חלום על אמא ז"ל

ראשית שנה טובה ,

אודה לפרוש החלום,

רקע:

יש בין שני הילדים שלי ויכוח והם שניהם באגו שלהם.

הבן שלי מתחתן פרק ב' , הבת שלי מאוד נפגעה שהוא לא שיתף אותה מלכתחילה , והבת שלי לא רוצה להגיע לחתונה במיוחד שהוא עושה זאת בחוה"מ והיא תכננה לסוע לחו"ל . (הם לא ברוגז או בריב) ואני מאוד לוקחת קשה את זה , ועצוב לי.

החלום : בבית שלי יום אזכרה של אמא ז"ל, הדודים שלי (שהם דתיים חרדיים במציאות) באים אלי בהפתעה (לא קבעתי איתם) קוראים תהילים , ועוד כמה מבני המשפחה נמצאים... אח הבכור שלי

מתקשר ואני מספרת לו בדיוק מה קורה עכשיו בבית . ופתאום אמא שלי מופיעה יושבת מולי

מסתכלת עלי ונראית טוב , ואני מתרגשת , ואני אומרת לאחי בטלפון , אמא פה אמא לא מתה איזה כייף והיא מחבקת אותי חזק. תודה

שאלה: אני חשבתי ואולי מאמינה שהחלום יכול להרגיע אותי , ושאמא נותנת לי סימן שהבת תגיע והכל יהיה בסדר.?

אלישבע777

Well-known member
הי יערונת ,

החלום הוא על התכנסות משפחתית לרגל האזכרה של אימא . הגיעו קרובי המשפחה שהוזמנו וגם הדודים שלא הוזמנו היגיעו בהפתעה. אומנם לא הוזמנו אבל הם מקיימים את מצוות האזכרה -קוראים תהילים למען כל המשפחה שהגיעה, למען אלה החיים.

ומי לא הגיע לאזכרת אימא? אחיך הבכור! הוא מסתפק בשיחת טלפון ואת מספרת לו מה קורה בבית עכשו. בחלום אינך מתפלאה שאחיך - שאר הבשר הכי קרוב לך ולאימא - לא הגיע! הדודים שהגיעו הפתיעו אותך, האח שלא הגיע – לא הפתיע אותך! חסר לי רקע להסביר את העניין הזה. אני מסיקה שבעצם טוב שכך קרה. הדודים הפתיעו לטובה והם מקיימים מצווה (קריאת תהילים) והאח הבכור שסבלת ממנו מאוד בילדותך, וגם אם היה מגיע, אולי היתה הפתעה לא כל כך טובה...
וגם הוא לא היה יכול לתרום יותר מהדודים. עם זאת - הוא מתקשר בטלפון! על כן הוא חלק מהאירוע בלי להיות נוכח! אז יצא טוב מכך שהוא משתתף בלי להגיע...

פרוש נוסף: האח שלא הגיע הוא מסמל את בתך המסרבת להגיע לחתונת אחיה מהסיבות שלה. בחלום אחיך שלא היגיע לאזכרה, לפחות שומר על קשר טלפוני. הסצנה הזאת היא בעצם מילוי משאלת ליבך – שביתך תשמור על קשר עם אחיה, למרות שהיא נעלבה ואם כך יהיה, אין לך עכשו סיבה לקחת את העניין הזה קשה כל כך, ממילא הכל יסתדר. החלום אינו נבואי, אלא מילוי משאלה – איחול לעצמך ונחמה בימים עצובים אלה, שכך באמת יקרה. אבל איני פוסלת את האפשרות שהחלום כן יתגשם ואז הוא יתגלה כנבואי... אבל הדברים אינם תלויים בך.

בהמשך החלום, תוך כדי השיחה הטלפונית עם אחיך, אימא שלכם מופיעה לפניך ומסתכלת עלייך!! היא נראית טוב! היו לך כמה חלומות על אימא ואימא נראית כמו בחיים. הנה אני מעתיקה מחלומך מחודש אפריל השנה: "אימא ז"ל עומדת בדירה שגדלתי במרפסת מחייכת היא יפה .מחזיקה זר שושנים אדומים מלטפת הפרחים ולידה עומדת ילדה".
בחלום אחר, מחודש מרץ השנה – אימך הלכה לבד, בכוחות עצמה לקופת חולים וכשחזרה היא הסתכלה עלייך ואז היא הלכה. גם בחלום הזה מחודש מרץ - אימא בחלום חיה, בריאה לגמרי ואינה צריכה עזרה!

