מבחינתי זה חד וחלק: זה לא תפקידי
הנה כתבתי על זה
תשובה מפורטת, עם כמה דוגמאות ספציפיות שבהן טעיתי בגדול, ואז הבנתי עוד יותר כמה זה לא תפקידי.
אז מבחינתי ההבדל בין פנטזיה, חלום ומטרה הוא לא גדול בכלל. ובכלל לא קריטי לדקדק בו.
אני מתעניינת מאוד מאוד בפנטזיות ובחלומות של מתאמנים. גם אם הם גדולים מאוד, גם אם המתאמן עצמו לא רוצה ללכת עליהם - נראה לו גדול מדי - אפשר להוציא משם המון מידע מעניין לגבי הכוון שכן כדאי להתחיל להקדם אליו. ואם המתאמן כן רוצה ללכת על זה - אני איתו. לא משנה, המטרה יכולה להשתנות בדרך. העיקר שנצא לדרך. למעשה, אם אדם הולך על משימה שגדולה מדי לטעמי - כלומר חורגת מהגבולות של הדימיון שלי - זה מרגש אותי מאוד. זה הולך להיות מרתק.
זה מזכיר לי חלק מההרצאה שיוסי ורדי נתן בפני יזמים צעירים. הם שאלו אותו במי הוא בוחר להשקיע. הוא אמר שהוא בקושי מתעניין ברעיון עצמו. כי אם תוך 5 שנים היזם עדיין חושב על אותו רעיון בדיוק, אז סימן שהוא לא למד כלום. ואם הרעיון בין כה וכה ישתנה - אז מה זה משנה מהו כרגע? הוא מחפש פרמטרים שקשורים לאדם עצמו, לא לרעיון.
מה שכן, לפעמים זה פרקטי ומועיל להבחין בין חלום למטרה. חלום הוא חלום. זה הבסיס. המטרה היא אחד השלבים בדרך. ומועיל לתכנן אותה, להבין אותה, ולתכנן פרקטית איך להגיע אליה. לחלום סביר להניח שאנחנו לא בדיוק יודעים איך להגיע. אבל אפשר להציב מטרות בדרך.
יש עוד קטע שכתבתי על זה, עם דוגמא מרגשת אחרת של מתאמן שהפתיע אותי בענק. לא מקובל לשים כאן קישור אישי, אז מי שמתעניין יחפש בגוגל "סיפור מעורר השראה על חמוצים".
בהצלחה לכולנו עם כל החלומות, וגם עם אלו שמשותפים לנו ולשכנינו, החלומות שאנחנו כל כך מתקשים לממש, עם כל הרצון המשותף של כולם.