חלום צלול

חלום צלול

לא מזמן חלמתי שאני נמצאת בחו"ל עם קבוצת חברים, יושבת, ופתאום מהרהרת על "אם אני עכשיו בחו"ל.... איך אני לא זוכרת את הטיסה?". לאחר מכן כמובן העליתי את האפשרות שאני בחלום ועשיתי נסיון - ניסיתי לרחף. אני לא זוכרת הרגשה מיוחדת אבל כן שריחפתי מעט מעל האדמה ולבסוף אמרתי שבמידה וזו אכן המציאות, ושלא מדובר בחלום, כדאי להפסיק לנסות לרחף כדי למנוע פאדיחות. האם אתם חושבים שמדובר בחלום צלול? אם כן, ישנה סיבה מיוחדת לעובדה שחלמתי אותו, או שזה פשוט דבר שקורה, ככה סתם? אני לא מה'מתאמנים' עם כל הבדיקות מציאות האלה למרות שחברה שלי כן, ומעולם לא התנסתה בחלימת חלומות צלולים. תודה

idanmeri

New member
עצם המחשבה שאת חולמת

והחשיבה הלוגית בחלום, לדעתי מעידה על חלום צלול. את שואלת "מה קרה קודם שהביא אותי לסיטואציה הזו?"- סוג של בדיקת מציאות. נסיון לרחף- גם כן בדיקת מציאות מודעת. רק חבל שלא הסקת את המסקנה שבוודאות את נמצאת בחלום. (חוסר ביטחון וחוזר אמונה אפילו גרמו לך להיות משוכנעת שאת לא בחלום) אם את מכירה את כל הנושא של חלומות צלולים אז כן סביר להניח שלא סתם הדעת לצלילות מסוימת בחלום. בנוסף, זה יכול כן לקרות "ככה סתם" לכל בן אדם שאפילו לא יודע שיש דבר כזה חלום צלול. יש כאלה שזה טבעי אצלם לחלום חלום צלול, ויש כאלה שכמה שמנסים לא הולך להם...

silverhawk

New member
שלום שלום

ככלל, חלום צלול מוגדר כחלום בו את מודעת לעובדה שאת חולמת במהלך החלום. במקרה שלך הגעת לקו הגבול - חשדת שאת חולמת אולם לא הצלחת לאשש זאת. מכאן, שטכנית זה לא היה חלום צלול, אולם הגעת הכי קרוב שאפשר. אז איפה הייתה הטעות? בבדיקת המציאות. בדיקה של ריחוף איננה מומלצת, שכן סיכויי ההצלחה שלה נמוכים יחסית. במקום זאת, הייתי ממליץ לך להשתמש במבחן השעון או הקריאה, וכן במבחן ההיגיון (בו למעשה עשית שימוש כשניסית לחשוב איך הגעת לחו"ל, אבל הפסקת אותו באמצע). להרחבה על בדיקות אלו, את מוזמנת לקרוא את השאלות הנפוצות ואת האתרים המקושרים. בנוסף, אני מציע בחום שתתרגלי את בדיקות המציאות ביום יום. הן לא דורשות השקעה מרובה וכך תבטיחי לעצמך שתבצעי אותן כשורה ברגע האמת ולא תפספסי הזדמנויות נוספות. שיהיה בהצלחה!

למעלה