חלב שנשפך...למה?

אייקון פשפשים?../images/Emo15.gif../images/Emo15.gif../images/Emo15.gif

איך הפשפש המנג´ס, עולה ומטפס?

על פשפשים ../images/Emo15.gif ועל כלב ../images/Emo15.gif

ותיקי האינטרנט - אלה שלא נמצאים בו לצרכי קלדנות-קשקשת בלבד - מכירים את התופעה הזו היטב: תן להם שתיים-שלוש הודעות מדגמיות של משתתף מסויים בכל פורום - והם כבר יוכלו לחזות בוודאות את המודל המשוער של התנהלות אותו משתתף, בעיקר בזמני לחץ שלו, כשהוא אינו יודע מה להשיב לטענות צודקות כלפיו. נכון, לא שהמידע הזה שווה הרבה, הוא משמש בעיקר לצרכי מישחק ושעשוע. אבל מה שיותר מצחיק בו - הוא האופן בו אפשר לזהות וללמוד כמה דברים מרתקים על האדם שמולך, על כל הקומפלקסים והתסביכים שלו, בלי שהוא עצמו מודע לכך. כך אתה יכול, כאמור, לצפות מראש את דרך התגובות שלו כשהוא נלחץ לפינה, וגם להיפך: לזהות באמצעות מודל התגובה שלו את המצב הריגשי האמיתי בו היה נתון, לא חשוב כמה הוא עצמו ינסה לשחק את הגיבור. במילים אחרות: באמצעות קודים תת-הכרתיים שהוא עצמו שותל בהודעותיו בלי להרגיש בכך - אתה יכול לדעת את עוצמת הריגוש האמיתי שלו, בניגוד, למשל, לשאר הודעות הקשקשת הנייטרליות או ה"נחמדות" או המלאכותיות שלו. ***** לא סתם, איפוא, הביא לכאן אתמול החבר בן אהרון, משל מסויים על זאב וכלב, כשהוא מנסה להדביק לי את דמות הכלב. אומנם על המשמעות הנוספת של המשל הזה, לפיו עשוי להשתמע שהוא רואה עצמו כזאב - על כך כבר השבתי לו היום מה שהשבתי - אבל זה רק הוסיף הרי לסיכויים הטובים שהוא ישוב ויכניס הודעה נוספת - כפי שעשה הערב - בענייני פשפשים של כלב, כשהוא מכוון ורומז אלי כשהוא עושה שימוש נלוז באייקונים האדומים המזוהים עם שמי. ***** בסוגריים כדאי לציין שוב את מה שכבר ציינתי בעבר, שעדיין הציביליזציה האנושית מתחלקת - בכל יחסה אל הכלב - לשניים: יש אנשים הרואים בכלב את החבר הטוב של האדם; לעומתם - ישנו סוג מסויים של אוכלוסיית האדם, הרואה בכלב בדיוק את ההיפך: משהו רע, שלילי, חייתי, מפחיד, מאיים, ומרתיע. אלה הם בדיוק האנשים הנוהגים לקלל ולהתבטא נגד אחרים במושגים כמו "יא כלב!", "בן-כלבה!", וכיוצ"ב. מי שמכיר היטב את החלוקה הזו - כבר מכיר עוד כמה השלכות הנגזרות מכך לגבי תכונות אופי אחרות. וככל שאסור לעולם לעשות הכללות - עדיין החלוקה הזו היא כה נחרצת - עד שלא צריך יותר משתיים או שלוש אינדיקציות נוספות, כדי לזהות עוד לא-מעט תכונות נוספות של האנשים האלה. כמובן, שהאיש עצמו, כלל אינו מודע לסימני הדרך האלה שהוא משאיר בלי להרגיש. הוא אפילו לא מעלה בדעתו שטביעות האצבע שלו כבר "מתוייקות" כאן מזמן, ולפיכך, כל תגובה שלו מהסוג שהגיב אתמול והיום - לא רק שהיא צפוייה מראש אלא גם מלמדת על דבר אחר לגמרי מכפי שהוא התכוון להביע. אכן, מבאס. לפיכך, לא תבוא על הודעת הפשפשים הזו של בן אהרון שום תגובה נוספת. מי שהבין - כבר הבין הכל. מי שלא הבין עד כאן - אז מה זה כבר חשוב. ***** אבל מי שמסתקרן יותר ורוצה לקבל גם את האסמכתאות בכתב - מוזמן לעבור אל החלק השני של ההודעה.

