חלום צלול או לא?

Pvt Ryan

New member
חלום צלול או לא?

שלום! בדר"כ אני לא זוכר את החלומות שלי, רק כאלה בודדים שחוזרים על עצמם כבר שנים, אבל הבוקר חוויתי חלום שונה מהרגיל: הוא היה ארוך מאד, ובשלב כלשהו הבנתי שאני חולם! אני אספר בקצרה, משום שאת רוב הפרטים אני כבר לא זוכר (ויש הרבה מאד מהם). החלום מחולק ל-2 חלקים: הראשון הוא שאני נמצא בניו-יורק בשעת לילה מאוחרת בתוך מכונית חונה שאבא שלי השאיל לי. אני הייתי עצמי ושלטתי במה שאני עושה, אבל אני לא חושב שהבנתי שאני חולם. היה שם מכשיר אלקטרוני - מחשב כף-יד של אבא שלי שכלל לא קיים במציאות כמו גם המכונית. הכל היה מציאותי להפליא. נהגתי לתחנת אוטובוס למרות שאין לי כלל רשיון נהיגה. אפילו עצרה אותי שוטרת אפרו-אמריקאית נמוכה וידידותית שראיתי איפשהו בטלוויזיה. שאר האירועים הם שוליים אבל מציאותיים אם כי לא סבירים ומלאים בפרטים. החלק השני, שהוא מרבית החלום, התרחש כולו בתוך האוטובוס. אפשר לתאר אותו פחות או יותר כמו החלק השני, אלא שלקראת סוף החלום (נגיד 3/4) הבנתי שאני חולם! אז מן הסתם ניסיתי לגרום לדברים סוריאליסטיים לקרות אך ללא הצלחה. אני חושב שמאותו הרגע שלטתי על המתרחש אבל בצורה מוגבלת ביותר ובמסגרת המגבלות של המציאות. לפעמים ראיתי הכל מעיניי ולפעמים ראיתי הכל כמו סרט (אבל את עצמי אף פעם לא ראיתי). מה שמטריד אותי הוא שבניגוד לאנשים שמתארים את החלומות הצלולים שלהם, אני לא יכלתי לגרום לכל דבר לקרות. הדוגמה הכי טובה לכך מהחלום שלי היא שממש בסופו ניסיתי לשלוט באוטובוס (לא כעצמי אלא כ"במאי"): הכביש היה הררי ומפותל עם עליות וירידות, ולא יכלתי לשלוט במהירות של האוטובוס. למרות שלא רציתי בכך, האוטובס בסופו של דבר סטה מהכביש ונפל על צידו. אז מה בעצם הופך חלום לצלול? עצם המודעות או השליטה המלאה עליו? תודה מראש על כל תגובה

מעניין

חלום מעניין עם אתה רואה שאתה מופיע בצד תנסה לקפוץ ללכת ולרוץ כרגיל

Pvt Ryan

New member
תודה

אני רק מקווה שאני אחלום אותו שוב, משום מה אני בספק שזה יקרה בקרוב אבל מי יודע! מעולם לא זכרתי חלום טוב יותר משאני זוכר את זה. אגב כשראיתי את החלום מ"בחוץ" אף פעם לא ראיתי את עצמי, רק אנשים אחרים שהיו שם ואת האוטובוס.

:]

זכור שתראה את עצמך בפעם הבאה תעשה את מה שכתבתי בהודעה מקודם פשוט תרגיש שאתה שם

Bluescale

New member
זה חלום צלול

עצם הידיעה שאתה חולם ואתה מנסה במודעות לעשות שינויים או כל דבר כזה או אחר הם ההופכים את החלום לצלול. רמת השליטה שלך בחלום זה כבר עניין אחר לגמרי. אתה היית פחות מחובר לקו החלום שלך ולכן לא הצלחת להשתלט עליו כמו שצריך. לגבי שליטה, ישנם מספר דרכים להגברתה (וגם להגברת הצלילות) דבר ראשון, והכי פשוט, נסה פשוט להסתחרר במקום. להסתובב סביב עצמך במהירות והתרכז בהרגשות שאתה מרגיש בזמן שאתה עושה את זה. ואח"כ תתיצב, רוב הסיכויים שתמצא את עצמך במקום אחר כבר, אבל בכל אופן, תגיד לעצמך :" אני [שם + שם משפחה] כרגע ישן במיטתי ב[עיר , רחוב , מס' בית] וחולם על זה. אני שולט על החלום, אני שולט על הכל" וכו'... תחזור על זה מספר פעמים ותרגיש את האמיתות בדבר. וחוץ מזה... מזל טוב!!!!!!! בחלום הצלול הראשון שלך?

Pvt Ryan

New member
תודה על התגובה

זה אכן החלום הצלול הראשון שאני זוכר שהיה לי.
בפעם הבאה אני אנסה לפעול ע"פ עצתך בתקווה שפעם הבאה תבוא במהרה. אולי בחופש הגדול אני אפילו אנסה לחוות חלומות צלולים בעזרת כמה מהטכניקות שמופיעות פה באתר. שוב תודה

יפה! גם לי היה משהו דומה

טוב, שלי היה פחות מורכב - הוא התרחש בדיוק בחדר שבו ישנתי.. ניסיתי לעוף כמה פעמים ולא כ"כ הצלחתי, ניסיתי לגרום לחושך בחוץ להפוך לאור וגם לא הצלחתי..... בסוף איבדתי את הצלילות והייתה לי התעוררות כוזבת, אבל זה בכל זאת היה נחמד!

למעלה