חלום על העבודה

חלום על העבודה

היי, שבוע טוב ��

רקע: רוצה לעזוב את העבודה, ממש עושה לי רע ולא כיף לי שם גם מבחינת העבודה עצמה וגם חברתית.
עובדת כרגע מהבית חשבתי שזה יעזור, אבל זה רק הוכיח לי שלא כיף לי.

חלמתי שבעבודה לא היה את המקום עצמו או משהו, ואיכשהו סבתא שלי ז"ל נדבה את הבית שלה, אני לא היית מעורבת בזה (במציאות הבית שלה כבר נמכר) אין לי מושג איך הם התקשרו ביניהם.
היה די כיף, אחלה אווירה, אני והמנהל שלי "שברנו דיסטנס" אמר לי ראיתי סרטונים שלך מהודו וצחק איתי, ודברנו גם על אלכוהול וצחקנו
בהמשך אמר לנו לכו לעשן סיגריה ואז צאו לעבוד (לא ממש מעשנת, בטח לא בעבודה)
יצאתי וחיפשתי שמש
אני זוכרת שרציתי לשבת במקום יחד עם מישהי שהייתי בעניין שלה, היא עשתה תרגילי כושר, וכשבאתי לשבת הכל היה רטוב (היה נראה מקום שאני לא מכירה) היו שם מלא אבנים כמו ים, והיא שטפה הכל עם אקונומיקה, האבנים היו גדולות וממש לבנות ומבריקות
היא ביקשה ממני שאביא לה עוד אקונומיקה והבאתי לה

אלישבע777

Well-known member
הפרוש שלי לחלום על העבודה

לכאורה, החלום מתחיל טוב ועל פניו, גם נגמר בטוב. אם כן או לא את תחליטי.

מקום העבודה הוא מקום מוכר לך, לא מאיים, לא בעייתי ( הבית של סבתא. אומנם בחייה לא היה לך קשר עמוק איתה, אבל הקשר ביניכן היה בהחלט סביר).
במקום הזה בחלום, היתה אחלה אווירה! צחוקים, דיבורים, שבירת דיסטנס עם המנהל, הראית לו סרטים מהודו . כאן כבר מקבל החלום ,איזו שהיא תפנית, קצת פחות טובה. מפתיחתו... הביקור בהודו לפני שנה (?) נצרב אצלך חזק. חווית שם חוויות רוחניות מדהימות. הודו, מסמלת עבורך את העבר המאושר שם וגם פספוס. חזרת ממנה מוקדם מדי והיית רוצה להיות שם עכשו.

בהמשך, החלום מתחיל להיות קצת פחות מאושר. הבוס שולח אתכם לעשן ואחר כך לחזור לעבודה. את לא לבד, אבל אין לך אינטראקציה עם אנשים שנמצאים שם. את אפילו לא רואה אותם! כמה מתאים למקום העבודה שלך, שיש בו אנשים, אבל שממה חברתית. הבוס שולח אתכם כאילו להפסקה , אבל הפסקה שהיא רעה לגוף. אם קודם שתיתם אלכוהול , עתה הולכים לעשן ... בסוף – צריך גם לעבוד. ההפסקות בעבודה, הן אולי טובות מן העבודה, אבל הן רעות לבריאות. את יוצאת להפסקת עישון שאינה מתאימה לך. את הולכת לחפש שמש. השמש , המחממת, מאירה, מסבה מצב רוח טוב ומחטאת ( ראי בהמשך עניין החיטוי). את מחפשת אור, חום וטוהר בחייך.

עתה מתחילה הפסקה אחרת בזמן שאת מחפשת מקום שמשי ומואר לשבת בו, שהיא חיפוש זוגיות וחיי חברה שאין לך בעבודה ( או בחיים) וזה חסר לך. הבחורה שאת רוצה לשבת על ידה, לא מתייחסת אליך. היא עסוקה בתרגילי כושר (יפים לבריאות!) אבל יש דברים נוספים שמפריעים כאן: המקום זר לך ( בניגוד לבית של סבתא) רטוב. ומלא אבנים – קשה לשבת במקום ולנוח בטח שזה לא מקום נוח להתחיל עם מישהי. האבנים מסמלות את האבנים שרובצות על ליבך ואת הדילמה אם לעזוב או לא לעזוב את העבודה שלך. החלום מאשר לך שמקום העבודה שלך, אינו נוח פיזית , נפשית וחברתית.

הסצנה הבאה – הבחורה שאת רוצה להתיידד איתה, כלל אינה עושה תרגילי כושר עתה! היא מחטאת את אבני המקום , באקונומיקה! חיפשת מקום מטהר בשמש, ומצאת מישהי שמטהרת את אבני הדרך או השביל, בו הלכת ולבסוף היא רואה אותך ומבקשת את עזרתך. זוגיות / חברה – אולי לא תפתור את הדילמה ולא תסיר מכשולים ( אבנים) מדרכך, אבל היא יכולה לטהר את הנשמה, ולנקות את החיידקים והווירוסים ( האלכוהול ועשן הסיגריות) מחוללי המחלות, שנמצאים בכל מקום. (ברוח הימים האלה!) אם תלכי לחפש את השמש, (זוגיות או עבודה חדשה), את תמצאי אותה בסוף, גם אם הדרך רצופה מכשולים.

"חלום על העבודה", אינו חלום על עבדה, אלא על הפסקות בעבודה. אולי החלום אומר לך, שאת צריכה להפסיק את העבודה הזאת , לחפש עבודה חדשה ולהתרכז בעניינים לא פחות חשובים: בריאות, טיהור הנפש, הרחבת הרשת החברתית, צחוקים, זוגיות. אם לא לחזור להודו, אז לפחות לחזור לאווירה ( לרוחניות) של הטיול ההוא, אשר לא יישכח לעולם.

אשמך לתגובתך!

למעלה