חלומות וסיוטים

didi28

New member
חלומות וסיוטים

בזמן האחרון אני מתקשה להרדם בלילות, לוקח לי המון זמן מרגע שנכנסתי למיטה ועד שנרדמתי. בנוסף וזה החלק העיקרי של בעייתי, לפחות אחת לשבוע יש לי חלום רע מאוד על שממנו אני מתעוררת בבהלה (היה מקרה שהתעוררתי בבכי!) רועדת כולי, הגוף ממש כואב פיזית מהפחד וקשה לי להרגע. לוקח לי המון זמן להצליח לשכוח את החלום ולחשוב על משהו אחר שיגרום לי להרדם. בדרך כלל הסיוטים הם על פיגועים שבהם קשורים בני משפחתי וממש אתמול בלילה חלמתי על מטוסים, כשיש לזה אקפט מהפיגוע במגדלי התאומים. אני לא יכולה יותר עם החלומות האיומים האלה, זה משפיע על כל התפקוד שלי ואני לא יודעת מה לעשות כדי להפטר מהם! (תדירות של אחת לשבוע זה יותר מדי בשבילי!) האם יש דרך לשלוט על החלומות או שנדונתי לסבול גם בשעות המעטות שבהם אני אמורה לנוח?

לדעתי הסיוטים נובעים מהפחד שלך!

את חושבת יותר מידי הרבה על הפיגועים והטרור ומאד מפחדת שזה יקרה לך או לקרובים שלך. זה טבעי לפחד אבל את צריכה להרגיע את עצמך ולא לחשוב על זה כל כך הרבה. אם בתת המודע לא תפחדי מהמצב הקשה בארץ ואם לא תקדישי לזה כל כך הרבה מחשבה הסיוטים יעלמו. (הרי בלילה חולמים על מה שקורה ביום).

הנואשת

New member
הפעם אני מסכימה עם אינה ../images/Emo3.gif

מה שקורה בחלומות זה ערבוביה של דברים שאת עוברת במציאות בתוספת של הדמיון. נסי להתמקד בדברים חיוביים, ולהנות מהחיים (אולי לראות בובה פראית
) ואני בטוחה שזה מה שישפיע על החלומות. ודבר נוסף, אם הנושא הזה ממש מעניין אותך, יש דבר שנקרא חלומות צלולים, שזו טכניקה שמלמדת אותך איך לשלוט בחלומות וליהיות במודעות שאת בחלום וככה לעשות כל מה שאת רוצה בו. אני חוויתי את זה רק פעם אחת, וזה היה דבר מדהים. בין אם מאמינים בזה או לא-מעניין לקרוא.

גרא.

New member
מקובל לחשוב שיש קשר בין שרידי היום

הקודם,מאורעות,רגשות,התרחשויות למיניהן,לבין חלומות בלילה,לא בכולן,אלא באחד או יותר.יש בחלומות,גם ביטוי כל שהוא למשאלות מודחקות,שיכולות לבוא לידי ביטוי ויזואלי בחלום,כאשר בזמן ערות,הן אינן עולות,עקב "צנזור" פנימי שיש לכל אחד מאיתנו בתת המודע,השומר מפני עליית מחשבות כאלה,בהן תכנים איומים ומפחידים.אבל בלילה,כשה"צנזור" ישן,כלומר,כמעט ולא מתפקד עקב החלשת כל פעילויות הגוף,ובעיקר קצב גלי החשמל במוח,יכולים,ועולים תכנים נוראיים לפעמים,כפי שאת מתארת,על פיגועים שכביכול קשורים בהם בני משפחתך.אישית,איני מכיר כל דרך ראציונאלית להפטר מחלומות כאלה באופן מודע,בפרט שמאורעות היום יום,חוזרים ומאיימים לפעמים על קיומינו. ולכן,הדרך הטובה היא לקיים מספר שיחות עם פסיכולוג,לשוחח על הפחדים הלא ראציונאליים שלך.השיחה,שאינה בהכרח טיפול,שגם הוא כמובן לא פסול,היא דרך טובה לוונטילציה (איוורור)רגשית.יקל עלייך לאחר מכן להתמודד עם חרדות היומיום,שהן הגורם לסיוטי הלילה.את יכולה כמובן לקחת כדורי שינה ואז..תחלמי,או יותר נכון תזכרי פחות. יחד עם זה,ראיתי שיש 2 פורומים בתפוז שעוסקים בחלומות.האחד,בשם "חלומות צלולים",אומר שאפשר ללמוד איך ללמוד חלומות כרצונך.אז אולי תקפצי לשם לראות,וללמוד..

m_katzmann

New member
נסי הרפייה לפני השינה

לדידי שלום, כמובן שאת צריכה לטפל בפחדים שיש לך,שמשתלטים לך על חייך, אבל עד אז אני מציעה לך שלפני השינה תנשמי כמה נשימות דרך האף, תעצמי את עיניך ותחשבי על מקום אליו את רוצה להגיע. נסי לדמיין את המקום, לראות מי נמצא איתך, לשמוע את הקולות, להריח את הריחות, לראות את הצבעים, לדמיין מה קורה שם. לפני שאת פוקחת את עינייך נשמי 2 נשימות עמוקות ונסי להכניס את כל הטוב הזה אליך פנימה. שיטה אחרת היא להגיד לעצמך במשך כל היום הלילה אחלום חלומות נעימים ולא אחלום עוד על פיגועים או כל משפט אחר ברוח זו. אמרי זאת פעמים רבות ביום ותראי איך שזה פשוט עובד. מאחלת לך חלומות נעימים. מאיה

גרא.

New member
הרפייה עצמית,כדאי ללמוד אצל מי

שמוסמך,ויכול ללמד הרפייה.לא די,לצערי בכמה מילים,כפי שתואר כאן כדי להגיע להרפייה עצמית.יחד עם זה,אם זה אחד מכיווני הטיפול המומלץ,יש בכל חנות ספרים מכובדת,קלטת בדרך כלל של ד"ר אליצור,אבל גם של אחרים.קלטת המאפשרת למשתמש בה,ללמוד הרפייה באופן מעשי,ולרכוש את היתרונות הרבים שהרפייה עצמית מאפשרת.כדאי לנסות.

למעלה