חלום על המון טרמיטים

רחי2

Member
בת 36 נשואה+3. מחשבות מרובות על מעבר דירה, ובשישי הקרוב מקווה לראות את הדירה המיוחלת. לפני יומיים קיבלתי גם תשובה לגביי בדיקה רפואית שביצעתי, שמאלצת בדיקה נוספת מעמיקה יותר. לפי ד"ר גוגל בדיקה כזאת לא מצביעה על דברים טובים. לפני כמה ימים הייתה לי שיחה עם קולגה בעבודה לגביי שובם של הטרמיטים לעיר.
2 חלומות בלילה אחד.
החלום הראשון אני ובעלי הולכים לראות דירה. מתרגשים ומאוד מקווים שזה סוף החיפושים. נכנסים ורואים שפנים הבניין הוא למעשה הרגשה כאילו נכנסו לאיזה מחנה קיץ (לא יודעת להסביר את ההרגשה). המון דירות, המון אנשים בתוך הבניין. נראה כמו קהילה שגרה בפנים, למרות שמבחוץ הבניין נראה רגיל לחלוטין. אני מנסה למצוא את הדירה שאליה באנו, ופתאום רואה מישהי שבעבר למדה איתי בבית ספר. (במציאות אין לי קשר איתה, גם בתקופת הלימודים הקשר לא היה חזק). איך שאנחנו נפגשות אני אומרת לה, שתמליץ לבעלת הדירה עליי. ואז נכנסים לדירה, ורואים דירה ממש קטנה כמו חדר קטן של מלון. הייתי מאוד מאוכזבת. עם כל הציפייה של למצוא את הדירה, ובסוף זה משהו שלא מתאים למשפחה.

חלום שני הייתי בחוץ. קבוצה של חברים (לא זיהיתי פרצופים) יושבים יחד. כמו טיול שנתי בערב, שלכל אחד יש את החדר שלו אבל כולם נפגשים בחוץ לדבר. לבסוף אני מחליטה ללכת לכיוון החדר שלי. החדר הוא כמו כלוב של כלב, יש רק 4 גדרות מסביב, אין גדר מלמעלה כך שאני יכולה לעמוד. הולכת למאבטח של המקום (במציאות הוא המאבטח של בית הספר של הילדים שלי) ואומרת לו שלפחות יביאו לי מזרון לישון עליו. בזמן שהוא הולך להביא לי את הדברים כדי שיהיה לי איפה לישון אני מוצאת את עצמי בחדר חשוך (היה לילה ולא היה אור בחדר). אני עומדת בסלון החדר ומסתכלת לכיוון המטבח. ורואה המון דברים מתעופפים. כשאני מתקרבת אני רואה המון חרקים מסוג טרמיטים, ואני נבהלת. הרצפה של המטבח מתמלאה בחרקים, הם כבר מתעופפים לכיוון שלי. אני לוקחת מטאטא ומנסה להעיף אותם מהחדר לבחוץ. הם מתרבים ואני ממש נגעלת. רואה אותם על הספה, ויש חולצה לבנה שאני מנסה לנער ממנה גם את החרקים. עם המטאטא אני רואה גם חול וגם גוויות של החרק וחרקים חיים.. חלום מלחיץ שהשעון המעורר העיר אותי.

אלישבע777

Well-known member
שלום רחי

להלן הפרוש שלי לחלום על הדירה המאכזבת. (החלום השני בקרוב)

החלום נפתח בתקווה גדולה- אתם הולכים לראות דירה (בבניין רגיל לחלוטין), ולסיים סוף סוף את החיפושים המייגעים שלכם. וכשאתם נכנסים לבניין מסתבר שבפנים – הבניין אינו רגיל כלל. זהו בית מגורים של איזו קהילה, הגרים או מסתובבים בצפיפות גדולה, המון דירות ואינכם מוצאים את הדירה שאותה ביקשתם לראות.

