חלום מפחיד...

matilda

New member
חלום מפחיד... ../images/Emo35.gif

יש לי חלום שחוזר על עצמו כל הזמן - כל השיניים שלי נושרות, ואני מחזיקה אותן ביד, מסתכלת במראה ורואה מחזה מזעזע עם הרבה דם. אח"כ אני קמה בבוקר לבדוק אם השיניים במקום... ובכלל, אני חולמת המון חלומות רעים. מישהו מבין בזה?

רות נ

New member
אכן באמת חלום מפחיד

שנושרות בחלום מסמלות על בעיה רפואית, לאו דוקא שלך , בדרך כלל של משהוא שאת מכירה , מדובר בבעיה - שלך אין תשובה או פתרון נראה לעין בנושא הבריאותי של אותו מכר/ה חולה , יתכן והמצב מדאיג את הלא מודע שלך, ובגלל רגישותך והוא הלא מודיע שלך ,מאותת לך להתחזק . מעניינת אותי תגובתך לפתרון

matilda

New member
תגובה לרות

כבר ניסו לפרש לי את החלום בכך שאמרו לי שחלום כזה מסמל חס וחלילה אסון או מוות במשפחה הקרובה, ונורא נבהלתי. אני מנסה לחשוב אם יש מישהו קרוב אלי או מישהו שאני מכירה חולה, ואין כזה...

matilda

New member
ויש לי עוד חולם...

לא פחות מזעזע מהראשון - אני נוסעת במין רכבל כזה, אבל לא ממש גבוה. פתאום אני קולטת שאני נמצאת לבד עם גבר זר (אולי בן 50+) והוא מוציא חגורה ומתחיל להכות אותי.. על פניו מתנוסס חיוך והוא מרוצה מעצמו, ואומר לי: "תני לי עוד קצת, אני אוהב את זה..." ואז אני מסתכלת החוצה ורואה את כל האנשים מסתכלים מרחוק, ואני צועקת להם שיעזרו לי ואף אחד לא שומע. את החלום הזה חלמתי די מזמן, אבל קשה לי לשכוח אותו.... למה אני חולמת חלומות כאלה מזעזעים?

רות נ

New member
בעיה

חוסר היציבות בנושא מסויים גורם ומביא אותך לסבל רק את יכולה לחלץ עצמך מאותה בעיה, דאגה, אף אחד לא יכול לעזור לך בזה כי את מנותקת מראית המציאות את ברכבל לא על הקרקע , וכשאת לא על הקרקע את "חוטפת" קודם רדי לקרקע ,במציאות כמובן לגבי אותה בעיה ורק אחר כך בקשי עזרה. החלום ברכבל שהיה מזמן יותר מספר על הבעיה שאת לא רואה את המציאות כמו שהיא בנושא מסויים ולכן חטפת מכות על זה ואין מי שיעזור לך . בחלום השני - היות והמשכת בשלך , את נושאת בתוצאות זה בלי ממש להכיר אותך ,תנסי לחפש איזו שהיא הקבלה ,לא תמיד הדברים דרמתיים הם יכולים להיות ברמות של חוסר פתרון ,והענשה

חוסר אונים...

היי מתילדה, בחלומך, את מכניסה עצמך לסיטואציה חסרת אונים. את נמצאת במקום גבוה, סגור, לבד, עם גבר מאיים היכול לעשות לך כל העולה על דעתו. יכול להיות בחלום הזה רמז להתעללות מסוימת שעברת בתקופה מוקדמת יותר של חייך. התעללות, שהדחקת עמוק, עמוק והיום היא מחפשת לצאת החוצה, לצעוק לעולם ולהשתחרר. בכל מקרה, יש פה רמז למצוקה פנימית. חוסר אונים מול התעללות קשה. חשבי על הנקודה הזאת. נסי לטייל בזמן של מאורעות חייך, כמו כן חשבי על אפשרות של מעורבותך בסיטואציה של התעללות מבחוץ, כלומר, כצופה או כיודעת דבר על מישהו אחר ועל חוסר האונים שלך באי יכולת לעזור לו או לה. חלומות פז, רואה בכוכבים.

רות נ

New member
אני שמחה שזה לא הכיוון ולכן אשאל

אותך ואבקש ברשותך לדעת כמה פעמים חלמת את החלום הזה ומתי לראשונה ? תנסי לפרט יותר את החלום ,כי בודאות משהוא מתריד את הלא מודע שלך והוא משדר לך שוב ושוב , לכן נסי לתאר יותר בפרוטרוט את חלומך , יתכן שאינך פותרת בעיה שקיימת אצליך כבר זמן סמויים ,

matilda

New member
לרות

את צודקת - בזמן האחרון באמת אני מרגישה שמשהו מטריד אותי, ואני לא יודעת מה. את החלום עם השיניים חלמתי שלוש פעמים, ולצערי אינני זוכרת את הפרטים הקטנים, למרות שזה היה חלום "ארוך", אני זוכרת רק את הקטע בו אני מסתכלת במראה ורואה שהשיניים שלי מתפוררות וכל הפה שלי מלא דם. אני זוכרת שבחלום היייתי מאד מבוהלת.

על איבוד שיניים...

היי מתילדה, ברוכה הבאה!!! ראשית, חלום על שיניים יש לבחון בפשטות, כלומר, האם יש לנו בעיות בשיניים. יכול להיות שהתת מודע משגר מסר לגבי בעיה פיסית שהתעלמנו ממנה. שנית, יש הרבה סמלים ופירושים לשיניים נופלות. למשל: פגיעה בדימוי העצמי ע``י כניעה לרגשות פחד וחולשה. יש הגורסים כי איבוד שיניים מעיד על דיבור חסר מעצורים. שיניים תותבות, למשל, מרמזות על צביעות, ושיניים רקובות לשפה גסה. ברור שפירושים אלו אינם חד משמעים, הכל תלוי בחולם ובעולמו הפנימי. עוד מפרשים איבוד שיניים לאובדן כוח לפעולה החלטית, וכן כסמל ל``צמיחה`` כלומר התבגרות(השיניים הישנות מפנות מקום לחדשות). וכמובן, עליך לשאול את עצמך, מה גורם לך להרגיש בהווה ``חסרת שיניים``? חלומות פז, רואה בכוכבים.

matilda

New member
תודה לך, רואה בכוכבים!

יכול להיות באמת שהחלום מתקשר למערכת יחסים כואבת שהסתימה לאחרונה, קשר שגרם לי המון כאב וחוסר אונים, כמו גם חולשה.

JFK1

New member
תגובה

שלום לך למרות שהשבתי לך בהרחבה הייתי חייב להוסיף פיתרון לחלום זה. במידה ולא חשבת עלשינים או עברת טיפול וכו´ יש לקחת את החלום בכובד ראש. זהו 1 מ 3 חלומות תענית (את מכירה את המושג בתור מסורתית). עלפי הגמרא יש להפריש צדקה נאה לבית כנסת או לחילופין לצום לפחות חצי יום(לשיקולך). ראי את תשובתי המפורטת למעלה כדי להשלים את התמונה. בברכה J.F.K

למעלה