חלומות זוועה

חלומות זוועה

חלמתי הלילה חלום מזעזע - שמטריד את מנוחתי בלי סוף חלמתי שאני חי בתקופת השואה קצינים נאצים נכנסים לחיות בבית שלנו ומתעסקים עם הדברים שלי כולנו (כל המשפחה) הצליחה לברוח לחוף הים ופתאום מישהו עובר על ידינו ומתחיל לברוח אני נחשתי שהוא הולך להסגיר אותנו וזרקתי עליו אבנים כדי לנסות לפגוע בו אבל לא הצלחתי הוא נפגע ברגל מסתבר שזה היה דוד שלי הוא היה נאצי והעוזר של היטלר (לפי ההתנהגות שלו הייתי מאמין לזה גם אם היו אומרים לי את זה במציאות) ואחרי כמה דקות מגיעים נאצים ומנסים לפגוע בנו - ההורים שלי נכנסים לים וצוללים ומאז אני מצליח לראות אותם אבל אני ידעתי שהם הצליחו לברוח, אבל אחי שרץ איתי על החוף נורה ונהרג - אני מתחפר בתוך החול והם כמעט דורכים עליי אבל לא מוצאים ואחר כך אני יוצא עם ההורים שלי מחוף הים ואנחנו הולכים מסתור - אבל כנראה מישהו ראה אותנו נכנסים ותופסים אותנו ומובילים אותנו בתוך הקרונות המזוויעים האלה של הבהמות ואנשים מתים מסביבי ואני לא יכול לנשום או לזוז ואחרכך זורקים את כולם החוצה ואני מוצא את ההורים שלי ומובילים אותנו במכות לעבר שביל כזה שמוביל לבניין שממנו נשמעות צרחות איימים של אנשים ורואים עשן שחור מהארובה של הבניין ועל העשן כתובים השמות של כל היהודים שהם שורפים עכשיו ואז אמא שלי אומרת לי שכנראה זה הסוף אז היא מבריחה אותי ואומרת לי להתראות ומאז אני מסתובב ביער כלשהו ומסתתר עד סוף המלחמה ובסוף המלחמה אני מגיע לבית שלנו והוא השתנה לגמרי הוא הפך לאחד הבתים האלה משנות ה -60 ישן כזה משהו מוזר. איתי נמצאים שני אנשים שאני לא מצליח לקבוע אם הם ההורים שלי או לא והאחיות שלי כי הפנים שלהם יותר מידי מטושטשות ואני נכנס איתם לבית שלנו והכל ישן כאילו נלקח מתפאורה של סרט על השואה מ 1940. יותר אני לא מצליח לזכור כל כך איך זה נגמר אני רק יכול רק להגיד שכל המקומות שאני רואה הם לא מאירופה אני מתכוון הבית שלנו חוף הים זה החוף שנמצא על ידנו והמשרפה היא איזה מפעל שנמצא בעיר שלי ככה זה שואה בעיר שלנו למרות שלא ברור איך קוראים מדינה שאני נמצא בה והאם היא באירופה וסובלת תחת הכיבוש הנאצי או שבני השטן האלה הגיעו גם לישראל כמו שאמרתי יותר ממה שסיפרתי אני לא זוכר אבל החלום מטריד אותי מאוד כי הוא היה כל מציאותי ומפחיד ומחריד ממש הרגשתי את זה את כל הרגשות כמו שאף פעם לא הרגשתי בחלום המון זמן ואולי אף פעם בסדר הייתי מבקש עזרה כי אין לי מנוח מהחלום והוא מטריד את מחשבתי מה גם שאני זוכר (את הפרטים שאני זוכר) אני זוכר כל כך בבירור כאילו כל הזוועה הזאת קרתה באמת (קרתה -לי- באמת) אף פעם לא זכרתי חלום כל כך ברור כאילו הוא ממש אירוע מציאותי שקרה לי מקווה שלמישהו יש משהו להגיד על זה

ל``תוהה`` היקר...