ב-27.7.24 כתבת לי בפרטי - שבמציאות לא היה בינך קשר כה טוב:
" לעומת זאת אני ואימא שלי ממש לא היינו מחוברות. לא היינו חברות. היה לי תמיד כעסים עליה כי כילדה הייתי מרדנית, והיא תמיד נלחמה בי והייתה "מחממת" את המשפחה עלי
"

אבל... בחלק מהחלומות על אימא וגם פה – אימא שלך היא דמות חיובית עבורך. החלומות הללו באים לתקן את העבר ואת הזיכרונות הפחות טובים ממה. עכשו "שהיא בגן עדן" מותר לך ואפילו רצוי, לחשוב עליה מחשבות טובות. כמו הביטוי " אחרי מות - קדושים אמור" כלומר – אחרי שאדם מת, אין מדברים בו סרה - אסור להזכיר אותו באופן שלילי. אחרי מותו האדם נחשב לצדיק ("קדוש"). הביטוי הזה - אינו כתוב בתנך, הוא בעצם המצאה... הוא נובע מ הביטוי נוצר מסמיכותן של שלוש פרשות רצופות בספר ויקרא: פרשת אחרי, פרשת מות, פרשת קדושים, פרשת אמור. וביחד : אחרי מות - קדושים אמור!

בחלום את מאוד שמחה לראות את אימא שהיא בחיים, שהיא מחבקת אותה האזכרה של אימא הפכה לשמחה!! את מבשרת לאחיך בהתרגשות:
"אמא פה אמא לא מתה איזה כייף והיא מחבקת אותי חזק"

הסצנה הזאת בחלום גם היא מילוי משאלה. העצבות שלך בגלל תגובת ביתך לאחיה, תהפוך לשמחה! היא בטח תגיע ואת אימא שלה - תוכלי לחבק אותה ולחזור לחיים ולשמוח בחתונה של הבן – האח של ביתך.

על שאלתך בפורום:" אני חשבתי ואולי מאמינה שהחלום יכול להרגיע אותי , ושאימא נותנת לי סימן שהבת תגיע והכל יהיה בסדר"?

איני מאמינה שהחלומות הם דברי נבואה, אבל לפעמים מחשבה יוצרת מציאות וחלומות טובים כן מתגשמים ואז...
הם הופכים לנבואיים.... גם כאן זה יכול לקרות. אם תסיחי את דעתך, תשמחי על מה שיש ולא על מה שאין, אם תגלי אורך רוח והבנה לבתך שאולי לקחה את הדברים ללא פרופורציה, שאולי שפטה את אחיה לחומרה, אם תקבלי את החלטות ילדייך הבוגרים בלי ביקורת ובלי עלבון מצידך – אולי , אולי, החלום יהיה נבואי?

אשמח לקבל חוות דעת מה התאים לך בפרוש ומה לא התאים אפשר ברשימה.
כך הפרוש הזה יעזור לי בפרושים של החלומות הקודמים

שנה טובה גמ"ח!

שבת שלום, תודה על התגובה. התחברתי למשפט הזה
:פרוש נוסף: האח שלא הגיע הוא מסמל את בתך המסרבת להגיע לחתונת אחיה מהסיבות שלה. בחלום אחיך שלא היגיע לאזכרה, לפחות שומר על קשר טלפוני. הסצנה הזאת היא בעצם מילוי משאלת ליבך – שביתך תשמור על קשר עם אחיה, למרות שהיא נעלבה ואם כך יהיה, אין לך עכשו סיבה לקחת את העניין הזה קשה כל כך, ממילא הכל יסתדר. החלום אינו נבואי, אלא מילוי משאלה – איחול לעצמך ונחמה בימים עצובים אלה, שכך באמת יקרה. אבל איני פוסלת את האפשרות שהחלום כן יתגשם ואז הוא יתגלה כנבואי... אבל הדברים אינם תלויים בך...
ואכן לשמחתי - החלום התברר כנובאי - הבן שוחח עם הבת - העניינים הסתדרו. והיא תגיע לחתונה.
תודה לך

אלישבע777

Well-known member
שבת שלום, תודה על התגובה. התחברתי למשפט הזה
:פרוש נוסף: האח שלא הגיע הוא מסמל את בתך המסרבת להגיע לחתונת אחיה מהסיבות שלה. בחלום אחיך שלא היגיע לאזכרה, לפחות שומר על קשר טלפוני. הסצנה הזאת היא בעצם מילוי משאלת ליבך – שביתך תשמור על קשר עם אחיה, למרות שהיא נעלבה ואם כך יהיה, אין לך עכשו סיבה לקחת את העניין הזה קשה כל כך, ממילא הכל יסתדר. החלום אינו נבואי, אלא מילוי משאלה – איחול לעצמך ונחמה בימים עצובים אלה, שכך באמת יקרה. אבל איני פוסלת את האפשרות שהחלום כן יתגשם ואז הוא יתגלה כנבואי... אבל הדברים אינם תלויים בך...
ואכן לשמחתי - החלום התברר כנובאי - הבן שוחח עם הבת - העניינים הסתדרו. והיא תגיע לחתונה.
תודה לך
אכתוב לך בפרטי

למעלה