חלום עצוב ומעצבן

leeloo

New member
חלום עצוב ומעצבן

כשקמתי בבוקר זכרתי יותר, אבל עכשיו אני חושבת שאני זוכרת רק את החלקים שממש השפיעו עליי בחלום: חלמתי שאני נמצאת בביה"ס ואני מסתכלת במראה ואני רואה שהשיער שלי הפך להיות קצר מאוד (עכשיו יש לי שיער ארוך) וככל שאני מתקדמת אנשים מסתכלים עליי וצוחקים, ואני רואה את כל האנשים שהיו איתי פעם ביסודי ולא סבלתי אותם, והם אלה שהכי פגעו בי. אח"כ ניגשתי אל חברה שלי והיא שאלה אותי: "למה גזרת את השיער שלך?!", אז אמרתי לה שאין לי מושג למה עשיתי זאת, פשוט רציתי. ואז שאלית מישהו שניראה לי כמו מן ידיד שלי, אבל לא ידיד ממש טוב ושאלתי אותו מה הוא חושב על התסרוקת שלי והוא אמר לי: "אני מעדיף אותך בארוך". זה מה שאני זוכרת... חלום שככל שהוא נמשך הרגשתי כאילו אני רוצה יותר ויותר להיקבר באדמה... הרגשתי כל-כך פגועה, וכל הזמן חשבתי למה גזרתי את השיער לעזאזל!? לילו

JFK1

New member
ללילו מJ.F.K

שלום לך לאחר שוך הסערה (אני מקווה) אנסה לתת לך את פתרון החלום. בעיון ממושך בכל הספרים מצאתי ענינים חיובים ביותר בהקשר למצב של שיער שהתקצר. בכל זאת נסי להיזכר אם דיברת או חשבת על שיער לאחרונה והדבר בא לידי ביוטי בחלום. כידוע חלומות של ראשית ואמצע הלילה הסמוכים לשעת השינה משקפים לרוב את מחשבות וטרדות האדם ואילו חלומות של סמוך לקימה ולפנות בוקר הם בעלי מסר שמימי. נסי להיזכר באיזה מקרה מדובר בענינך. בכל אופן המשמעות של שיערשמתקצר הינו"סימו יפה לו ולכל משפחתו". בברכה חמה J.F.K

אני לא מסכימה לגמרי עם זה...

לדעתי השיער הוא סמלי- שינוי כלשהו שעברת בחייך משפיע עלייך לרעה וגורם לך להרגיש פגועה ומושפלת. השיער הפך קצר לא מרצונך ולכן קרוב לוודאי שלא הבאת על עצמך את השינוי, אלא הוא קרה לך בלית ברירה. ייתכן שמשהו באורח חייך השתנה באופן שלילי לאחרונה ואת מתגעגעת לימים שלפני.

leeloo

New member
פירוש מיוחד

רק בעיה אחת- אין לי מושג מהו השינוי הזה שמדובר עליו בחלומי. יכול מאוד להיות שזה שינוי בלתי מודע, או שינוי שבתהליך התהוות, או שינוי שעומד בפתח, כזה שאי אפשר להימנע ממנו. יכול גם להיות שמדובר בשינוי הנפוץ ביותר בתולדות האנושות- התבגרות. אפשר לחשוב על זה כך מכיוון שאני לא מבינה למה קורה מה שקורה בגיל ההתבגרות, לא בחרתי לעבור את השינויים האלה, הם פחות או יותר "נכפו" עליי מכיוון שכל אחד עובר זאת עם הגיל. כאן גם מתלבש הרעיון של "מתגעגעת לימים שלפני"... גם בגיל ההתבגרות קרה לי שילדים אחרים פגעו בי (הופעת הילדים מהעבר בחלומי) וגם בעברי היה לי שיער קצר.

אני לא יכולה לדעת מה השינוי

את זאת שיודעת מה מתחולל ומשתנה בחייך. פתרונות החלומות שלנו תמיד כלליים מאוד כי הפתרונות נמצאים בידי החולמים- רק הם יכולים לדעת מה רגשותיהם ומחשבותיהם, מה מסמלים הפרטים והדמויות בעיניהם ומה קורה בחייהם שעלול להשפיע עליהם. אנחנו בתור "פותרי חלומות" יכולים רק לכוון אותך ולמקד אותך כדי שתוכלי להסיק לבד מה התת מודע שלך רוצה לומר לך. ככל שהחולמים נותנים יותר פרטים על עצמם ועל הדמויות שמופיעות בחלום יותר קל למקד את הפתרון, ולכן אני תמיד כותבת הודעות ומבקשת מכל מי שיש לו חלום לתת כמה שיותר פרטים מהמציאות. אך השורה התחתונה היא- שרק את יכולה לדעת מה החלום אומר.

leeloo

New member
"ואחרי הסערה באה יונת שלום"....

או משהו כזה... ניסיתי בכל אופן... רק רציתי להגיד לך שהכל בסדר מבחינתי, ומאוד שמחתי לקבל את האי מייל שלך, העלה לי חיוך רחב על השפתיים, תודה. בקשר לפירושך, לא זכורה התעסקות ספציפית ומיוחדת בשיער שלי... לא ניראה לי אפילו שזה כל-כך קשור בשיער שלי, אלא בדבר כלשהו שהשתנה אצלי, אני לא בטוחה מה, והשינוי הזה בא לרעה. תודה על ההתיחסות, לילו

אני מתחילה להרגיש בלתי נראית ../images/Emo7.gif

זה לא בדיוק מה שאמרתי?

leeloo

New member
וארבע דקות אחרי....