על פשפשים ועל כלב - חלק שני ../images/Emo15.gif

אז כמובן, שלא סתם הביא היום החבר בן אהרון את הודעת הפשפשים והכלב, כפי שלא סתם הביא אתמול את משל הזאב והכלב. מבחינתו - הכלב - כמוטיב - הוא מטבע-לשון נפשי טראומתי, המעיד על כמה תופעות ותופעות-לוואי שלא כאן המקום לפרט. זה כמובן לא התחיל היום, וגם לא אתמול. זה טבוע בו עמוק כבר מזמן. מי שעדיין לא מאמין - מוזמן לערוך סיבוב קצר ומידגמי על התיק שלו: ******* הנה, למשל, בדיוק אותם פשפשים ואותו כלב - כבר לפני למעלה מחודש: ציטוט: תאריך ההודעה: 02/02/02 שעת ההודעה: 12:51 מאת: בן אהרון נושא: היי מגי ריח הנוסטאלגיה, מתפשט באפי. ". ............. מתאים לי דווקא : "מי, שהולך לישון עם כלב, אל יתפלא, אם הוא מתעורר עם פשפשים." ******** והנה ציטוט נוסף - אליו אף צירף אייקון של תמונת כלב - הכלב לא מרפה ממנו - והוא קבור אצלו אפילו כביטוי לשון: תאריך ההודעה: 14/12/01 שעת ההודעה: 14:09 מאת: בן אהרון נושא: זה הסיפור ... נזירה חזרה מחופשה. נכנסה לאם המנזר. רוצה להתוודות. - שכבתי עם גבר . שחה הנזירה . ............... איפה "קבור" הכלב? לכי תדעי, במה עוד התעסקה הנזירה הזו. גם צ.ס.ק.א. "אכלה" אותה. ********* אבל לא תמיד הכלב הוא כלב בוגר. לפעמים הוא מסתפק גם בסתם כלבלב: ציטוט: תאריך ההודעה: 12/12/01 שעת ההודעה: 19:41 מאת: בן אהרון נושא: אז הבנתי נכון , א.ש.שקספיר... למרות הכל ואף על פי כן, יש לי עדיין היכולת להבחין בין, אורגיה תאילנדית, לכלבלב (מיל.) בין הוא נאכל במקדונלדס, או בשדה הפתוח בנהלל... ******* הכלב כמובן ממשיך לרדוף אותו לא רק על פני האדמה - אלא גם במים: ציטוט: תאריך ההודעה: 12/02/02 שעת ההודעה: 18:19 מאת: בן אהרון נושא: זוכר גם זוכר...נוסע את בריכת השחיה, במתחם הספורט, של הפועל פתח תקוה. כילדים, נהגנו לבלות שם את חופשת הקיץ. ילדים ירוקים. אפופי ריח כלור. מהמים בבריכה. שם למדתי לשחות. שחיית ´כלב´ ואחר כך חזה. ******* ובכלל, הרבה דברים נראים לו כמו כלב. אפילו המניות של קבוצת הכדורגל שלו. אפשר לעבור ישר אל השורה האחרונה: (הטקסט הפנימי הושמט) ציטוט: תאריך ההודעה: 01/02/02 שעת ההודעה: 16:16 מאת: בן אהרון נושא: "צמרת הכדורגל הישראלי." סיפרתי לכם , שעליתי ארצה, באניה "מרתון". אניה יוונית שהוחכרה, להביא עולים לארץ.בשנותיה הראשונות של המדינה. .................... "צמרת הכדורגל הישראלי" כבר אמרתי? ומה זה, "מניית יסוד" בקריירת האימון, המופלאה, של דרור קשטן ? כלב ? ********* אבל לא תמיד הכלב נמצא אצלו בשורה האחרונה. לפעמים הוא דווקא נמצא מייד בשורה הראשונה. ציטוט: תאריך ההודעה: 11/01/20 שעת ההודעה: 18:13 מאת: בן אהרון נושא: אילו מציאות... - אין לי כלב. - יש לי מלאי קפה, בפריזר. - כל הגרביים מסודרות, במגירת הארון. - מבשל, לא זקוק ל´טייק -אווי´ - אין לי פח אשפה, רק אשפתון בכיור. - חברות עבר -יוק - מנתק קשר. - אין לי חמות. ואין לי דודות. - זורק תחתונים מלוכלכים. למכונת הכביסה. - לא רושם תזכורות כל 7.5 דקות ושם על הפריג´ידר. אז למה, אין לי קונדומים משומשים ****** נו, אז עכשיו, אגב, למישהו יש עדיין ספק, מדוע גם בת-זוגו במלחמה הזו משתמשת בדיוק באותו דימוי של הכלב?! ציטוט משלשום: תאריך ההודעה: 21/03/02 שעת ההודעה: 20:52 מאת: חונה לרגע נושא: חחחחחחחח עשית לי את הערב.. וציירת לי חיוך בערב מבואס של חדשות רעות. כל כלב בא יומו (קול כאלב בידי יומו) אלא מה? חבל שלא עשית שיחת ועידה.. *************** (מוגש כשירות לקוראים דמוקרטיים בלבד)

magy

New member
חבל על עבודת המחקר

עבדת לשוא, היית צריך לבדוק קודם מי כתב את ההודעה על הכלב והזאב אני הדבקתי את המשל........אננננננננננננננננננננננננננני תרביץ כעת תזה חדשה

