יממה אחרי הירי במינכן, הגרמנים כבר לא מרגישים מוגנים
יממה אחרי הירי במינכן, הגרמנים כבר לא מרגישים מוגנים .
מאות תושבים הגיעו למרכז הקניות אולימפיה כדי להזדהות עם הפצועים ומשפחות תשעת ההרוגים. אבל יחד עם העצב, הגרמנים תוהים אם כמו הצרפתים, גם הם צריכים להתרגל למציאות חדשה
היום (שבת) בשעות הבוקר המוקדמות היו הרחובות סביב מרכז הקניות אולימפיה במינכן סגורים. ערב קודם לכן ירה אזרח גרמני ממוצא איראני בתשעה בני אדם למוות בתוך הקניון. הכניסה החסומה לתחנת הרכבת התחתית שמחוץ לקניון החלה להתמלא בנרות, פרחים ובובות.
היורה עלי דאוד סונבולי אמנם נהרג והחשש ששיתק את מינכן לחלוטין הוסר, אבל החיים בעיר השלישית בגודלה בגרמניה רחוקים מלחזור למסלולם. מעבר לתחושת העצב וחוסר האונים, נשמעים גם קולות רבים של תסכול. העורך הראשי של העיתון המקומי "אבנדצייטונג", מיכאל שילינג, סיכם את התחושה הכללית בעיר: "הנה, זה הגיע גם אלינו". בציוץ: תמונתו של המחבל עלי דאוד סונבולי
"כל כך הרבה דברים רעים קרו כל כך מהר וכל כך קרוב אחד לשני: איסטנבול, ניס, וירצבורג - זה פשוט מפחיד", אומרת נאדין צוויינגר, פיזיותרפיסטית ותושבת מינכן בת 41, שהייתה במרכז הקניות דקות ספורות לפני שנשמעו היריות. "אני גרה ברחוב הזה ממש", היא מספרת, "הייתי עם הבת שלי בקניון ויצאנו משם בערך עשר דקות לפני שהירי התחיל. חזרנו הביתה ושיחקנו בחוץ עם הילדים ופתאום ראינו אנשים רצים. הבת שלי בת 8 ופחדה מאוד. כשהבנו מה קורה ניסינו להסביר לה, עד כמה שניתן, אבל האמת היא שאף אחד מאיתנו לא היה שקט. ב-1:30 בלילה ראינו בטלוויזיה שהיורה נהרג וזה הרגיע אותנו קצת. עדיין, זה היה לילה קשה מאוד".
http://rotter.net/forum/scoops1/332961.shtml
=========================================
"שהזהירו אתכם שהטירור יגיע אליכם לא האמנתם
ונשארתם שאננים . אז תאכלו את מה שבישלתם ומקווה שיהיה לכם טעים .
אתם ואירופה נמצאים בנקודת אל- חזור ."