חלה בצורת מפתח

happyhappy

New member
חלה בצורת מפתח

שלום לכולם, האם מישהו יכול להסביר לי כיצד עושים את הצורה של המפתח מהבצק? אני רוצה להכין מחר חלה בצורת מפתח אך לא יודעת לעשות את הצורה. תודה רבה

oap

New member
הפי הפי

מקווה שזה יעזור.. התמונה של החלה בצורת מפתח

happyhappy

New member
תודה, ראיתי את התמונה, האם מישהי בכ"ז

יכולה לתת הסבר קצר איך עושים את הצורה? תודה

מאיוש י

New member
הפי כנסי לכאן

את צרינה חלה אחת ארוכה כמו לחמניה פשוטה , מניחה במאונך לה קצת לפני הסוף לחמניה קצרה יותר, ובקצה תשימי 3 כדורי בצק כמו שיש בתמונה . מקווה שהבנת

../images/Emo23.gifחלת מפתח הנה תמונה קישור ../images/Emo92.gif../images/Emo50.gif

חלת מפתח לשבת שלאחר הפסח, שבה מברכים את חודש אייר, יש שנהגו להכין חלות בצורת מפתח. הטעם לכך הוא, שממחרת הפסח פסק המן ובני ישראל החלו לאכול מעבור הארץ ולהזדקק לפרנסה טבעית. המפתח מרמז על תפילתנו שה' יתברך יפתח לנו שערי פרנסה, שהרי מפתח הפרנסה נתון בידיו. טעם נוסף, על דרך הסוד: בליל הסדר בחצות מסתלקים האורות והמוחין העליונים מהעולמות, ואנו בעבודתנו בימי ספירת העומר מחזירים אותם בהדרגתיות. המפתח מסמל את העבודה שהאדם עושה מצידו, בבחינת "פתחו לי פתח כחודו של מחט ואני אפתח לכם כפתחו של אולם". אנו פותחים על ידי מצוות השבת, ומקווים כי ה' יתברך יפתח לנו את אוצרו הטוב, "ויצו שחקים ממעל ודלתי שמים פתח". בתפילה שהקב"ה יפתח לנו את שערי הפרנסה, ואת כל השערים האחרים!

happyhappy

New member
תודה רבה מאיוש! את הכדורי בצק צריך להצמיד?

ואם כן, צריך גם להצמיד אותם בעזרת מים או משהו אחר? (ביצה?)

מאיוש י

New member
לא אל תצמידי

אבל גם לא ברווחים גדולים כי הם יתפחו ויתחברו יחדיו, כשאת מורחת את הביצה תמרחי טוב מסביב לדפנות של הכדורים והם כבר ידבקו.

למעלה