כבר בקטע הזה, התקווה הופכת לאכזבה. אל תסתכל בקנקן – אלא במה שיש בו, אומר הפתגם ואכן אתם מסתכלים ומתאכזבים. הקטע מצביע על החרדות שלך שמא לא תמצאו דירה כלבבכם. הקיץ מתקרב ושאיפתך, כפי שסיפרת בעבר, לסיים את המעבר לדירה החדשה באוגוסט. במציאות את רוצה לברוח ממשפחת בעלך שמנסה ליישר אותך ואין להם סימפטיה. יש רעש מסביב ( בני נוער משתלטים על המשרד של הפסיכולוגית בחלום מחודש מרץ השנה) ולא סימפטי והנה בחלומך – את מחפשת את הדירה ש... לא היית רוצה לגור בה... וגם את הדירה הזאת, קשה למצוא! התחושה שלך היא של מלכוד – את רוצה לעזוב למקום יותר טוב, אבל אפילו מקום יותר רע... בסביבה גרועה ( צפופה, דיור ציבורי או קהילתי מפוקפק) – את לא יכולה למצוא מרוב שהמרחב עמוס והדירה נסתרת מהעין. כאן החלום אומר לך – תזהרי מ
טעויות. עדיף לא למצוא מקום שהקנקן נאה והתוכן גרוע יותר ממה שיש לך.

בהמשך את פוגשת מישהי מוכרת ומבקשת ממנה להמליץ עלייך. החלום שוב מזהיר אותך מטעויות ומראה לך שאת אינך בטוחה בעצמך וזקוקה להביא המלצות. ולמרות ההמלצות – את אינך מקבלת את מבוקשת ( הדירה קטנה כמו בבית מלון ואינה מתאימה למשפחה). המוטיב של חדר בבית מלון, הופיע אצלך בפעם קודמת בחלום על חופשה בבית מלון , מחודש נובמבר 22. גם אז החדר בבית המלון היה קטן, דלות שקופות שאינן מאפשרות פרטיות, מקום רועש, עמוס
אנשים. גם בחלום על בית מלון וגם בחלום הזה ( א) ואפילו בחלום על הפסיכולוגית – יש אלמנטים של תחושת מחנק, חוסר אויר, צפיפות, מקום קטן, מקום לא ראוי לשהות בו. החלומות משקפים את תחושתך במציאות: את מאוד עסוקה בבית ובחוץ, אין לך מנוחה ואין לך אויר ובעלך שנעדר מרוב החלומות או נוכח-נפקד – (בחלום הזה את הולכת איתו, אבל הוא אינו עושה כלום) אינו עוזר לך. הכל על הראש שלך, כמו שאומרים. אפילו בחלום – אין לך מנוחה!

לאחרונה קיבלת תוצאות של בדיקות רפואיות שממליצות לך לעבוד בדיקה מקיפה יותר. ברור שלך, מראה שלא תקבלי דברים טובים. החלום משקף גם את התחושה שלך, לגבי בריאותך. במציאות עלייך להמשיך בבדיקות, אבל אם יגלו דברים רעים, מה אז? הדילמה היא האם להמשיך לברר ולגלות דברים רעים, או עדיף לא לדעת. התחושה הזאת קיימת בחלומך. את רואה בניין רגיל, נכנסת ורואה שהוא אינו מתאים לך, ובכל זאת את - מתאמצת לבדוק את הדירה (מבררת לעומק) ו... מגלה אכזבות!

החלום אינו נבואי! איני מאמינה בחלומות כאלה. הם משקפים את המחשבות שלנו, בשפת תמונות וסמלים. החלום אומר לך – לצאת מהלולאה. את עמוסה מדי ולחוצה מדי ואין לך ביטחון ביכולותייך ( צריכה שימליצו עלייך). אולי הזמן עכשו הוא לא למצוא דירה, אלא למצוא מזור לנפש? יתכן שהדירה החדשה – תיתן לך מזור לנפש, אבל אף אחד אינו מבטיח זאת. יתכן שהחיפושים אחר הדירה, רק מלחיצים יותר? וכמחפשים בשעת לחץ – עלולים להתאכזב.

נתתי לך חומר למחשבה. אשמח אם תחווי את דעתך על הפרוש

רחי2

Member
אעדכן כי בסוף הדירה שחיכיתי לה נתפסה.
אולי זאת הסיבה שלא צריך לצפות. אולי היינו רואים ומתאכזבים בסוף, כמו שכתבת.
הלוואי, כמו שכתבת, שמציאת הדירה אכן תיתן לי את הנחת.
הניתוח שלך ממש נותן לחשוב על המציאות בצורה אחרת. מדהים.

