חלומות באספמיה

psichi

New member
חלומות באספמיה

שלום, אני בן 22 ומאז ומעולם רציתי לשחק ב-NBA. קניתי נעלי כדורסל, מצאתי איזה כדור ואני גם יודע קצת לכדרר, ולפעמים, כשאני ממש משתדל ומתמיד, נכנס הכדור לסל. נושא הפיגמנטציה הוא קצת בעייתי לליגת ה-NBA, אבל זה בטיפול אצל טובי המומחים. בגלל מעלותי הנ"ל, כל מה שנשאר לי זה לשפר את הניתור, ולהשיג מימון עבור כרטיס טיסה לארה"ב. אודה עם משהו יוכל לעזור לי עם אחת משתי הבעיות הללו. תודה, צביאל

pomelit

New member
אין לי מושג מה להגיד לך

אבל הודעתך שיעשעה אותי מאוד
אולי תקנה חולצה של ה NBA יחד עם הנעליים. ללכת עם להרגיש לי

עזרה חלקית

לבעית המימון אין לי פתרון ! לגבי הניתור, כיצד ניתן לשפר אותו: ניתוח קצר ופשוט של ניתור: במפרק הברך השריר שעובד הוא הארבע ראשי במפרק הקרסול השרירים שעובדים הם תאומים ושריר שנקרא סוליה לשפר את יכולת הניתור עלינו לשפר את השרירים הללו ולהתאמן אימוני מהירות, חשוב להקפיד ולהבין כי ניתור פרושו מהירות, כוח מתפרץ ולכן תרגילי ניתור נבצע בתחילת האימון. הסבר קצר: בהגדרה מהירות היא היכולת של האדם לבצע פעולה במינימום זמן. מערכת העצבים משחקת תפקיד מרכזי בפעולות אלו ולכן עקב התעיפות יחסית מהירה של מערכת העצבים נבצע אימוני מהירות וכוח מתפרץ בתחילת האימונים. שיטה שלב ראשון - חיזוק שרירי הארבע ראשי ע"י תרגילים של סקווט, פשיטת ברך כנגד מכונה, מכרעים וכו´. שלב שני - חיזוק שרירי השוק ע"י תרגילים של הרמת עקבים כנגד משקל בעמידה ובישיבה (בעמידה עובד שריר התאומים בישיבה עובד שריר הסוליה). שלב שלישי - אימון פלאומטרי ע"י מספר תרגילים: 1. עמידה על קוביה קפיצה ממנה לרצפה ומיד קפיצה לגובה 2. עמידה, קפיצה לגובה, ברכיים לחזה תוך תפיסה של הברכיים בידיים וחזרה לעמידה 3. עמידה, כפיפה בברכיים וקפיצה למרחק הגדול ביותר שאפשרי. 4. ידיים על העורך, קפיצה למדרגה, קפיצה לרצפה ומייד קפיצה למדרגה נוספת. קיימים עוד הרבה אימונים מסוג זה, נסה לעבוד על תרגיל אחד באימון עבודה של 2 דקות רצופות, 3 דקות מנוחה, 5 סטים, בתחילת האימון אחרי החימום. לגבי שני השלבים הראשונים שלב אותם באימוני רגליים ותן עליהם דגש ! בהצלחה עם החלום

psichi

New member
ניסיתי

התחלתי היום לשלב את הנ"ל בתכנית האימונים שלי. בואנה, זה לא קל הדבר הזה. ממש מתיש. רק... מה זה מכרעים? לא חושב ששמעתי את השם הזה אי-פעם... אני אנסה את זה כמה שבועות, ואם יהיו תוצאות נראות לעין, אדווח פה בפורום! חכו חכו, יום אחד עוד תשמעו את המשפט "או מיי גוד רונן, דיד יו סי צביאל?"

psichi

New member
מספר שאלות

האימון הפלאומטרי צריך להתבצע ברציפות? למשל, בקפיצה וברכיים לחזה אני אקפוץ מיד עם הנחיתה? היום ניסיתי את זה, ובסוף היה צריך לגרד אותי מהרצפה... מבחינה אירובית יצאתי שחוט. ודבר שני... אני רוצה לבצע סקווטים וגם מכרעיים באותו אימון? הם נראים שניהם כמו תרגילי רגליים מרכזיים, שארצה לבחור אחד מהם בכל אימון וכמובן, תודה רבה על התכנית! צביאל

עוד

ניתן לשלב בין התרגילים אבל לא הייתי ממליץ לך לעשות זאת בשלב הראשון, אולי אחרי מספר שבועות ! לגבי מכרעים וסקווטים בהחלט אפשר לבצע אותם באותו אימון - תרגילים מצויינים !! בהצלחה ואל תשכח להזכיר אותנו שתהיה בפסגה

למעלה