שלום נדב, ברוך הבא לפורום! הקץ לתהיה הנה אני כאן בשבילך...:) ברור שלשואה יש השפעה מאוד חזקה על חייך. אני רואה פה שתי אפשרויות שהשפיעו עליך לחלום על הנושא: 1. ראית סרט על השואה שהשאיר בך חותם עמוק בריאליזם שמצאת בו. 2. אחד מהוריך או שניהם ניצולי שואה. שמעת הרבה פעמים את סיפורם הנורא, וזה ידוע שילדים של ניצולי שואה, סוחבים על גבם הרבה מהחוויות הקשות של הוריהם, עד לרמה של היכולת להריח את ריח הגופרית, של אבק השריפה מכלי הנשק של הנאצים, מעורבב בניחוחות של היער בו היסתתרו.(בזה אני מאמין יותר, אם כי זה הימור...) בחרת בסיפור השואה כמעטפת לחוויות שעוברות עליך במציאות, כנראה שמדובר ברגשות קשים כלפי הסיפור שמסתתר פה. דוד שלך מופיע כנאצי ומסתבר שלא במקרה, לפי דבריך גם במציאות הוא מפריע לך עד כדי פחד, שמצטייר אצלך, כפחד מזעזע. מה שיותר מפריע לך זה שאתה מרגיש לבד מולו, אתה נלחם בו והוריך ``צוללים`` כמתעלמים מהבעיה ומעדיפים לברוח. אחיך פגיע מידי ולא יכול לעזור לך, ואתה, היחיד מבין כולם במשפחה, בעל כושר הישרדות. בהמשך אמא שלך לא רואה תקווה, מנבא שחורות, אולי לרמז להתנהגות שלה במציאות. היא מעדיפה להציל אותך, השורד של המשפחה. בך נטועות כל התקוות הגדולות. ואכן...אתה שורד. בסוף אתה חוזר לביתך, שהספיק להשתנות במשך הזמן, ומסתבר שלא רק הוא השתנה, המלחמה שינתה גם את בני משפחתך פניהם מטושטשים...כאילו וזהותם נלקחה מהם. תופעה שכיחה בקרב ניצולי השואה... מקווה שעזרתי... חלומות פז, רואה בכוכבים.

אם אפשר...

אני מבקש התיחסות קצת יותר ספציפית... מה נוגע בך ומה לא מכל מה שכתבתי לך? אח``כ נטפל בזוועה....או קיי?

איחור ודעתי בנדון

מצטער שלקח לי זמן לענות פשוט לא הייתי כאן אז לא יכולתי לענות עכשיו להתחייסות שלי תהיה בתגובה למכתב שלך עם הפירוש

דעתי בנדון

האמת היא שאני די רגיש לדברים האלה ועשיתי קצת שטות וראיתי את המון סרטים ביום השואה (אחרי הכל חייבים לזכור לא משנה עד כמה זה כואב) אז בכלל זה הוסיף המון שמן למדורה שכבר קיימת דבר שני הוריי לא היו בשואה אם כי סבא שלי היה במחנה עבודה עכשיו להתייחסות לפירוש - דוד שלי הוא באמת האדם הכי מרושע שאני יכול לחשוב עליו - שטן כבר יכול להראות אנושי על ידו - במציאות הוא לא מפחיד אותי הוא יותר מבחיל אותי בן חולה כסף שלא רואה שום דבר ולא יעצור בשביל שום דבר בשביל עוד שטרות ועוד ועוד - הוא לא יכול לעשות לנו כלום (זה לא כמו בטלנובלה שיש לנו עסקים וכל זה והוא מאיים להשתלט עלינו אנחנו בסה``כ משפחה רגילה ביותר כך שאין לו שום יכולת לאיים עלינו משום כיוון) בקשר ללוחם בו - אני לא כל כך חושב שאני לוחם בו כי ניתקנו את הקשר איתו לפני 5 שנים ומאז אנחנו רואים אותו רק במסיבות של המשפחה והכל למרות שיש אמת בדבריך - כי אבא שלי כל הזמן שנלך להשלים איתו כי הוא אחיו אבל אחרי 30 שנה שהוא משפיל את המשפחה שלנו אמא שלי לא מוכנה לזה יותר מליון פעם בשלושים שנה האחרונות היא כופפה את הראש והלכה לחדש את הקשר אבל עכשיו נמאס אבל עדיין אבא שלי רוצה לחדש איתו את הקשר למרות שאני כל הזמן אומר לו שהוא לא יעשה את זה כי זאת טעות - הבן אדם הזה איבד את צלם האנוש שלו ככה שהוא כבר לא קרוב שלו בשום דרך. את האמת אני לא חושב שההורים שלי בחלום מתפרש כצלילה והתעלמות מבעיות במציאות כי זה היה אחרי שהוא כבר הלך והנאצים ניסו לתפוס אותנו אז כל אחד בזמן המנוסה התפצל ההורים שלי התבאו מתחת למים ואחי ברח איתי והאחיות שלי נעלמו לאן שהוא אני לא יודע. ככה שאני רציתי להבהיר את הנקודה הזאת שהם לא נטשו אותי מולו - מה שגם אם זה היה ככה אני לא חושב שההורים שלי מתעלמים ממשהו כי מאז שהייתי ילד ההורים שלי אף פעם לא העלימו עין מדברים שקורים לי או לאחים שלי כי הם לא ההורים מהסוג הזה שבורחים כשיש בעיות אבל נראה לי שאולי אבא שלי כל הזמן הרגיע אותנו במשך השנים שאנחנו צריכים להיות איתו בקשרים יכול להיות למרות שאני אגיד לך את האמת לא כל כך נראה לי - יש לי הרגשה כזאת ש``לא זה לא`` מה שנקרא. דווקא אצלנו במשפחה זה -בדיוק- ההפך!!! אני פגיע מאוד (אני סובל מבעיות בריאות חבל``ז) ואחי הוא שורד חבל על הזמן הוא עו``ד וכל פעם שהייתה לנו בעייה כספית עם נגיד חברת חשמל או הסופרמרקט הוא הלך וטיפל בזה - מול העורך דין שלהם ולא ויתר עד שהוא כמעט גרם להם לוותר על הדרישה שלהם (אם נגיד הייתה טעות בחשבונית בסופר או חברת החשמל חייבה אותנו יותר מידי ולא רצו לבדוק את זה) ככה שבמציאות זה ממש ממש הפוך !! עכשיו בקשר להמשך שאמא שלי לא רואה תקווה - תגיד לי מבחינה ריאלית אם היו מובילים אותך לאיזה בניין שעשן שחור מלווה בשלדי אדם יוצאים ממנו ואתה יודע שכל מי שנכנס לעולם לא חזר משם האמת שגם אתה היית בטוח שזה הסוף שלנו - כך שנראה לי שזה יותר ריאליות מאשר ראיית שחורות. ושוב פעם זה ממש ממש הפוך מהמציאות! אמא שלי כל הזמן אבל כל הזמן הייתה אופטימית - היא עברה תאונת עבודה ממש לא קל (לא אכנס לפרטים עכשיו) אבל אני יכול להגיד שלולא האופטימיות שלה היא לא הייתה משקמת את עצמה בחיים. אני בטוח! בקשר להיא מעדיפה להציל אותי נראה לי יותר שנראה לה שאני היחיד שנשאר או יישאר בחיים אז היא מצילה אותי. בקשר לבית אני רציתי להבהיר - השואה בחלום שלי לא הייתה כמו בשנים שהיא הייתה במציאות אלא בשנים שאני חי בהם 2000 ו-2001, וכשנלקחנו מהבית הוא היה מודרני עם כל השכלולים של המאה ה -21 (מחשב פנטיום 800 אינטרנט מתקדם והכל) כשחזרנו הוא כאילו תפאורה משנות ה - 40 לסרט על השואה כל הבית נראה בעיני בשחור לבן ומשום מה גם כחול - אבל רק את הצבעים האלה והבית נראה כמו הבתים האלה מ 1941 (אתה מבין למה אני מתכוון - חימום בית בפחם וכל זה - בקיצור כאילו נגזר מתפאורה של סרט על השואה) בקשר לטשטוש - נקודה טובה! אני באמת חושב ככה שזה ככה. עוד משהו קטן רציתי להגיד: לא רציתי להגיד כאילו טעית בפירוש החלום - חלילה, אני חושב שפירשת אותו מצויין, אבל אני בטח לא כתבתי את הדברים נכון ובהעדר הפרטים האלה פירשת את הדברים כפי שהבנת אותם - אז עכשיו רציתי להבהיר את הדברים תגיד לי מה אתה חושב - מצפה מאוד ומצטער על התגובה המאוחרת שלא יכולתי להכנס כבר יומיים