אלישבע777

Well-known member
שלום רחי
תודה על התגובה שלך. אני מעתיקה את החלום ואחר כך את הפרוש

חלום שני הייתי בחוץ. קבוצה של חברים (לא זיהיתי פרצופים) יושבים יחד. כמו טיול שנתי בערב, שלכל אחד יש את החדר שלו אבל כולם נפגשים בחוץ לדבר. לבסוף אני מחליטה ללכת לכיוון החדר שלי. החדר הוא כמו כלוב של כלב, יש רק 4 גדרות מסביב, אין גדר מלמעלה כך שאני יכולה לעמוד.

הולכת למאבטח של המקום (במציאות הוא המאבטח של בית הספר של הילדים שלי) ואומרת לו שלפחות יביאו לי מזרון לישון עליו. בזמן שהוא הולך להביא לי את הדברים כדי שיהיה לי איפה לישון אני מוצאת את עצמי בחדר חשוך (היה לילה ולא היה אור בחדר). אני עומדת בסלון החדר ומסתכלת לכיוון המטבח. ורואה המון דברים מתעופפים.

כשאני מתקרבת אני רואה המון חרקים מסוג טרמיטים, ואני נבהלת. הרצפה של המטבח מתמלאה בחרקים, הם כבר מתעופפים לכיוון שלי. אני לוקחת מטאטא ומנסה להעיף אותם מהחדר לבחוץ. הם מתרבים ואני ממש נגעלת. רואה אותם על הספה, ויש חולצה לבנה שאני מנסה לנער ממנה גם את החרקים. עם המטאטא אני רואה גם חול וגם גוויות של החרק וחרקים חיים.. חלום מלחיץ שהשעון המעורר העיר אותי.

הפרוש שלי לחלום ב' על טרמיטים

פתיחת החלום היא איזה שהוא סוג של אירוע חברתי, כמו ערב בטיול שנתי. לכל אחד יש חדר פרטי, אבל מתכנסים ביחד בחוץ. נשמע נחמד! אבל לא ממש. בקטע אין רגשות שמחה או אחווה, אין חדוות מפגש (אבל גם לא רגשות שליליים). המפגש החברתי הוא בעצם משהו סתמי. לא טוב ולא רע. ואת ממהרת לעזוב. אין לך סיבה טובה להישאר במקום (המשעמם?) הזה.

הקטע הזה יכול לסמל אותך ואת בעלך, או את ומשפחת בעלך או חברים משותפים – כל אחד לחוד בחדר הפרטי שלו ולפעמים יושבים ביחד ולך אין הרבה עניין. אין לך זמן לבזבז! את תמיד עסוקה ותכליתית.

בקטע הבא - את מחליטה לעזוב את המפגש החברתי המשמים וללכת. לאן? לחדר שלך. אבל החדר הוא לא בדיוק חדר!! החדר שלך הוא... כלוב מגודר ופתוח מלמעלה, כמו שכלוב של כלב שסוגרים אותו, כדי שהוא לא יסתובב בבית סתם. את יכולה לעמוד שם, אבל לא לשכב לישון. אין אפילו מזרון בכלוב הזה! וגם אין אור! והכלוב הוא בכלל לא כלוב זהב...

הקטע הזה, מראה שאת בביתך שלך – מרגישה בכלוב שקירותיו הם גדר ואין מזרון ואין גם אור!! למרות זאת את הולכת מרצונך ונכנסת אליו . את לא מוצאת את עצמך – לא פה בכלוב ולא שם בחוץ עם האנשים המשעממים שם. כל מקום הוא סוג של כלוב, אין לך מקום בו את יכולה לישון בשקט. החושך אינו מאפשר לך מנוחה בביטחון כי אי אפשר להדליק את האור. החושך הוא סוג של גזרה. הקטע משקף את היחס הפנימי העמוק שלך לביתך ומסביר לך – מדוע בעצם את רוצה, או צריכה להחליף דירה – משנה מקום משנה מזל. אולי שינוי הדירה, יביא לך מנוחה ( מזרון) ויסלק את החשכה.

בקטע הבא, העניינים אפילו מחמירים. את נתונה במתקפת טרמיטים מגעילים איומה. הם מעופפים בכל מקום על הספה על החולצה הלבנה וגוויותיהם יחד עם החול, נשארים על הריצפה. אין לך לאן לברוח ואי אפשר להבריח אותם החוצה במטאטא.

