חלומות וזמנים

blackorpheus

New member
חלומות וזמנים

אתמול הלכתי לישון ב 12 ושמתי לי שעון מעורר ל 7 בבוקר שזה בערך 6 שעות ( אם אני נרדם ב 1), ב9 ו ב10 וחצי. אחת מבדיקות המציאות שלי היא כל שעה עגולה לעשות בדיקת מציאות. לפני השינה עשיתי שכנוע עצמי ואמרתי כל הזמן לפני השינה "האם אני חולם", על מנת שאני אזכור לעשות בדיקת מציאות כשאני אשאל את עצמי בחלום. התעוררתי ב 3 וחצי בבוקר לא זכרתי שחלמתי משהו אז שאלתי את עצמי על מה חלמתי וכו ואז נזכרתי בחלום ולאט לאט הרכבתי את כולו. אחרי שקמתי ורשמתי אותו חזרתי למיטה וניסתי לעשות מיילד, משום מה השכן מלמעלה החליט לעשות רעש אז כל פעם אחרי שסיימתי את הדימיון וניסתי להרדם הרעשים נתקעו לי בראש וזה די עצבן אותי. כשהתעוררתי ב 7 ניסתי ממש להזכר על מה חלמתי אך שום דבר וכך גם ב 10 וחצי ( באסה). למה אני לא מצליח לזכור חלומות שהיו אמורים להזכר טוב אחרי הרבה שעות שינה ודווקא חלום של 3וחצי בלילה אחרי איזה 3 שעות שינה כן זכרתי. בנוסף לכך מאז שהתחלתי לעשות בדיקת מציאות כל שעה עגולה אני מתעורר כמה פעמים באמצע הלילה שזה ממש לא מפריע אלא יכול רק לעזור אחר כך לביצוע מיילד וכו אבל רציתי לדעת האם זה עקב בדיקת המציאות או כחלק מתהליך לחלימת חלום צלול. תודה רבה לעונים ושתהיה לכולנו שבת שלום ומבורכת.

makron2

New member
שלום..

"לפני השינה עשיתי שכנוע עצמי ואמרתי כל הזמן לפני השינה "האם אני חולם"" - זה טוב להתמקד בנושא לפניי השינה ולעשות מספר בדיקות מציאות בזמן הזה. "שאלתי את עצמי על מה חלמתי וכו ואז נזכרתי בחלום ולאט לאט הרכבתי את כולו." - יפה מאוד. "השכן מלמעלה החליט לעשות רעש" - תשתדל לשנות קצת את הזמן,שיתאים לך יותר. "למה אני לא מצליח לזכור חלומות שהיו אמורים להזכר טוב אחרי הרבה שעות שינה" - זה גם קורה לפעמים. - לפעמים לוקח קצת זמן ע"מ לחלום צלול וזכרון חלומות הוא חלק מאוד חשוב,תנסה לשנות ולאלתר. "האם זה עקב בדיקת המציאות או כחלק מתהליך לחלימת חלום צלול." - לפעמים יש מקרים שנעשים מודעים מאוד לתהליכי השינה ובעקרון זה עוזר לתהליך(התעורריות קורות באופן שגרתי בכל לילה ורצוי להשתמש בזה) - אבל כמו שציינת זה יכול גם להטריד ,בתור התחלה אולי עדיף לוותר על בדיקה כל שעה,הכתיבה והמיילד גם פעולות מעוררות,תנסה לאזן קצת - אפשר לכתוב ביומן רק כמה מילות מפתח,למצוא סימן ולהמשיך למיילד,בדרך כלל לאחר חלום צלול מתעוררים בסופו,בגלל זה ועוד גורמים הזכרון של חצלול בדרך כלל יותר טוב מחלום רגיל(תלוי בתזמון). במידה ואין זכרון חלום למיילד שמתעוררים אז תמיד אפשר לחזק את הכוונה ע"י המשפט ולהשתמש בחלום וסימן פחות חדש.

silverhawk

New member
זכרון חלומות זה לא מתמטיקה

ואין פתרון של קסם (אם כי באופן יחסי, השיפור ביכולת זכרון החלומות הוא מהיר ביותר). ככל שתישן יותר שעות כך אורך הREM יילך ויגדל, ובהתאם אף הסיכוי שתזכור יותר חלומות ויותר טוב. יחד עם זאת, כמובן שזה לא הכרחי. אם לאחר 3 שעות התעוררת, במקרה, ישר מתוך חלום, סביר שתזכור אותו יותר טוב מאשר אם התעוררת לאחר 6, אך בשלב אחר של השינה. ככה זה. יחד עם זאת, מאחר ואורך הREM הולך ומתארך, כאמור, הסיכויים הולכים וגוברים. כך או כך, מדובר בעניין של אימון, ואין לי ספק שכבר לאחר שבועות בודדים (ואף הרבה פחות מכך) אתה מרגיש/תרגיש שיפור משמעותי.

למעלה