חלודה בשרשרת

balou

New member
חלודה בשרשרת

בעקבות הכתבות המעולות של פדלאה, קניתי חומרים משובחים ויקרים pedro's ice wax אולם גם לאחר שהיקצפתי את כל האופניים, ומתברר שהחומר הוא קצף ולא תרסיס פשוט ככה שהייתי צריך למרוח ביד, עדיין יש לי מלא חלודה בכל חור. עם ה GT85 זה לא קרה לי אף פעם, מישהו, ואשמח אם זה יהיה פדלאה, יכול להסביר לי למה זה. ואיך באמת נפטרים מהג'ינג'ים שכבר נראים כמו מלנומה על השרשרת. תודה

משהו לא ברור לי בכל הסיפור...

עם מה הקצפת ולמה ? (אייס וואקס זה לא קצף - הוא בא בצורת נוזל באריזה ומתייבש לאחר הפיזור על השרשרת). אייס וואקס הוא ואקס לשרשרת. הוא לא חומר ניקוי ובטח לא מסיר חלודה. אייס וואקס -כמו כל שאר הואקסים שיש בשוק מפזרים על שרשרת נקייה לחלוטין ! וואקסים יבנו שכבות טובות ואחידות רק על פלדה נקייה לחלוטין. אתה יכול להסיר מעט ג'ינג'ים מהשרשרת על ידי קרצוף של השרשרת עם סקוטצ' וחומר כמו GT 85 או במיקרה של חלודה קצת יותר רצינית נסה wd 40 (יש להסירו מייד לאחר הקרצוף עם דיגריזר ואז מייד לייבש ולשמן (ללא פרק זמן בין שלב לשלב כי מייד יצוצו ג'ינג'ים חדשים). אני ממליץ לך לשוב ולקרוא את מה שכתבתי ולהטמיע את ההבדלים בין שלב הניקוי והחומרים המנקים לבין שלב השימון והחומרים המשמנים. אם הזנחת את השרשרת ייתכן שהחלודה אכן התפשטה מעבר לשלב בו ניתן להסיר אותה. מכונאי בית שמאי יאמרו לך להחליף מייד שרשרת.מכונאי בית הילל יגידו שכל עוד החוליות של השרשרת נעות בחופשיות לאחר שימון קל ואין שום אפקט של התפסות או של הגברת חיכוך מורגש אתה יכול לרכב על השרשרת הזאת. יום טוב ושבוע טוב עודד

balou

New member
מלא חלודה

אז ככה הייתי בניווט חרובית השבת, וכמו כולם בעיקר העברתי בוץ מנקודה אחת לשניה כשהאופניים דואגים לערבב אבנים ועשבים בבוץ, האופניים, haro V4 חדשים ולכן הראו יעילות יתרה באיסוף הבוץ בכל חור אפשרי על השילדה. שטפתי היטב מהבוץ ואח'כ פיזרתי את ה ICE VAX אולם הבוקר כשקמתי ובדקתי את החמוד שלי, חשכו עיני, על השרשרת היתה מפוזרת באופן אחיד שכבה של כיסוי אדמדם, להלן חלודה. לא השתמשתי בדיגריזר לפני האייס והאייס שיצא מהתרסיס היה כמו קצף גילוח, האם הוא מקולקל? האם לפני ששמים אייס צריך לפזר דגריזר למרות שהאופניים נשטפו היטב? האם אפשר לפזר GT85 ועליו שכבה של אייס? מלא שאלות, מלא חלודה. ותודה רבה מאוד על העזרה והערכה על המקצועיות. קובי

rlanir

New member
חשוב מאד לייבש טוב את השרשרת לפני

שמורחים את הווקס. אם נותרת רטיבות אז הווקס "אוטם" אותה בתוך השרשרת.

למעלה