חלום על תינוק

רקע

• אני גרה בשכירות , ומחפשת דירה אחרת , יש לי "דרישות" מסויימות שמקווה שאמצא , בשנים האחרונות נאלצתי לעבור דירות ו חפשתי מה שרצתי - לא מצאתי והתפשרתי והצטערתי , היום אני מאוד מקווה שאמצא מה שאני מחפשת בלי צורך להתפשר.
  • לפני חודשיים יצאתי עם גרוש , ומשהו שם לא משך אותי, נפרדתי ממנו. במקרה נפגשנו בטיול , והציע לי לחזור לקשר, ואני החלטתי לתת לזה צ'אנס והפעם אני מרגישה מחוברת אליו.
  • , הבן שלי גרוש , בפרק ב' עכשיו . אנחנו המשפחה התחברנו ו אוהבים אותה וכן .הנכדים (הילדים של הבן) קיבלו אותה ואוהבים ויש קשר טוב , היא רווקה ללא ילדים. ובתוכנית של הזוג לגור ביחד . הילדים אצלו כמובן בחלק מהשבוע .
אודה לפתרון החלום : ולאיזה חלק מהרקע הוא משתייך לדעתך. (להזכירך: לפני כמה שבועות חלמתי שאמא שלי עומדת במרפסת הבית שגדלתי בו, עם זר שושנים אדומות ומחייכת.

החלום

אני בבית עם הגרוש שלי (בחלום אנחנו נשואים) וגם האחים שלו (שבמציאות היינו ועדיין ביחסים טובים) והילדים והנכדים שלי, יושבים מסביב לשולחן לארוחה משותפת . גיסי מחזיק תינוק ביד ,תינוק יפה פנים מלאות. אני לוקחת את התינוק מחבקת אותו הוא מחייך אלי . אחכ גיסי שוב לוקח את התינוק ועמד מאחורי הנכדה שלי ופתאום התינוק פלט על הראש של הנכדה שלי בכמות גדולה. ואני לוקחת את הנכדה ומנקה אותה.

תודה

אלישבע777

Well-known member
שלום יערונת,

הפרוש שלי לחלום על תינוק

החלום נפתח באווירה טובה ואופטימית: את נשואה עדיין וכל המשפחה שלך: הגיסים, הילדים והנכדים שלכם, יושבים לארוחה משפחתית משותפת. ארוחות מסוג זה – מסמלות קורת רוח וקרבה משפחתית. אומנם זה לא כתוב, אבל מזכיר ארוחת ליל שבת או חג.

שהארוחה המשפחתית הנינוחה, מסמלת את שביעות רצונך מהקשר של בנך עם חברתו החדשה ועל כך שהיא טובה לנכדייך. גרושים אינם מצב נעים, אבל במקרה הזה – הם הצליחו. יתכן שהתינוק בהמשך מסמל את תקוותך לתינוק משותף עם החברה החדשה ונכד נוסף עבורך ( ועבור הגרוש שלך). במקרה זה – התינוק מסמל המשכיות ויציבות של המשפחה החדשה של בנך להלן, פרושים נוספים.

בהמשך - שגם הוא טוב - את מבחינה שגיסך מחזיק תינוק חמוד. את לוקחת אותו והוא מחייך אלייך. תינוקות וילדים מסמלים את העתיד שלנו, מסמלים את הפרוייקט הכי גדול של הורים לילדים וגם סבים וסבתות שהן בקשר טוב עם הנכדים. תינוקות וילדים ובעיקר כאן - כשאת לוקחת את התינוק לידיים, את חשה שהוא מחזיר לך אהבה ( מחייך אלייך) אפילו התינוק הוא של מישהו אחר ואפילו אין אנו יודעים של מי הוא – תינוק זה משהו שאנו תמיד רוצים לחבק ולהרגיש את קרבתו! לכן את לוקחת אותו לידיים ואין לחלום צורך להגיד מדוע, כי זה הרי ידוע.

