חלום צלול ראשון !

אלודיאה

New member
חלום צלול ראשון !

היום- 21.8.2010 חלמתי את החלום הצלול הראשון שלי ! הכל התחיל מסרט שראיתי אתמול עם חברות בסינמה סיטי שנקרא "ההתחלה" וגם בעקבות שיחה עם ידיד שלי בנושא. בסרט מסופר על חלומות ועל התת מודע וזה הזכיר לי שיחה עם ידיד שלי לגבי חלומות צלולים. לכן, זה סיקרן אותי מאוד ואתמול, אחרי הסרט חיפשתי באינטרנט מידע על חלומות צלולים. נכנסתי לאתר של אלון ברמן וביצעתי שם כל מיני שיטות והנחיות- לא תיארתי לעצמי שאחווה את החלום הצלול כל כך מהר ! כתוב שלוקח כמה שבועות, ואצלי זה היה מהיום להיום :) כנראה שהייתה לי שאיפה נורא חזקה לחוות זאת. יש שם שיטה מעולה שביצעתי אותה היום וזה לישון 5 שעות לקום, לזכור מה חלמת לחזור לישון אחרי שעה עם רצון חזק להיות בחלום צלול- וזה עובד ! זו הייתה חוויה מדהימה ומפחידה ! זה גורם לי לתהות האם העולם שלנו הוא באמת מציאותי או שזה רק הדמיון שלנו... טוב אז זה מה שחלמתי- אני נוהגת במכונית, מגבירה מהירות. נוסעת ברב מלכה. רואה שמשהו לא תקין ברכב- יש לו נטייה הצידה. זה מבהיל אותי, אני מחליטה לחזור הבייתה. שומעת מוסיקה. מסתכלים עליי ממכוניות אחרות, מחזיקה את הפלאפון ביד. מתקשרת לאבא. אני חוזרת הבייתה, בדרך משחקת עם הבלמים של האוטו, מנסה לראות מה לא בסדר. אני רואה את אמא מול הבית, עם האוטו שכרגע נסעתי איתו ?! משהו כאן לא מסתדר.. היא נוסעת במכונית שכרגע נסעתי איתה בלי מכסה מנוע ויוצא מלא עשן. אני רוצה להגיד לה "מה החלטת לעשות זיהום סביבתי?" אני לא זוכרת אם אמרתי או לא. היא מתעלמת. מחזיקה בידה פיצה. אני אומרת לה שמשהו לא תקין במכונית היא שואלת אותי אם יש לי מפחתחות לעלות הבייתה. אני אומרת לה שלא. היא מביאה לי את המפתחות של האוטו. ואז אחת השכנות שלנו מגיעה ואמא מתחילה לדבר איתה. היא אומרת לה משהו על יום לפני הגיוס, אם היא זוכרת את היום הזה. אני ממשיכה לכיוון הבית, מסתכלת לאחור. משהו לא נראה לי הגיוני- אין לנו שכנה כזאת במציאות.. אני בדמיון ? לא ! עכשיו אני קולטת ! אני בתוך חלום !! תחושת פחד והתרגשות אחזו בי יחדיו! אני ממשיכה לכיוון הבית בהתרגשות יתרה וכל הזמן אומרת לעצמי "לא לפחד לא לפחד זה בסה"כ חלום! את רואה כאן את ההשתקפות של התת מודע שלך!" ניסתי להישאר רגועה אבל עדיין זה היה מפחיד ! זה היה כל כך אמיתי! אני עושה בדיקת מציאות- שואלת איך הגעתי לכאן, מה בדיוק קרה. מנסה לעוף. מצליחה להתרומם קצת למעלה ! אין יותר מאושרת ממני ! ממשיכה לכיוון הבית שלי. וכל הזמן נמצאת בהתרגשות. רואה גי'פ לבן שברולט של השכנים שלנו. מחליטה להיכנס. כל הזמן אומרת לעצמי שזה חלום ואני יכולה ליצור הכל. אני בהתלבטויות איזו חוויה אני רוצה לחוות. החלטתי ללכת על משהו מיני. פותחת את המכונית של השכנים ובחור שאני מדמיינת מופיע שם. מתחילה להתיישב עליו ולנשק אותו. אני מתחילה לפתוח לאט לאט את החולצה. אני רואה שהוא לא כ"כ בעניין. אני מנסה להבין למה וכל הזמן מזכירה לעצמי שזה חלום וזה ההשתקפות של התת מודע שלי. לכן אני מנסה לעשות על עצמי ניתוח פסיכולוגי. שואלת אותו למה הוא לא בעניין. הוא אומר שהוא טרוד במחשבות. חשבתי שזה ממש אופייני לי ! (טוב זה הרי אני המצאתי אותו בעזרת הדמיון שלי) אני אומרת לו תחייה את הרגע וממשיכה במעשיי. באמצע נשיקה לוהטת אני פוקחת את עיניי בבהלה, לתוך המציאות, לתוך החדר שלי, וקולטת- היה לי חלום צלול !

makron2

New member
ברוכה הבאה לפורום...

