חלום מעניין!

היייי אלי7, מה שלומך? קמתי מחלום שהצליח לעניין אותי מאוד ורציתי לשמוע את הפירוש שלך אליו.

רקע- בתקופה לא פשוטה נפשית, הורדתי קצת רגל מהגז בהקשר לעסק שלי כדי להבין מה אני רוצה ואיך אני רוצה ואני מתחילה לעבוד בעבודה נוספת שתייצר לי עוד קצת הכנסה ותוריד ממני את העול שהעסק שלי חייב להכניס לי *עכשיו* משכורת מלאה.

חלמתי שאני נמצאת בבית של ההורים, זה יום שישי ואני בחדר שלי ואז פתאום הגומיה לשיער שלי (שאני תפרתי אותה וגם הולכת איתה מלא) מתחילה לעלות למעלה לאוויר מעצמה ואז נפלה. ראיתי את זה והייתי בשוק!
אז התקרבתי וניסיתי להעלות אותה בכוח המחשבה למעלה- והצלחתי! ולא רק שהצלחתי, היא קיבלה חיים משל עצמה!! התחילה לטוס באוויר ולטייל בחדרים בבית ואני נדהמתי ופתחתי מצלמה ותיעדתי את הרגע הזה עד שהיא הגיע לחדר מזווה דיי חשוך בבית ושם היא נפלה על הריצפה. קראתי לאבא שלי (במציאות אנחנו בריב ולא מדברים) וסיפרתי לו מה שראיתי והוא היה גם בשוק! ואז מישהו שאמור להיות אח שלי בחלום אבל זה סתם דמות שאני לא מכירה והוא לא באמת אח שלי אמר שרוחות אוהבות להשתעשע איתנו..
ואז ההורים שלי אמרו לי שהם קנו לי את האוכל שביקשתי לסופש שזה עלים (חסה, רוקט וכו') ושהם נוסעים לסופש מחוץ לבית לבד. בחלום לא רציתי שילכו אבל הם הלכו והשאירו אותי לבד בסופש.

האמת היא שעכשיו אני אכן לבד בסופש, הם נסעו לבית מלון אבל זה תרחיש נדיר שקורה אולי פעם בשנה..

מעניין אותי ממש החלום הזה!
בהתחלה כשהתעוררתי מהחלום חשבתי לי איזה מגניב, שאולי יש לי כוחות מיסטיים שאני לא מודעת אליהם, אבל אז חשבתי לי שאולי בגלל שזו גומיה שאני תפרתי ובכוח המחשבה גרמתי לה לזוז ולקבל חיים אז אולי יש פה משהו שקשור לעסק שלי.

זהו. סקרנית מאוד! אשמח לשמוע מה את חושבת :)
תודה רבה ושבת שלום!

נערך לאחרונה ב:

אלישבע777

Well-known member
היייי אלי7, מה שלומך? קמתי מחלום שהצליח לעניין אותי מאוד ורציתי לשמוע את הפירוש שלך אליו.

רקע- בתקופה לא פשוטה נפשית, הורדתי קצת רגל מהגז בהקשר לעסק שלי כדי להבין מה אני רוצה ואיך אני רוצה ואני מתחילה לעבוד בעבודה נוספת שתייצר לי עוד קצת הכנסה ותוריד ממני את העול שהעסק שלי חייב להכניס לי *עכשיו* משכורת מלאה.

חלמתי שאני נמצאת בבית של ההורים, זה יום שישי ואני בחדר שלי ואז פתאום הגומיה לשיער שלי (שאני תפרתי אותה וגם הולכת איתה מלא) מתחילה לעלות למעלה לאוויר מעצמה ואז נפלה. ראיתי את זה והייתי בשוק!
אז התקרבתי וניסיתי להעלות אותה בכוח המחשבה למעלה- והצלחתי! ולא רק שהצלחתי, היא קיבלה חיים משל עצמה!! התחילה לטוס באוויר ולטייל בחדרים בבית ואני נדהמתי ופתחתי מצלמה ותיעדתי את הרגע הזה עד שהיא הגיע לחדר מזווה דיי חשוך בבית ושם היא נפלה על הריצפה. קראתי לאבא שלי (במציאות אנחנו בריב ולא מדברים) וסיפרתי לו מה שראיתי והוא היה גם בשוק! ואז מישהו שאמור להיות אח שלי בחלום אבל זה סתם דמות שאני לא מכירה והוא לא באמת אח שלי אמר שרוחות אוהבות להשתעשע איתנו..
ואז ההורים שלי אמרו לי שהם קנו לי את האוכל שביקשתי לסופש שזה עלים (חסה, רוקט וכו') ושהם נוסעים לסופש מחוץ לבית לבד. בחלום לא רציתי שילכו אבל הם הלכו והשאירו אותי לבד בסופש.