החרקים מסמלים הן את המחשבות שלך שמטרידות אותך, את החובות שלך שמוטלות עלייך, שהן אינן נעימות ואין דרך לגרש אותן. אפשר "להרוג" את המחשבות (או את החובות והמטלות המונחות על כתפייך, אבל זה לא יעיל – כי הן אינן נעלמות. גם אם תהרגי אותן - יישארו למטה - על הרצפה, כחרקים גוססים ומתים גם יחד.

אכן החלום קשה. אבל הוא אומר דבר נוסף חשוב – יש לך יכולת למגר את העניינים (הבעיות) השליליים בחייך!!! את טיפוס שנלחם! למרות הבהלה הראשונית, את פועלת. אינך משותקת ואינך קוראת לעזרה למרות שכבר ביקשת עזרה קודם ( לקבל מזרון אבל לא קיבלת אותה בסוף!) אינך מבקשת עזרה, כי אף אחד לא יעזור. את לבד במערכה הזאת. עם זאת - יש לך כוחות!! את אינך מוותרת, אינך בורחת. את אמיצה ומשיבה מלחמה נגד הפוגעים בך (בין אם הפוגעים הם אנשים או מחשבות טורדניות, או דאגות). את לא נכנעת, למרות שזה מאוד לא נעים (=מגעיל) ואת יכולה להצליח, אם.... השעון (הזמן) לא יעצור אותך...

פרוש נוסף - אולי הקטע הזה מתקשר לא רק ליחסים בתוך המשפחה, אלא גם אולי איך שהוא לענייני בריאות, או טרדות אחרות. אולי דאגות שווא שתוקפות אותך במתקפה חסרת רחמים ויש ביכולתך להכניע אותן ( רוב הדאגות בחיים שאנו מבזבזים עליהן המון זמן, הן דאגות שווא, חשבי על זה!). חסר לי מספיק רקע כדי לקשור את זה למשהו קונקרטי. אבל נתתי לך חומר למחשבה.

אשמח לתגובתך כרגיל!

רחי2

Member
אוהבת את הפירוש.
אכן אני כל הזמן עם ראש מוטרד ממיליון ואחת דברים.
רוב היום אני בין קירות. אם זה במשרד, אחר כך בבית. לרוב גם עם עצמי. בעלי מגיע בדרך כלל מאוחר הביתה כשאני כבר בקושי מתפקדת מעייפות של כל היום.
הרבה פעמים אמרתי לו שאני כלואה בבית. בסגרים שהיו בקורונה בכלל השתגעתי. 24 שעות בחוסר מעש עם 3 ילדים, כשבעלי יכול לצאת מהבית מתי שרק רוצה.
מקווה מאוד שמשנה מקום ישנה את מזלי. אוירה אחרת, אזור אחר, גם המשפחה תהיה לידי אז אולי לא אהיה כל היום לבד.
בקשר לפירוש עם הטרמיטים, התחברתי מאוד לפרוש הראשון שנתת.
נהנית תמיד לקרוא :)

אלישבע777

Well-known member
אוהבת את הפירוש.
אכן אני כל הזמן עם ראש מוטרד ממיליון ואחת דברים.
רוב היום אני בין קירות. אם זה במשרד, אחר כך בבית. לרוב גם עם עצמי. בעלי מגיע בדרך כלל מאוחר הביתה כשאני כבר בקושי מתפקדת מעייפות של כל היום.
הרבה פעמים אמרתי לו שאני כלואה בבית. בסגרים שהיו בקורונה בכלל השתגעתי. 24 שעות בחוסר מעש עם 3 ילדים, כשבעלי יכול לצאת מהבית מתי שרק רוצה.
מקווה מאוד שמשנה מקום ישנה את מזלי. אוירה אחרת, אזור אחר, גם המשפחה תהיה לידי אז אולי לא אהיה כל היום לבד.
בקשר לפירוש עם הטרמיטים, התחברתי מאוד לפרוש הראשון שנתת.
נהנית תמיד לקרוא :)
תודה על תגובתך. שימי לב שבחלום את מגלה אומץ, כוחות ונחישות!

למעלה