם מציאות , כי ברגע שאנחנו חולמים אנחנו לגמרי שם , ואם התגרשנו פה זה לא תקף שם , ושם אנחנו עוד אוהבים , אז מה עושה פה לאמת לגבי אנשים? וגם צורות חשיבה שונות הם כבר מימדים. נויה עוד מעט הולכת לחלום

^^flower^^

New member
חלומות...

אני לא ממש מבינה בחלומות אבל בכל זאת... אני חושבת שחלומות הם לא מציאות, הם לא עולם אחר ובקשר למימד אחר לא יודעת! אך אני חושבת שחלומות הם התמודדות שלנו עם המציאות, הם רצונות שלנו, פחדים שלנו כד´ו. אני חושבת שחלומות אומרים לנו הרבה על מה שהיה ועל מה שיהיה ובעיקר על עצמינו, הם לא נותנים לנו תשובות - הם נותנים לנו רמזים! אנחנו (לא בחלומות) זה המציאות שלנו עכשיו, אין מה לעשות אבל צריך לחיות את המציאות הזאת ולא לברוח אל החלומות, מי יודע אולי יש עולם אחר, אולי תגיעי למימד אחר אבל את כאן עכשיו ואין לך מה להפסיד תחיי את החיים, תנסי לאהוב אותם ואולי תלמדי כל מיני דברים....

itsikd

New member
סיפור ששמעתי על חלומות ../images/Emo8.gif

הסיפור סופר לי ע"י רב שטען שהסיפור הוא אמיתי והבחור השלישי בסיפור הוא יהודי. שלושה אנשים נידונו למוות והובאו בפני המלך שיחליט האם לחון אותם אמר להם המלך : "לכל אחד מכם יש הזדמנות אחת - אם הוא יצליח לנחש מה אני אחלום בלילה הוא יקבל את חייו במתנה" הראשון אמר : "המלך יחלום שהוא כובש את המדינה השכנה - משתלט על שטחיה וכל חייו יחיה בעושר" השני אמר : "המלך יחלום שהוא מוצא אוצר קסום המערה נידחת שאיש לא ידע עליו עד היום" השלישי אמר : "המלך יחלום שאחד משריו בוגד בו - משתלט על כיסא המלוכה הורג את בנים שלו של המלך אונס את הנשים והבנות שלו ורק לאחר מכן הורג את המלך" המלך לא רצה לתת לבחור השלישי להמשיך ורצה להרוג אותו בו במקום אמר לו הבחור : "תן לי עד מחר - הרי בין כה וכה תהרוג אותי מחר" המלך הסכים למחרת בבוקר הביאו את השלושה שוב אל המלך והפלא ופלא המלך הורה להרוג את שני הראשונים ואת השלישי להשאיר בחיים ההסבר : חלומות הם דברים שהתת-מודע מוטרד מהם אבל אנו לא נותנים להם לצאת במשך היום זה לא מימד נוסף - זה חלק מאיתנו - זה האיזור שבתוכנו שאליו אנחנו לא טורחים לגשת במהלך היום. אנשים שמוטרדים מבעיות חולמים עליהם אנשים רגועים יותר חולמים פחות אז אם פה התגרשנו ובחלום אנחנו לא - סימן שאנחנו עוד מוטרדים ממה שהיה ואולי הגיע הזמן להתמודד עם הבעיה ביום יום ולא לזנוח אותה בטענה שהיא למעשה במימד אחר - זו הכחשה

*_^

New member
תאוריה תומכת

אולי החלום קיים כדי שהגוף שלנו יעזור לנו לפתור את הבעיות שלנו?

ליטן א

New member
חלומות...

חלום זה משהו ביולוגי-כימי, שתפקידו לסדר לנו את הראש.. אני יכול להשוות את החלום לפקיד כלשהו, שמטרתו לשחזר דברים שהתרחשו (לדוגמא, מנהל חשבונות משחזר את כל מה שאותו איש עשה, על מנת לבדוק אם לא חסרים כספים וכן הלאה) ואם משהו לא בסדר, אז להודיע לאותו אדם שהדברים התרחשו אצלו..... ומה זאת אומרת: אם אני אכלתי פופקורן וצפיתי בטלוויזיה, אז בחלומות הראשונים שלי יופיע פופקורן וטלוויזיה (אפילו אם בחלום יופיע לנו הפופקורן בתוך תוכנית הטלוויזיה שבה צפינו)... ה"בעיה" היא שאת החלומות האלה אנחנו לא זוכרים, כי הם מתרחשים מוקדם מוקדם בלילה, בתחילת השינה שלנו. בהמשך השינה שלנו עד סופו, המוח שלנו בעצם בודק מה מטריד אותנו, מה צריך לשנות, על מה יש לתת ציון לשבח וכן הלאה, והוא מודיע לנו... הבעיה היא, שהוא מדבר אלינו בשפה מאוד מאוד מוזרה... לדוגמא, אדם שמרגיש בתת המודע שלו "כבול", יחלום בלילה שהוא מרחף באוויר, ומתישהו נופל... החלום הזה בא להגיד לאותו אדם שישתחרר מדברים כלשהם..... אם אנחנו מאוד טרודים בדבר כלשהו, יופיע לנו הדבר הזה במספר חלומות, במספר ימים (החלום כאילו חוזר על עצמו..) בקשר לקטע עם המלך, אם הוא היה שואל את האנשים לפני השינה על מה הוא היה חולם, הוא היה חולם, מן הסתם, את כל החלומות - או, כפי שנאמר פה, את החלום הכי מוזר ומטריד.... זהו... ליטן