התינוק כאן תחילה אצל גיסך את לוקחת אותו ממנו ואז... גיסך לוקח ממך את התינוק! אולי זה גם סמל לכך שהיחסים ביניכם אינם יחסי אמון ואחווה - (חסר לי רקע על היחסים עם גיסך) - הוא אינו סומך עלייך שתוכלי להחזיק את התינוק זמן מה או שאינו רוצה שהתינוק ישמח בחיקך וישמח את ליבך - בחלום הוא חייך אלייך.

התינוק היפה שאת לוקחת לידייך - מסמך גם את התחלת הקשר המחודש עם הבחור החדש הפעם – התחלה ברגל ימין. הקשר שלכם עדיין צעיר, אבל יפה ( כמו התינוק) אם תיקחי את התינוק לידיים - תרתי משמע- גם הבחור החדש יחייך אליך. קשר זוגי צריך רגש ותשומת לב כמו לתינוק.

ואז מתרחש לפתע דבר לא נעים בעליל המפר את השלווה של הארוחה המשפחתית. גיסך שאך נטל ממך את התינוק ועתה עומד מאחורי נכדתך לא השגיח או לא נזהר - והתינוק הקיא על ראשה! ואת ממהרת לנקות את ראשה. הקטע האחרון מצביע על חרדת ההפסד שלך: אם עכשו כל כך טוב, בטח אחרי זה תגיע תקופה רעה. את אולי אופטימית בחייך באופן כללי (לפי עדותך בעבר) , אבל יש לך חרדות והן מתבטאות בחלום: האושר והשלווה, הם בוודאי זמניים. עוד רגע והכל יתהפך, או יתלכלך ואת תצטרכי לנקות.

החרדות יכולות להיות כמו שאמרתי קודם:
א. חרדות אם הקשר שלך עם הבחור החדש – שעכשו הוא טוב- האם הוא יהיה טוב גם בהמשך.
ב. חרדות לגבי בנך וזוגתו החדשה, כאשר הם ימסדו אותה ויביא ילד לעולם. על כך יש לי תמיכה מחלום קודם שלך מה- 30.1.25 "התעלפות" (ולא על החלום שהזכרת ברקע על אימך) . בחלום על בנך – הוא בהתחלה מאוד שמח אבל בהמשך הוא מתעלף.

פרוש חלום הזה היה כך ( ר' ציטוט) והוא מתאים גם לחלום הנוכחי:

"במציאות לפי הרקע, הוא סיפר לך שהוא רוצה למסד את הקשר עם חברתו החדשה ( זו בשורה טובה! גם התגרש יפה וגם מצא חברה חדשה – זו בהחלט הצלחה!!), אבל הוא גם ציין בפנייך שיש לו חששות שפרק ב' לא יצליח. החששות שלו – הן כמובן גם החששות שלך!

החלום מראה לך מה יקרה אם החששות הללו יתגשמו בעתיד: היום הבן שלך שמח, אבל בן רגע זה עלול להתהפך בעיקר כזה כבר קרה עם זוגתו הקודמת".

אשמח אם תכתבי מה התאים לך ומה לא. ואם מצאת קשר לחלום על אימא המחזיקה שושנים, צייני מה הקשר.

פשוט מדהימה כמו תמיד

אתחיל מהסוף ...... החלום של אמא שציינתי : היות ואני מאוד רוצה לחזור להתגורר בשכונה בה גדלתי , המחירים גבוהים, ויש לי תקווה שאמצא דירה שאוכל להשכיר במחיר סביר לי. ואז חלמתי את החלום : אולי זה מבשר לי שיש סיכוי...
הבהיר את החלום: לגבי התינוק - היה אצל גיסי ( שבמציאות - היינו ועדיין ביחסים טובים. ) היה בידיו אח"כ אצלי ביד , ואז זה לא שהוא לקח בחזרה ממני את התינוק , בחלום הוא פתאום היה בידיו.
לגבי הבחור: אכן אני מרוב שהתאכזבתי פוחדת להתקרב ול"תת" ....... ולהתאכזב. למרות שהוא מראה רצינות ממש לקשר. (לא זוכרת עם כתבתי לך, היינו בקשר קצר מאוד וחתכתי , נפגשנו שוב במקרה והוא ביקש שננסה שוב, והסכמתי ומרגישה שלמה עם זה.
אהבתי והפנמתי את המשפט : "אם תיקחי את התינוק לידיים - תרתי משמע- גם הבחור החדש יחייך אליך. קשר זוגי צריך רגש ותשומת לב כמו לתינוק."
לגבי הבן - אכן הם מתכננים להביא ילד , (היא רווקה ללא ) נזכרתי ששכחתי לציין, בבדיקות שהיא עשתה נאמר לה , שיש בעיה בבציות שלה והיא לא תוכל להביא ילד "בשיטה הרגילה" , הבן הסכים לעבור איתה את כל מה שיצטרכו לגבי היריון. (החלום על ההתעלפות היה לפני שידענו שיש בעיה כזאת)
וכמובן החרדות שציינת - ממש מתחברת. תודה לך