נ.ב. ששכחתי

עכשיו כשכתבתי את זה רק נוכחתי לזה איך זה יכול להיות? הסבת את תשומת ליבי שהכל הפוך אצלי בחלום: אני זה שמצליח לברוח כשאחי הוא הלוחם מביננו ואני זה שמבקר כל הזמן אצל רופאים (בקשר לבעיות בריאותיות) וגם הקטע עם אמא שלי - היא אף פעם לא היה פסימית - תמיד תמיד אופטימית גם כשלא היה סיכוי לכך - וכך גם אני מניח היא עברה את השיקום שאחרי תאונת העבודה שלה. זאת נקודה נוספת שרציתי להעלות בתגובתי - זה ממש מוזר.

להיות גיבור...

היי נדב! חתיכת סיפור....מעניין... אתה מפרש טוב את חלומך, וכמו שאני תמיד אומר: אין מפרש טוב יותר מבעל החלום. נראה לי שכל החתיכות בידך, ובכל זאת חסר משהו להשלמת התמונה כולה. אז בעקבות דבריך: החלום מרמז על חלוקת המשפחה בזמן מצוקה. החלוקה היא ספציפית ובעלת משמעות. מי הולך עם מי בזמן צרה...אז ההורים מעדיפים אחד את השני, אחיותך מתלכדות, ואתה עם אחיך.(ככה אתה רואה את זה) נראה שבחלום אתה רוצה להיות קצת כמו אחיך, לוחמני ובעל יכולת הישרדות אותה, כנראה, ירש מאמך. אתה מצייר תסריט, בחלומך, שהופך אותך לגיבור שורד. בשביל להוכיח את יכולתיך אתה מעדיף להוציא את אחיך מהמשחק שלא יעיב עליך. טישטוש פני משפחתך בסוף, אולי מרמז על כך שאתה לא מרגיש בנוח עם התפקיד החדש - כשורד. משהו מרגיש לא נכון...

למעלה