האמת היא שעכשיו אני אכן לבד בסופש, הם נסעו לבית מלון אבל זה תרחיש נדיר שקורה אולי פעם בשנה..

מעניין אותי ממש החלום הזה!
בהתחלה כשהתעוררתי מהחלום חשבתי לי איזה מגניב, שאולי יש לי כוחות מיסטיים שאני לא מודעת אליהם, אבל אז חשבתי לי שאולי בגלל שזו גומיה שאני תפרתי ובכוח המחשבה גרמתי לה לזוז ולקבל חיים אז אולי יש פה משהו שקשור לעסק שלי.

זהו. סקרנית מאוד! אשמח לשמוע מה את חושבת :)
תודה רבה ושבת שלום!
הי ספירוש,
שיניתי את שם החלום ולהלן הפרוש

הפרוש שלי לחלום על הגומיה המעופפת מעצמה:

חלק א הפתעה מתרחשת בבית ההורים

בחלום את בבית ההורים ( מקום שהוא ברירת מחדל עבורך, בחיים האמיתיים), בחדרך, ביום שישי. לבד. ופתאום קורה איזה שהוא נס! הגומיה שלך יכולה לעופף מעצמה באוויר וגם את יכולה לגרום לה לעופף רק בכוח המחשבה!!

אכן יש מקרים שכוח המחשבה פועל באופן מדהים, לא רק אצל קוסמים. החלום אומר לך – את יכולה להרים את עצמך מהמקום הנמוך בו את נמצאת (לבד) ולעוף בכוח מחשבתך! –"סוף מעשה מחשבה תחילה". המחשבה בוודאי יכולה לעוף למחוזות שונים, וגם את! אבל... זהירות! מחשבות שליליות ותבוסתניות – יגרמו לך לנחות קשה על קרקע המציאות שהיא בחלום "המזווה החשוך".

החלום נותן לך אמונה בעצמך ואם תגשימי אותו, אז... הוא יהיה נבואי! את הרי מאלפת פילים, זוכרת?! התגברת על כל כך הרבה קשיים בעבודה, בזוגיות בבריאות , במשפחה! נכון, הבעיות מחלישות את הגוף ומערפלות את החשיבה, אבל הן גם נותנות לנו ניסיון חיים וגם – פרופורציות: אנו יכולים להשוות את עצמנו ואת מה שעשינו בעבר, לבין מה שאנו עושים בהווה, או נעשה בעתיד.

אני חושבת שהחלק הזה בחלום הוא עצה טובה עבורך! מחשבה יוצרת מציאות! את היועצת של עצמך! אני רק מתרגמת לך את החלום בתמונות, לשפת אנוש.

חלק ב – המשפחה

זה החלק הגדול בחלום, בעל שלושה סעיפים:

א. את קוראת לאביך ומספרת לו מה שקרה והוא אינו מאמין. במציאות אביך (לפי חלום או רקע, מהעבר) מסוכסך עם משפחתו והם אינם מדברים איתו. כיום במציאות – גם את אינך מדברת איתו. אבל בחלום – הוא נמצא ואת קוראת לו. יתכן שיש כאן הבעה של רצון פנימי חבוי, להתפייס איתו, או משאלה שהוא יתפייס איתך - שיהיה ביניכם קשר נורמלי שבו תוכלי להתייעץ איתו כמו שהיה פעם, בילדותך (?)

ב. בחלום מופיע מישהו שהוא אחיך. גם עם שני אחייך במציאות, היחסים ביניכם איתם שגרתיים. עם אחיך הגדול שאת אוהבת - הקשר שטחי ועם אחיך השני הקשר נותק כי הוא לא היה ראוי לקשר איתך. לא ברור מן החלום, על איזה אח חלמת ואולי זה לא באמת חשוב. האח בחלום, ממילא אינו דומה לאף אחד מהם.