בדיוק הגבתי לך! אל תרגישי בלתי ניראת, הפירושים שלך נפלאים! ואני חושבת שאת צודקת ברוב פירושיך! למרות שהייתי שמחה אם היית יכולה להיות רק טיפה יותר ספציפית, את הרעיון הכללי אני מבינה, אבל היה נחמד אם היית יורדת עוד יותר לפרטים. תודה על ההתיחסות, לילו

חלום השיער....

חלומך מבטא פחד מטעויות, או מלעשות משהו לא שיגרתי. כמו כן את מיחסת חשיבות גבוהה מידי לדעת הסובבים אותך, וכמו שאת ביקורתית על אחרים הביקורתיות חוזרת אלייך בחזרה וקשה לך להתמודד איתה. השיער מבטא אצלך גאווה. ברגע שהשיער התקצר והתכער איבדת את גאוותך(בחלום). במיוחד קשה לך עם עמדה נחותה יותר או מלהיות לא מקובלת...... חלומות פז, רואה בכוכבים.

leeloo

New member
מה אני יכולה להגיד כבר שלא אמרתי?

נו אז... להגיד זאת שוב?.... אין כמוך, דבר ראשון. פירושים נפלאים, למרות שנוצר בי רושם מסוים שאתה חושב שאני ביקורתית מידי... אולי אני אדם שיש לו עקרונות, ואני עומדת מאוד איתנה מאחורי העקרונות האלה, לא פעם מישהו העיר על כך, ואפילו אמר לי שבזכות העקרונות האלה הוא מסוגל להעריך אותי יותר מאנשים אחרים חסרי עקרונות, אתה מכיר אותם, כאלה ש"מזדנבים"... ובכן, אני לא מאלה... הפירושים שלך ושל הצד שמנגד ושל JFK הם פירושים כללים כאלה. אני יודעת שאתם כולכם צודקים, והפרושים שלכם באמת נהדרים, אבל אני לא ממש יודעת במה מדובר. כלומר, השינוי הזה, שבה לידי ביטוי כל-כך חזק בחלומי, אין לי מושג מהו. אתה צודק בכך שאני מחשיבה דעה של אנשים, שאינם חברים שלי, יותר מידי, וזה כלל לא צריך להיות כך. אני צריכה להעריך את עצמי מספיק בשביל להתעלם לגמרי מהערות טיפשיות (ואפילו קנאיות) של אנשים שאינם מקורבים לי, ואינם אומרים את הביקורת שלהם בשביל להעביר ביקורת בונה, אלא בשביל להשפיל אותי. לכן גם אפשר לראות שמאוד קשה לי להיות במעמדה נחותה, עמדה שבה משפילים אותי, ומאוד מפריע לי שאני לא אחת מהמקובלים, אבל לעומת זאת אני יושבת וחושבת, שלפחות אני נאמנה לעצמי. לפחות אני שלמה עם דעותיי ועקורנותיי, והחברות שלי הן חברות שמאמינות בי, וחושבות עליי ומעריכות אוית בתור בן אדם שאני, אני לא צריכה לשנות את עצמי בשבילן, וזו חברות אמיתית, לא כמו שיש לילדים מקובלים. אני יודעת שהם צריכים רבות לשנות את עצמם והתנהגותם ואפילו לפגוע בבריאותם (לעשן) רק בשביל להיות בחברת הרבה אנשים, למרות שזו לא תמיד חבר אוהדת. סליחה על התגובה הארוכה, לפעמים מכנן בי צורך להיות פילוספית פלספנית שכזו... לילו

לדעתי הפירוש הוא ברמה השטחית יותר

חלומות לא באים לשקף תמונה חברתית, ולא עוסקים ב"מקובלים" או "לא מקובלים", וגם לא במערכות יחסים. החלומות בדרך כלל באים להעלות על פני השטח רגשות, מחשבות וצדדים בתוכך. יכול להיות שאת מבקשת את חוות דעתם של כל הילדים ה"מקובלים" שכן הם מייצגים צד בתוכך שאת רוצה להתחבר אליו יותר, להדגיש אותו יותר. יכול להיות שזהו צד שאת חוששת להעלות אותו על פני השטח ומעדיפה להתכחש אליו, כי את מפחדת שהמפגש איתו יהיה שלילי- אולי את חושבת שתרגישי פחות שווה בעיני עצמך או שתיאלצי לוותר על עקרונותייך כדי להתחבר אליו. זה אולי נשמע כמו קשקוש ארוך, אבל לפי מה שסיפרת לי נראה שהמקרה שלך די דומה לשלי (אבל אני לא רוצה לברבר יותר מדי על עצמי...). שוב- אם הייתי מכירה אותך טוב והיית מספרת לי על בסיס קבוע מה עובר עלייך בחיים, מה את חושבת ומרגישה, הייתי יכולה לתת לך פירוש טוב יותר. אבל בגלל שאני לא יודעת עלייך כמעט כלום חוץ מהחלום ופרטים נבחרים שסיפרת, המיטב שאני ופותרים אחרים יכולים לעשות הוא לכוון אותך כדי שתגיעי למסקנות בעצמך.

למעלה