חלום שחלמתי

• פותח הנושא dgp
  • פורסם בתאריך

dgp

New member
חלום שחלמתי

שלום רב. לפני כמה שבועות חלמתי חלום מוזר. הרגשתי ערה. ראיתי אורות צבעוניים מרצדים על הקיר. חשבתי שדודתי, אצלה התארחתי, מסתובבת בחדר, או שהמחשב בחדר התחיל לפעול. במהלך החלום חשבתי לעצמי - דיבור במחשבות. אחר כך היה רעש של נשימות והתנשפות . הסתובבתי, בחלום, לצד שמאל של המיטה וראיתי את הכלב שהיה לי בהיותי ילדה עומד לידי ומסתכל עלי. יש לציין כי מאוד אהבתי את הכלב הזה. התעוררתי בבהלה. החלום היה "חלום ער", שוב הרגשתי ערה. בהתחלה ניסיתי להעיר עצמי ולא הצלחתי אחרכך התעוררתי בתחושת בהלה. * אגב, הכלב הזה כבר הופיע בחלומותי כמה פעמים בעבר. אשמח לקבל תגובתכם, הן לגבי הופעת הכלב בחלום והן לגבי התחושה של ערות בחלום. תודה רבה.

אזור הדימדומים.....

היי, המקום בו היית בחלומך הוא ``אזור הדימדומים``. כלומר:נים לא נים, נתקעת בין חלום למציאות. המוח קלט את חווית החלום ובאותה עת גם את המציאות. בדח``כ החוויה הזאת מפחידה. בגלל זה, כשאנחנו חולמים, מוחנו מתנתק לגמרי מהמציאות, בשביל שלא נזדעזע... מצד אחד הגוף שלך שקע בתרדמה ומצד שני המוח הבין שעובר עליו תהליך של חלימה, הקונפליקט הזה עורר בך לחץ, בגלל עוצמת החוויה הלא מוכרת. אני מכיר את החוויה הזאת באופן אישי. אצלי החלום התפתח וראיתי איך חפצים בחדר שלי מקבלים רוח חיים, מתעוותים ומתחילים לטייל בחדר. ואת כל זה אני קולט כשחצי ממני נמצא במציאות...אכן סיוט.............. עד שהצלחתי להתעורר, ונשארתי משותק במיטתי מעוצמת החוויה. לי לקח שבוע בערך עד שחזרתי לעצמי ולבטחון שהרגשתי בחדרי לפני החוויה המוזרה הזאת. בד``כ זה קורה בתקופות שהמודעות העצמית שלנו גבוהה במיוחד. נסי להיזכר, לפני שחלמת את החלום, האם היית לך שיחה משמעותית או מחשבות עמוקות אל תוך הלילה..... הכלב מייצג געגוע שלך אליו. כמו כן יכול להיות שהוא נמצא בתת מודע שלך בתפקיד של הכלב האוהב והשומר שלך. אני לא שולל גם הסבר מיסטי יותר, כמו התגלות רוחו בפנייך....אך אני נוטה להיגיון. אגב....יש פורום על הנושא בשם: "חלומות צלולים", זה גם השם של החוויה. חלומות פז, רואה בכוכבים.

dgp

New member
תגובה לפתרון

תודה על הפתרון המהיר. סוג זה של חלומות קיים אצלי כבר זמן רב, כמו שציינת לרוב זה אכן מפחיד אותי. כשהחוויה בחלום לא מבהילה אני מנסה להבין אותה, המחשבות רצות ואני ממש חושבת ומדברת עם עצמי תוך כדי החלום. לפעמים מנסה להחזיר אותו, לשנות, לראות... לפעמים סתם משותקת ולא מצליחה להעיר את עצמי. לא מצליחה לפתוח את העיניים. אל הכלב הספציפי אני אכן מתגעגעת, הוא הגן ושמר עלי בילדותי וליווה אותי כמעט 16 שנים. ולכן התפלאתי כשהחלום הפחיד אותי כל כל. בעבר חלמתי על אותו הכלב כיורד לקראתי ברחוב בו גרתי, והחלומות הללו שימחו אותי. הפעם התעוררתי מבוהלת, נוכחותו לידי היתה מורגשת הוא ממש היה קיים, לא רק ראיתי אותו - ממש שמעתי את נשימותיו לידי. תודה על התייחסותך!

JFK1

New member
פתרון החלום לDGP

שלום לך בטרם התחיל הדגיש כי אני פותר חלומות עלפי התורה וספרי המקובלים ולא על דעת עצמי. בנוגע לחלום הייתי מחלק את תשובתי לשני חלקים. ראשית ידוע כי השינה הינה 1:60 ממיתה כלשון הגמרא. פירוש הדברים שכשאדם יושן מרבית מערכות גופו משותקות למעט מערכת הנשימה ומערכות חיוניות נוספות. בזמן השינה האדם חשוף לכוחות שלילים שונים שלא כאן המקום להאריך על טיבם. על מנת ששלותו לא תופרע מחלומות ומראות לא חיובים שמקורם באותם כוחות נתנה לנו התורה מספר עצות שמגנות על האדם בשעת השינה. מה שחוית היה דבר שקורה לעיתים של חלום ומציאות המתערבבים יחדיו ומטרידים את שלוותנו. העצה העיקרית שנתנה התורה היא קריאת פסוק "שמע ישראל ה´ אלוהינו ה´ אחד" לפני השנה כסגולה מוכחת לביטול מראות וחלומות לא נעימים. בנוגע להופעתו של כלב פעם אחר פעם בחלומות עלפי ספרי הקבלה כלב מסמל לשון הרע ודיבורים שלילים שמדברים על החולם. במידה והחלום ממשיך להופיע מובא בספרים להגיד בבוקר לאחר החלום את הפסוק "לכל בני ישראל לא יחרץ כלב לשונו". מנסיון של רבים וגם בפורום זה עצה זו עזרה מאד לחלומות מסוג זה. אשמח לקבל תגובה על הפיתרון או שאלות אם יתעוררו. בברכה J.F.K.

dgp

New member
תגובה לפתרון

תודה על הצעה, ציינת כי הכלב מציין לשון הרע ודיבורים שליליים שמדברים על החולם, רציתי לשאול - אם אין משמעות לכך שהכלב היה אהוב? או שיש הקבלה, והדיבורים השליליים מקורם באנשים אהובים? תודה.

JFK1

New member
תשובה לDGP

שלום לך קראתי את התיחסותך לפתרון אכן עהצות יועילו ב"ה מנסיון. בנוגע לענין הכלב עלפי הפרטים שנתת קשה לקבוע באופן חד משמעי מהיכן מגיעים אותם דיבורי שיטנה ואין בהכרח קשר למידת החיבה לכלב. דבר ידוע הוא שלרוב דווקא מהאנשים הקרובים ביותר מגיעות התקלות הקשות או כפי שאמרו בחז"ל .."שמור אותי מאוהבי ...". בכל אופן אני מאחל לך בהצלחה וכל טוב J.F.K

למעלה