אחיך בחלום אמר, בתגובה לסיפורך על הגומיה המעופפת ש- " שרוחות אוהבות להשתעשע איתנו". המוטיב הזה, רוחות שאינן רוחות רפאים... אלא רוחות שעשועים (!), הוא מעניין מאוד.

חלום אומר לך – להפוך את הרוחות הרעות לרוחות טובות! לא לתת מקום רב מדי בלב לדברים הרעים שבחיים. לראות גם צדדים טובים ומשעשעים! גם במצבים קשים, אפשר להשתעשע ולצחוק! ובכלל - הצחוק יפה לבריאות.

המוטיב הזה ( של הרוחות), מתקשר קצת לאחד מהחלומות האחרונים שלך 6.8.25 , שבו פתחת את המגרה ו"הוצאת את השדים משם". שדים ורוחות על פי רוב הם מושגים קרובים שאף אחד לא יודע להגיד בדיוק מה הם...אבל הם נחשבים לבלתי רצויים בעליל.

הנה תגובתך לפרוש של החלום ההוא:

"כן! הסצנה הזאת שפתחתי את המגירה וגם כל הכאב ראש שחוויתי היה בחלום! ואז התעוררתי והודיתי (ליקום, לאל, לעולם.. למי שזה לא יהיה) על כך שאני בריאה. כן! לזה אני מתחברת- לשחרר את כל השדים ממני לזה אני אוד מתחברת!"

בחלום ההוא - סילקת את "השדים הרעים" בחלום הזה...זימנת את "הרוחות הטובות והמשעשעות"!

ג. יתכן שחלק זה הוא בכלל חלום נפרד (!)

ההורים שלך לפני שהם יוצאים יחד לבית מלון ( אירוע נדיר במציאות) מודיעים לך, בלי קשר לאירוע המדהים שאירע ( הגומיה המעופפת בכוח המחשבה) לפני יציאתם מהבית שהם משאירים לך אוכל כפי שביקשת. הם עומדים לצאת, למגינת ליבך וישאירו אותך לבד בבית. החלק הזה מראה שעדיין את רוצה את חברתם ( כמו בילדות?), את מרגישה קצת תלויה בהם בגלל חסרון כיס והעדר מקום מגורים כלבבך.

בחלום הם... הולכים לבלות יחד בבית מלון ואילו את, אישה צעירה שכל כך רוצה לצאת לבית מלון ולבלות בעצמך, לעוף למקום אחר כמו גומיית השיער שלך או כמו רוח שעשועים! הזמן עובר וצריך למצוא דירה, למצוא עבודה, להתחבר לאנשים ואת תקועה בבית ההורים שאינם ממש מתייחסים אליך, לפי החלום.

החלום בקטע הזה, מצביע על היותך תלויה כרגע בהורים שלך. כלומר – בסוף החלום את נוחתת אל קרקע המציאות הקשה, כמו הגומיה שנחתה על רצפת חדר המזווה החשוך.

החלום מתחיל בנס או סוג של קסם ונגמר בתחושת החמצה וגם צער הפרידה מההורים המבוגרים ההולכים לבלות, ואת הצעירה, נשארת לבד. הלוא זה צריך להיות להפך!

ההורים יכולים לסמל גם סתם אנשים מבוגרים שזמנם בידם והם יוצאים לבלות בזמנם החופשי. כשהם היו צעירים, הם עבדו ולמדו והתפרנסו והיום הם יכולים להרשות לעצמם לבלות! ואכן כך צריך להיות. כדי שזה יקרה גם לך בעתיד – עלייך לחשוב מחשבות בונות, להיות גמישה כמו גומיה ( גם נפשית וגם גופנית) ולהרים את עצמך מעל רצפת חדר המזווה.

אשמח אם תכתבי חוות דעת ( רצוי ברשימה) – מה התאים ומה לא התאים. מה שלא מתאים תנמקי או תתקני. את רואה שאני משתמשת בחוות הדעת לפרוש החלומות הבאים.

היי ערב טוב אלי7 !:)
ראשית תודה רבה לך!