אלישבע777

Well-known member
פשוט מדהימה כמו תמיד

אתחיל מהסוף ...... החלום של אמא שציינתי : היות ואני מאוד רוצה לחזור להתגורר בשכונה בה גדלתי , המחירים גבוהים, ויש לי תקווה שאמצא דירה שאוכל להשכיר במחיר סביר לי. ואז חלמתי את החלום : אולי זה מבשר לי שיש סיכוי...
הבהיר את החלום: לגבי התינוק - היה אצל גיסי ( שבמציאות - היינו ועדיין ביחסים טובים. ) היה בידיו אח"כ אצלי ביד , ואז זה לא שהוא לקח בחזרה ממני את התינוק , בחלום הוא פתאום היה בידיו.
לגבי הבחור: אכן אני מרוב שהתאכזבתי פוחדת להתקרב ול"תת" ....... ולהתאכזב. למרות שהוא מראה רצינות ממש לקשר. (לא זוכרת עם כתבתי לך, היינו בקשר קצר מאוד וחתכתי , נפגשנו שוב במקרה והוא ביקש שננסה שוב, והסכמתי ומרגישה שלמה עם זה.
אהבתי והפנמתי את המשפט : "אם תיקחי את התינוק לידיים - תרתי משמע- גם הבחור החדש יחייך אליך. קשר זוגי צריך רגש ותשומת לב כמו לתינוק."
לגבי הבן - אכן הם מתכננים להביא ילד , (היא רווקה ללא ) נזכרתי ששכחתי לציין, בבדיקות שהיא עשתה נאמר לה , שיש בעיה בבציות שלה והיא לא תוכל להביא ילד "בשיטה הרגילה" , הבן הסכים לעבור איתה את כל מה שיצטרכו לגבי היריון. (החלום על ההתעלפות היה לפני שידענו שיש בעיה כזאת)
וכמובן החרדות שציינת - ממש מתחברת. תודה לך
הי יערונת תודה על חוות הדעת.

עדיין איני רואה רמז בחלום הזה - לרצונך או לתקוותך לגור בשכונה שאת מעוניינת. יתכן ששאיפתך זו, תתבטא בחלומות הבאים. חלומות הם נבואיים כפי שאנחנו נבואיים... כלומר על פי רוב איננו יכולים לנבא עתיד וגם החלומות שהם פרי יצירתנו כך.

בעניין גיסך והתינוק כתוב במפורש שהוא לקח את התינוק אני מעתיקה:

"אח"כ גיסי שוב לוקח את התינוק ועמד מאחורי הנכדה שלי ופתאום התינוק פלט על הראש של הנכדה שלי בכמות גדולה".

בעתיד תקפידי לכתוב רקע על מערכות היחסים שלך עם הדמויות המופיעות בחלום. אם מערכת היחסים שלך עם גיסך טובה, אז הפרוש שלי אינו מתאים בעניין הזה. אין לי רעיון לפרוש אחר בעניין, אולי את תמצאי את הסמליות בלקיחת התינוק ע"י גיסך. הפעולה הזאת היא חשובה, משום שהחלום מאוד קצר והפעילות בו מצומצמת.

למעלה