"אצלי זה היה מהיום להיום" - גם אצלי זה היה ככה,כוח רצון זה אחד הדברים החשובים. "העולם שלנו הוא באמת מציאותי או שזה רק הדמיון שלנו..." - קצת מפה וקצת משם. "חוויה מדהימה ומפחידה ! " - כן,זה כיף
"להישאר רגועה אבל עדיין זה היה מפחיד !" - עם הזמן זה רק משתפר. "אין יותר מאושרת ממני !" - זה תמיד טוב. "באמצע נשיקה לוהטת אני פוקחת את עיניי בבהלה" - רצוי להשאיר את העוצמה על אש קטנה כי יש סיכוי שההתרגשות תרמה להתעוררות. המלצות:בדיקת מציאות בהתחלת החלום והגברות צלילות במשך החלום,זה ישפר את החוויה בכל המובנים. - "זה בסה"כ חלום!" - דיובר עצמי זה גם סוג של הגברת צלילות אבל מומלץ לשלב גם אחרות כמו מיקוד הראייה על מספר חפצים/מקומות עד שהאיכות משתפרת. צריך לציין שברגע שקמים מחצלול ויש עוד זמן לישון+עדיין נמצאים במחזור חלום זה יהיה זמן מעולה לחלום חלום צלול נוסף - תעשי שוב את מה שעשית ורוב הסיכויים שזה יצליח.

Amaterasu

New member
מזלטוב

מזלטוב על הצלילה הראשונה! אכן מכוניות הן דרך נפלאה לנוע בחלומות ו"לגלוש" אל תוך חלום צלול. והתחלה הוא סרט מצויין כדי לזרוק אותנו פנימה אל הנושא במהירות. אגב, מאמר מעניין על התחלה (אבל רק למי שראה את הסרט): https://sites.google.com/site/lucidintro/articles/s9inception ודבר אחרון, אני מצאתי שבחלומות שלי, מיניות היא הדרך הקלה והמהירה ביותר להתעורר, בגלל ההתרגשות הרבה שזה גורם. שמתי לב גם שבכל פעם שניסיתי להתקרב למיניות בחלומות מישהו היה עוצר אותי. היום אני מנסה להתרחק מזה ומשתמש במיניות בחלומות רק ככלי להתעורר. אני מאמין שמיניות זה משהו בשביל החיים האמיתיים. בחלימה יש דברים הרבה יותר חשובים שאפשר לעשות. אני תוהה מה התת-מודע שלך חושב על מיניות. מה שהבחור בחלום אמר לך מאוד מסקרן אותי.

makron2

New member
אני קצת מתנגד ל...

"מיניות היא הדרך הקלה והמהירה ביותר להתעורר" - זה נכון אולי בהתחלה אבל לאחר כמה פעמים אפשר לשמור על ריכוז תוך כדיי. - קצת כיף זה תמיד טוב ועקרונית ברמות שונות של צלילות זה יכול להתפרש אחרת גם.

אלודיאה

New member
:)

חחח תודה רבה :) בהחלט מאמר מעניין. חבל שהסוף לא כפי שחשבתי :) מממ אני גם תוהה לגבי התת מודע שלי.. יש לך אול רעיון ? :)

silverhawk

New member
יפה מאוד

אני מוכרח להגיד שיחסית לחלום צלול ראשון, היה לך הספק נאה ביותר, כל הכבוד! להבא, אני מציע שתשתדלי להשתמש בבדיקות המציאות וכן בשיטות להגברת הצלילות לאורך כל החלום - זה המתכון לחלום צלול ארוך ואיכותי. בנוגע לבחור שלא הגיב, אל תדאגי, לדמויות בחלום יש 'סדר יום' משלהן ורבות (למעשה, בד"כ) הן לא ממש ינהגו כמצופה. הכל חלק מהעניין. :) וברוכה הבאה לפורום.

אלודיאה

New member
היי

תודה רבה :) האמת שכל הרעיון הזה של חלומות צלולים ממש מפחיד אותי ואני חושבת שנכנסתי לקצת חוסר שפיות בימים האחרונים.. זו חוויה מלהיבה וכיפית להפליא ! אבל זה דיי מכניס אותי לתהיות ולמחשבה שאולי הרגע הנוכחי, המציאות, לא אמיתית... קיצר זה סתם ברוכים עם עצמי.. רוב האנשים שלא חוו את זה לא מבינים את הבלבול שאני חווה.

Amaterasu

New member
כיוון נכון

זה מפחיד בגלל שהסביבה לימדה אותנו מגיל 0 להתרחק מנושאים כאלה. אני מוצא כל דבר מפחיד או מבהיל כמרגש, ודווקא קופץ עליו. אם החברה לימדה אותנו להתרחק מזה, כנראה שיש שם משהו גדול מאוד שמסתתר. לדעתי הגיע הזמן לצאת החוצה מהמערה ולגלות את העולם החדש! אלודיאה, ברגע שמבינים שגם החלומות הם משהו אמיתי, אין ספק שגם המציאות היא משהו אמיתי. אין דבר כזה "לא אמיתי". כל דבר הוא אמיתי במובן זה או אחר. גם המציאות, גם החלומות. זו דעתי בכל אופן.

silverhawk

New member
מובן, אבל ניתן לפתרון בקלות

זו בדיוק הסיבה שהמציאו את בדיקות המציאות - בכל פעם שאת בספק, פשוט ערכי בדיקה. די מהר גם תדעי לזהות בקלות את התחושה המיוחדת של החלום לעומת זו של המציאות.

למעלה