לגבי הגומיה המעופפת- כן, תיארתי לעצמי שככל הנראה זה הפירוש של החלק הזה. זה עוד יותר מתחבר כי אני בדיוק בתקופה שאני תוהה אם אפשר להצליח להתפרנס רק מהעסק הזה, והמון מחשבות רצות לי בראש בהקשר הזה אז אולי באמת זה במובן של לחשוב טוב, כי בכוח המחשבה אני יכולה להעשות דברים שלא חשבתי עליהם וכנראה זה מה שהחלום רומז במציאות. ואולי אני עוד לא מודעת למה שאני יכולה 🥹
וכן המחשבות שלי יכולות גם להכניס אותי למקומות אפלים אם אני לא מצליחה לשלוט על עליהם, וזה קורה לי לא מעט.

לגבי המשפחה-
אבא שלי- תמיד רציתי שהוא יעריך את מי שאני ומה שאני ותמיד היה קשה לקבל ממנו ח"ח.. אז כנראה באמת זה המקום הזה של ההכרה שלו בה שאני יכולה לעשות. אולי זה גם רמז שהוא מאמין בי? לא יודעת

האמת שאני לא מרגישה שהחלום מדבר על זה שאני תקועה בבית של ההורים אז לחלק הזה פחות התחברתי וגם לא לחלק שהם מבלים ואני לא..

מנסה לחשוב אולי על פיתרון אחר.
אולי שהם הולכים ומשאירים אותי לבד עם אוכל לא מזין (עלים) ועם המחשבות שלי עם עצמי בחדר החשוך.
אולי זה מטאפורה שאני צריכה להאכיל את המחשבות שלי במחשבות טובות כי בסוף תמיד אדם נמצא מול המחשבות של עצמו ואם אני אזין אותם במחשבות של חוסר ודלות אז כך יהיה ואם אזין אותם בכל אבות המזון כך יהיה :)

מתחבר לי מאוד את האמת החלק שהוספתי, מה דעתך? :)

אלישבע777

Well-known member
היי ערב טוב אלי7 !:)
ראשית תודה רבה לך!

לגבי הגומיה המעופפת- כן, תיארתי לעצמי שככל הנראה זה הפירוש של החלק הזה. זה עוד יותר מתחבר כי אני בדיוק בתקופה שאני תוהה אם אפשר להצליח להתפרנס רק מהעסק הזה, והמון מחשבות רצות לי בראש בהקשר הזה אז אולי באמת זה במובן של לחשוב טוב, כי בכוח המחשבה אני יכולה להעשות דברים שלא חשבתי עליהם וכנראה זה מה שהחלום רומז במציאות. ואולי אני עוד לא מודעת למה שאני יכולה 🥹
וכן המחשבות שלי יכולות גם להכניס אותי למקומות אפלים אם אני לא מצליחה לשלוט על עליהם, וזה קורה לי לא מעט.

לגבי המשפחה-
אבא שלי- תמיד רציתי שהוא יעריך את מי שאני ומה שאני ותמיד היה קשה לקבל ממנו ח"ח.. אז כנראה באמת זה המקום הזה של ההכרה שלו בה שאני יכולה לעשות. אולי זה גם רמז שהוא מאמין בי? לא יודעת

האמת שאני לא מרגישה שהחלום מדבר על זה שאני תקועה בבית של ההורים אז לחלק הזה פחות התחברתי וגם לא לחלק שהם מבלים ואני לא..

מנסה לחשוב אולי על פיתרון אחר.
אולי שהם הולכים ומשאירים אותי לבד עם אוכל לא מזין (עלים) ועם המחשבות שלי עם עצמי בחדר החשוך.
אולי זה מטאפורה שאני צריכה להאכיל את המחשבות שלי במחשבות טובות כי בסוף תמיד אדם נמצא מול המחשבות של עצמו ואם אני אזין אותם במחשבות של חוסר ודלות אז כך יהיה ואם אזין אותם בכל אבות המזון כך יהיה :)

מתחבר לי מאוד את האמת החלק שהוספתי, מה דעתך? :)
הי ספירוש,

החלום מדבר על זה שהם הולכים ומשאירים אותך לבד בחדר חשוך וגו' מה שלא קרה במציאות בכלל. אבל החלום כמעט תמיד סמלי. הרי זה חלום ויש לו תפקיד- לשקף את מה שמסתתר מאחורי הסמל! ואני מתרגמת אותו מתמונה לשפה ומפרשת אותו כך שתוכלי להבין מה מסתתר מאחורי הסמלים, ולהסיק מסקנות.

