חלום

• פותח הנושא Mist2
  • פורסם בתאריך

Mist2

New member
חלום

ישבתי על הנדנדה שבחצר שלי, ועישנתי מקטרת.
ניסיתי להיות ברגע ולחלק תשומת לב. היה נדמה לי שאני מצליח.
טיפת גשם נחתה על האף שלי, ובאותו רגע קרה משהו והבחנתי עד כמה שאני רדום, עיף, מזוהה ורחוק מלהיות ברגע.

Mist2

New member
אולי בחלום שלך

רשמתי שהאדם הערמומי ינסה להשתמש בכל דבר לקידום הערות שלו.
אבל כמה טיפות נחתו עלי בחיי שהצלחתי להשתמש בהן?

lightflake

New member
זה היה החלום שלך

וטיפת הגשם באותה שנייה הייתה הגורו (מה שמראה, מה שמוציא מחושך לאור)
זה הכל
לפי סיפורך הזה מה שטיפת הגשם הראתה לך ממש לא היה בזכות ערמומיותך, אלא דווקא בניגוד לכל נסיונותיך ואשליותך לגבי שליטה במצבי התודעה שלך, אולי אחרי המקרה האגו לוקח בעלות על המקרה ואומר "אני ערמומי" אבל זה רק עוד חלום ואתה יודע את זה

Mist2

New member
אתה אגו…שמגו והטפיסה המוגבלת

מדי פעם ברגעים הטובים יותר, אני נוכח שוב ושוב שרמות התודעה מתקיימים במקביל.
מצב תודע גבוה יותר לא מחליף את הנמוך, הוא מופיע ומתקיים במקביל למצבי תודעה נמוכים.
הבנה זו, מכה בי שוב ושוב…

בדיוק כמו כל גורו אמיתי

lightflake

New member
תכלס... ממילא זה לא הטיפה, זה התודעה

אבל לא תודעה "של מישהו" - מי יכול לקחת בעלות על תודעה ?
"התודעה שלי" - של מי ?

הפעם לייטפלייק צודק

המציאות מלמדת אותך שוב ושוב שאינך בשום דרך רוחנית, שאין לך שום שליטה על מצבי התודעה שלך, ושאינך יודע כלל מה אתה ומי אתה ושאין לך שום דרך לדעת את עצמך.
אבל השקעת מלא זמן ואנרגיה אז אתה לא יכול לשחרר.
כל האינטליגנציה והאור מגיעים דווקא במקומות האלו שאתה נאלץ לשחרר. זה לא "מצב תודעה גבוה" אלא זה פשוט שיחרור של התקיעות. אל תדבר על מצבי תודעה גבוהים, דבר על מה שאתה יכול להשיג כרגע- קצת שיחרור של תקיעות ואשליות. ומה הדרך? בגידה! בגידה בדעותיך הקדומות. אם אין לך אומץ לבגוד בדעותיך הקדומות- תישאר תקוע תמיד. מותר לך לבגוד בכל מה שהאמנת בו ושוכנעת בו. הטל ספק! אין לך ספק, וזה ניכר אצלך כל כך. אתה משוכנע שאתה אוחז את אלוהים בביצים. שמצאת את האמת המוחלטת אצל גורדייף השרלטן. יאללה יאללה. שחרר.

לא, חמודי

אתה בדרך כלל הזוי וטועה ובורח מהמציאות. הפעם יצא לך קצת נכון. קצת נכון יותר טוב מלא נכון, כך שזה שיפור לגביך אבל עדיין זה בלתי מספיק לטעמי.

lightflake

New member
טוב. אבל דווקא ציפיתי לתגובתך בשרשור הגניבות

כי נראה לי שאתה התעסקת ברעיונות מתחום פילוסופיה של המוסר אז היה מעניין לשמוע את התשובה מהכיוון הזה,
תראה מה זה, עד שפעם ראשונה יש שרשור על נושא שאתה כן מבין בו, אתה לא מגיב...

אין לי שום עניין בפילוסופיה של המוסר

שאלות מוסריות משעממות אותי. זו סתם טרחנות. מה טוב? מה רע? כאילו שאתה לא יכול לשפוט לבדך ע"פ מערכת הערכים שלך אם יש לך את העובדות מולך. כך שהדיון היחידי הרלוונטי הוא על עובדות, ולא על מוסר ולא על ערכים.
מה שכן מעניין אותי זה ההשפעה של המוסר על מה שאנשים מציגים כעובדות. ההטיה החשיבתית שמייצר המוסר, האשליות שהוא כופה על ההכרה.
לדוגמא- שיטות מדיטציה. הן כולן קישקושים הזויים ששיפוטים מוסריים ייצרו. מידות טובות שניסחו את עצמן בתורה פסיכולוגית שמחלקת את האדם על פי מה שהוא אמור להיות אליבא דמוסר ולא על פי מה שהוא במציאות.
כל הפרקטיקות- ואפילו היותר מעודנות, כמו ישיבת זן, שאתה מתרגל, נוצרו מתוך המוסר. אין כל פרקטיקה אלא מתוך שטות פסיכולוגיסטית.
אני לא נגד מוסר כלל. אני פשוט מציין את האפקט של המוסר על החשיבה הבריאה.
אתה כל כך שקוע בהבלי הטכניקה והחיפוש, ואינך מבין שהן הטכניקה והן החיפוש הם תולדות של ערכים שהוחדרו בך וייצרו אצלך מודל של מה שאתה אמור להיות.

הודעה יפה. אבל מדוע אתה כותב - "אין לך שום דרך לדעת את עצמך"?
מתי אתה לא יודע את עצמך? יש רק מחשבות על זה שיש עצמי נסתר, מעבר או בנפרד למה שיש פה...

למעלה