חלומות על נפילה

מסתורית

New member
חלומות על נפילה

לרואה בכוכבים שלום! אני יודעת שזו תופעה די נפוצה, חלומות על נפילה, שחולמים שנופלים, ומרגישים את הנפילה, ואז מתעוררים ומגלים שאנחנו בעצם, במיטה. מה פשר חלומות כאלה? מה הם אומרים? מדוע כל כך הרבה אנשים חולמים חלומות מסוג זה? אני מאוד אעריך את זה, אם תעזרו לי. תודה מראש-מסתורית.

נפילה.........

הי מסתורית, חלומות נפילה הם חלומות שכולם חווים בדרך זו או אחרת. בדח``כ הם מבטאים פחד, פחד מכישלון, פחד מלטעות, פחד מהלא נודע והרשימה עוד ארוכה. הפירוש תלוי במצבך הנפשי בתקופה בה חלמת, בשאר החלום העוטף את הנפילה ובעולם הסמלים שלך. יש הגורסים כי טראומת הנפילה חרוטה במוחנו עוד מימי קדם, בהם נהגנו לישון על עצים. אחד מהפחדים שהיו לאותם אנשי קדם מהעצים, היה ליפול. לכן נהגו לקשור עצמם לעצים לפני השינה, אבל........היו שנפלו...... לפי גירסה זו, הזיכרון המפחיד הזה חרוט בזיכרוננו הקולקטיבי, ומשפיע על כולנו. עוד דרך להסתכל על זה: לכולנו יש עליות ומורדות בחיים. מורדות מתקשרות עם נפילות. כולנו רואים סרטים עם נפילות מזעזעות, ומכאן ועד תאור של נפילה דרמטית, בחלום, הממחישה את פחדינו ממצב כזה או אחר בחיינו, המרחק קצר. חלומות פז, רואה בכוכבים.

למעלה