הפרוש שלי שאת "תקועה בבית" מתבסס על החלום הקודם שלך ( חלום בתוך חלום) מה- 16.8 שם כתבת ברק
ע :" אני חזרתי לגור אצל ההורים בלית ברירה, אני לא נהנת מזה כל כך אבל זה טוב לי לחיסכון כרגע"

וגם בחוות דעתך על הפרוש של החלום ההוא, כתבת כך ( ההדגשה שלי):

" אכן אני גרה אצל ההורים וזה כמו בית מלון אבל זה עולה לי במחיר נפשי ואני מאוד רוצה לעבור. כשחזרתי להורים אמרתי לעצמי שאישאר פה חצי שנה ואז אנבור כדי לייצב את עצמי כלכלית ותוך כדי בודקת דירות ומאבדת את האמונה שאיי פעם אמצא דירה איפה שאני באמת רוצה".. כאן הבעת בפרוש מחשבה שלילית וחוסר אמונה שתמצאי דירה. מאחר שזו חוות דעת המראה את מצבך אז היא משקפת את המצב הנואש שלך אז. החלום הנוכחי מבטא לדעתי את המצב הזה שהיה לא כל כך מזמן - בסצנה בה הגומיה נחתה במזווה החשוך. לפעמים החלומות משקפים עבר קרוב. ההורים משאירים אותך בבית עם אוכל ("מזווה), לא ממש מזין. אכן כמו שאמרתתזיני את עצמך במחשבות מזינות: חיוביות, אופטימיות, מעשיות וממחשבות תעברי למעשים!

לגבי אביך בחלום את קוראת לו! במציאות אינכם מדברים. בחלום – הוא אינו מאמין לסיפור שלך. הסצנה אומרת שאת מאמינה בו ( קוראת לו לשמוע מה קרה). יתכן שזה רמז שאת רוצה שהוא יחזור ויתפקד כאבא. יתכן שאת רוצה להתפייס אבל חושבת שזה לא יעזור כי הוא אינו מאמין. כאן את צריכה לחשוב האם הקטע באמת ממליץ לך להתפייס איתו. אני לא סגורה על כך. אין לדעתי שום רמז בחלום שהוא - במציאות - מאמין בך. אבל זה לא אומר שזה לנצח. דברים משתנים בחיים. אולי כאשר תשתחררי מבית הוריך ותעשי שינוי בחייך, גם אביך יפרגן לך ותחזרו לדבר.

מקווה שהוספתי הבהרות על הפרוש שלי.

היי!
פספסתי את החלק על המשפט שרוחות רפאים אוהבות להשתעשע איתנו וקראתי אותו עכשיו ואכן התחברתי לפירוש!

בסופו של דבר החלום מדבר באופן כללי על להזין את עצמי במחשבות חיוביות בכל מיני דברים בחיים וזה אני מתחברת.

ולגבי אבא שלי- הכוונה הייתה שבחלום הוא האמין בי וכנראה שזה משהו שהייתי רוצה גם במציאות אבל הוא פשוט לא אדם כזה שיבוא ויגיד לי שהוא מאמין בי אז אני צריכה להיות האבא של עצמי ולהאמין בעצמי.

תודה רבה 🩷

אלישבע777

Well-known member
היי!
פספסתי את החלק על המשפט שרוחות רפאים אוהבות להשתעשע איתנו וקראתי אותו עכשיו ואכן התחברתי לפירוש!

בסופו של דבר החלום מדבר באופן כללי על להזין את עצמי במחשבות חיוביות בכל מיני דברים בחיים וזה אני מתחברת.

ולגבי אבא שלי- הכוונה הייתה שבחלום הוא האמין בי וכנראה שזה משהו שהייתי רוצה גם במציאות אבל הוא פשוט לא אדם כזה שיבוא ויגיד לי שהוא מאמין בי אז אני צריכה להיות האבא של עצמי ולהאמין בעצמי.

תודה רבה 🩷
הי ספירוש,

א. אכן יופי שהתייחסת למוטיב "רוחות השעשועים"!
ב. תיקנת את הפרוש שלי לגבי אביך. בחלום הוא היה בשוק, כלומר בהפתעה גמורה, ולכן זה יכול להתפרש לכאן או לכאן ואת הקובעת מה הוא הפרוש.

אכן האמונה בעצמך היא מחשבה חיובית בהחלט וצריך עוד מחשבות חיוביות. אכתוב לך בפרטי מה אני מציעה בעניין זה.

למעלה