חלום מתוך חלום...

• פותח הנושא Kima
  • פורסם בתאריך

Kima

New member
חלום מתוך חלום...

וואו חברה , אני חייב לספר לכם על מה חלמתי בלילה... אתמול בלילה קמתי בשעה רבע ל-3 לערך כדי להאכיל את הילדה שלי.. לאחר מכן חזרתי למיטה לישון אבל היו לי קשיים להרדם תוך כדי כך אמרתי לעצמי שאני מתכוון לחלום (עבר זמן רב מאז ניסיתי לבצע חלימה...וגם אז לא היו הצלחות מדהימות).... אני זוכר שנאבקתי להרדם כי לא הצלחתי... לאחר מכן הרגשתי את ההתרחשויות שקראו לי די בחדות כאילו הייתי נוכח בהם לחלוטין אך לא הייתי מודע לכך שאני חולם (מודעות ברורה מאוד ללא הידיעה שזהו חלום צלול)... הדבר המעניין הינו שחשבתי שיש משהו אצלי בבית כאשר אני שוכב על הגב ושומע ומנסה להרדם, קמתי ועשיתי סיבוב בבית לברר מה קורה הבית לא היה בדיוק הבית שלי, ובקיצור תוך כדי הסיפור הזה השתלט עלי חלקית מאין פחד נורא מעין הרגשה עמוקה בתוך הבטן שמשהו לא בסדר כאן, כאילו כל מיני כוחות שנמצאים כאן מעבר לרמה שלי..... לאחר מכן הסיפור נמרח והפך לחלום רגיל ..כאשר אני מאבד את חדות החלום.... ובסוף התעוררתי , וגיליתי בכלל שאני שוכב על צד שמאל ובכלל לא שוכב על הגב.... עכשיו הדברים המעניינים במיוחד הינם : א. הרבה זמן לא ניסיתי לזכור חלומות וכבר זמן רב אינני זוכר אותם ואילו הלילה חלמתי חלום בחדות-על... ב. ההרגשה של הפחד העמוק, למרות ששלטתי בעצמי ולא נתתי לי להסחף היתה הרגשה שלא מן העולם.. משהו עמוק והרה אסון... ג. הכי מעניין נראה לי שתוך כדי הנסיונות להרדם נרדמתי ובחלום חשבתי שאינני ישן והמשכתי לנסות להרדם ונרדמתי בחלום השני וככל הנראה (לא בטוח) גם בחלום השלישי... אני יודע זאת כי בכל פעם שכבתי בתנוחה אחרת ... כנראה עברתי איזה שער מתקדם בחלימה לפני שהגעתי לרמה המתאימה להכנס אליו, ואולי היצורים הלא אורגנים מנסים להתל בי... שתפו אותי ידידי
במה שאתם חושבים שקרה לי....

kung fu

New member
ממה שזה נשמע אז הצלילות שלך

מתגברת, ויש לך עוד להתקדם בצלילות. כמו כולנו. זה לא נשמע לי כמו חלימה (גם לא הסתכלת בכפות הידיים שלך לפי מה שרשמת) זהו. ככה זה נשמע לי לפי מיטב הבנתי
נ.ב: זאת תופעה מוכרת שאנשים חושבים שהם לא מצליחים להירדם, בעוד הם נרדמו כבר.

למה???

New member
הממ... אף פעם לא הגעתי לחלימה

אז זה לא מידע ממקור ראשון אבל בכל מקרה- בספר אמנות החלימה כתוב שדון חואן אמר לקרלוס שמתבוננים בכפות הידיים בלי סיבה מיוחדת ושאפשר להתבונן גם בדברים אחרים (משהו כזה, כשהספר יהיה זמין לי אני אבדוק מה הוא אמר במדויק).

L i z a r d

New member
לדעתי מכמה סיבות הידיים עדיפות...

ובכל אופן שיהיה משהו קבוע.

kung fu

New member
גם לדעתי זה עדיף.

לא סתם זה נבחר. אבל באופן תיאורטי אפשר גם לבחור חלק גוף אחר.

charlila

New member
קונג-פו קצת דוגמטית בקטע של

הסתכלות בידיים כנראה שזה ממש מצליח לה בכף (ומברוק) אבל יש עוד דרכים לי זה נראה כן חלימה, וכן מעבר השער התואם (זה השני? לא זוכרת).

kung fu

New member
כן, זה מצליח לי בקלות ../images/Emo13.gif

אבל אפשר גם להסתכל על אצבעות הרגלים, אם נותנים כזאת הנחייה בעירות. הרעיון הוא ליישם הנחייה שניתנה בעירות, וכך לאחד בין שני החלקים שאין בהם תקשורת ביום יום. אם יש הנחיות אחרות שמשיגות את המטרה, אני פתוחה. לא נעולה רק על התבוננות בידיים

charlila

New member
אני באיזה קטע עברתי להתבוננות

בחתולים שלי, נמר וזבובית, שנהגו להיעלם ולהשאיר מין אייקון אפור קלוש, או להראות לי דברים אחרים (מערבולת בלב הזרימה.. הגורים שיהיו פעם לזבובית...) מכיוון שחלימתי (כמו שאר פעולותי) נשלטת מצד שמאל של תודעתי, אני נכנסת אליה ויוצאת ממנה לרוב ללא הודעה מוקדמת (או אפילו מאוחרת). כמו כן, הרבה פעמים אני שם ללא גוף, שלא לדבר על אצבעות. (בכל אופן תודה על ההנחה, קונג פו!

charlila

New member
תגיד, ליזארד -

הקושי שלך לקרוא טקסטים שלי, שהזכרת פעם-פעמיים - האין הוא נובע משימושי היתר בנטיית הקניין("שימושי" ולא "השימוש שלי") ומילים כמו "האין", "יתר" ו"נטיית הקניין"?

L i z a r d

New member
נטיית הקניין לא מפריעה לי

אבל באופן קבוע "האין" יכול להציק קצת, ו"שימושי היתר" הייתי מעדיף כ"שימוש היתר שלי" (בגלל שזה נראה לי יותר מתאים למילה יתר). לא נראה לי שזה אספקט מכריע בכתיבה שלך מבחינתי.

charlila

New member
אז מה כן האספקט המכריע את גורלה

של כתיבתי לא להיקרא על ידך? זה לא הטורף?

L i z a r d

New member
זה לא העניין היחיד

לא פחות חשוב זה שכפות הידיים משמשות נקודת ציון, נקודת התייחסות. ברגע שהתפישה מתערערת, חוזרים לבסיס, לידיים. דרך הידיים מתחילים את קיבועה של נקודת המאסף, והחולם כבר פחות תלוש ונתון לחסדיהן של התנודות הכאוטיות של תפישתו. חוץ מזה האקט של המבט בכפות הידיים יוצר התכוונות ספיציפית לחלימה, לפעולה בגוף החולם.

capital

New member
לא ברור לי הקשר לנקודת המאסף

תנועת נקודת המאסף על פני ה"ביצה" גוררת שינוי בתפיסה המציאות. ראית פרטים בחלום היא תפסת מציאות כלשהי או הזיה פנימית? אם זו הזיה אז מה הקשר לנקודת המאסף?

למעלה