morning star

New member
על חלומות

מצד אחד אני מסכים עם ההגדרה של ליטן על החלומות - קיטלוג הזכרונות שנאגרו במהלך היום. ממחקרים שנעשו, בהם לא נתנו לאנשים להגיע לשלב ה-REM (Rapid Eye Movement) שבשינה, תפקודם ירד, בתחילה נפגע הזכרון לטווח קצר, אח"כ הזכרון לטווח ארוך ושאר תפקודים שכליים ואח"כ גופניים. בני אדם הם לא היצורים היחידים שחולמים, מתוך תצפית על כלבתי, שמתי לב כי במהלך שנתה היא לעיתים מיבבת, חושפת שיניים, מניעה רגליה כאילו היא רצה - מה שגורם לי להגיע למסקנה שייתכן וגם היא חולמת... מצד שני, נוכחתי מספר פעמים כי בעצם אנחנו מושפעים במידה כה רבה ע"י חלומותינו לעיתים קרובות, כל שמבלי לשים לב אנו מתנהגים כאילו מה שקרה בחלון קרה במציאות (ואם אנו מנסים להזכר, הזכרון הוא מעורפל וחא ידוע לנו אם היה חלום או מציאות). גורדייף (בספרו של אוספנסקי "החיפוש אחר המופלא) טוען כי בעצם כל יום בימינו אנו בעצם "חצי ישנים" וממשיכים את החלום שחלמנו בלילה. הדרך היחידה "לצאת מזה" לפיו, היא לפתח מודעות (שבלעדיה אנו מכונות בלבד, מושפעים ורק מגיבים לגירויים שונים - פנימיים וחיצוניים). שלך הנווד

ליטן א

New member
לפי דעתי השאלה שצריכה להישאל היא:

מהו חלום צלול (ראו פורום).... חלום צלול, למען הפרוטוקול, הוא חלום שבו אתה יודע שאתה חולם, ואתה גם יכול לשנות את החלום לכל דבר שתרצה.... אז השאלה היא - לאן זה מוביל אותנו? מה החלום הצלול נותן לנו??? ובכלל, איך אנחנו ישנים-ערים, כלומר - ישנים פיזית, אבל המוח שלנו ער ומתפקד, והתת-מודע (שפועל כשאנחנו ישנים) מתמזג עם המודע (שפועל כשאנחנו ערים)... ליטן

^^flower^^

New member
הבדל בין מציאות לחלום

אני לא ממש מבינה בחלומות אבל אני בטוחה שהמציאות שונה מפני שאם לא זה לא היה חלום. ההבדל הוא שבחלום אנחנו יכולים הכי הרבה להתעורר ובמציאות אנחנו יכולים הכי הרבה למות, ואז הכל נראה שונה....

דז

New member
חלומות

שמתים פה מתים גם שם , ושמתים שם מתים גם פה , והרבה פעמים פה הולכים לישון והמקביל של זה זה ששם מתעוררים , ויש אנשים שמתים תוך כדי שינה. ושלא מעירים אותך את קמה לפי מה שאת צריכה , זמן שינה. עוד אתמול בחלום חלמתי שחתכתי את עצמי, והיום בבוקר , במכונית לא הייתי בטוחה אם זה היה שם או פה , אז בדקתי. גם אנחנו לא תמיד יודעים להבדיל. עוד יש אנשים שטוענים שהם רואים בחלום את העתיד, או פותרים דרכו בעיות, יכול להיות שמהחלום יש גישה למימד הזה

^^flower^^

New member
אני בטוחה

שאפשר לפתור דרך החלום כל מיני בעיות שלנו עם עצמינו ועם החברה - מנסיון ובקשר לעתיד - אני לא בטוחה.... אפשר למות מתוך שינה? יש אפשרות שאם בחלום אתה מת אז גם במציאות שלנו אתה תמות? בקשר לזה שלפעמים חלומות נראים כל כך אמיתיים - לפעמים זה ממש מפחיד, את מתעוררת בבוקר ואת לא יודעת אם חלמת או שזאת המציאות... חשבתי לעצמי - יכול להיות שיש לנו שני מימדים, כשאנחנו ערים - המציאות שלנו - כאן, אח"כ אנחנו ישנים והמציאות השניה שלנו מתקיימת וחוזר חלילה...

למעלה