לשווא את אומרת לשווא ../images/Emo15.gif

ראשית - משום שהרי כבר הסברתי שלא מדובר בשום עבודת מחקר: אם תקראי שוב - תמצאי שהסברתי במפורט שתופעת הכלב אצלו כבר אובחנה מזמן, מהרגע הראשון, ועובדה שהיא מלווה אותו לאורך זמן. מי בכלל היה צריך לבצע מחקר. לכל היותר - רק הדבקה קטנה ופשוטה. שנית - מחקרם של צדיקים ממשיך להיעשות בידי אחרים: הנה, אם היה עוד למישהו ספק מי באמת עומד מאחורי ההודעה - הנה באת את עצמך והבהרת להם בדיוק, שחור על גבי לבן, מי שלח לך את החומר על הכלב: תזכורת אז איזו תזה צריך לשנות?! להיפך: אפשר רק להוסיף עליה ולהרחיב עוד הרבה מה באמת אפשר ללמוד מהתייחסות של כל אדם אל הכלב - ומה אפשר ללמוד מכך על התנהלותו בחיים בכלל, ובאינטרנט בפרט. למשל, מה דעתו של האדם על התפיסה של הכלב. ציטוט: תאריך ההודעה: 22/01/02 שעת ההודעה: 09:54 מאת: magy נושא: תשע בבוקר. "תוך שעה , אני אצלך" אמצע הלילה. מתעוררת בגלל טלפון. מה עושים? מה אני הולכת ללבוש? כלב מי שיודע את התשובה........מכנסיים וחולצה....ברור......הרי חורף בחוץ *********** אומנם הפעם מדובר בהתייחסות אל הכלב מצידו של בעל-חתול - וזה הבדל גדול - בעלי חתולים לעולם מסתכלים על הכלבים באור אוהד יותר - - - ציטוט: תאריך ההודעה: 24/01/02 שעת ההודעה: 17:36 מאת: magy נושא: גם אני חזרתי כרגע מיום עיון בים. הוא היה רוגע עד רוגע מאד שקט.....חלק. .............. שני כלבים.....אחד לבן גדול ומתולתל, וחברו הקטנטן.....שחור כפחם...חלק פרווה... באו לבקר....הנס קפה שלי היה לו, נורא טעים ....לשחורצ´יק..... הלבן העדיף בורקאס עם גבינה בולגרית..... ********* ולכן, כנראה, גם היתה לך סימפטיה מיוחדת אל הציור של הכלב שעל הפטיפון הישן שקנית - ויפה שזכרת אפילו את השם של הכלב של איצ´ה מלפני 40 שנה - אבל עדיין כשאת מדברת עם האיש ששלח לך את הכלב - עדיין מופיעה אצלך התסמונת כמו בתזה ההיא: תאריך ההודעה: 02/02/20 שעת ההודעה: 12:20 מאת: magy נושא: הי בן בן, שבת כל כך יפה, למה להתייחס לדברים הרעים?????? ............ העיקר שהמשפט הידוע "הכלבים נובחים והשיירה עוברת" , יתקיים גם בנו....... *********** עובדה, שכמוהו בדיוק - גם אצלך ענייני הכדורגל חוזרים אל הכלב. ציטוט: תאריך ההודעה: 28/02/02 שעת ההודעה: 22:09 מאת: magy נושא: אבל אילו.......................... הם, היו מפסידים?????? ........ בושה להפועל.......להעיף אותו,,,,,,,,,,,לזרוק אותו לכלבים...... ********* אפשר כמובן להמשיך עוד כהנה וכהנה - אבל אולי באמת צודקים האנשים שמעדיפים לשרוף כבר את כל החמץ, אולי באמת כדאי להמליץ על הפטנט הבדוק והישן הזה. לשרותך תמיד בכל תזה.

גל-עמית

New member
...משו....משו....אני ממש - המום...

נעתקו המילים מפי וגם נשמתי כמעט ופרחה לה....עשיתני שלולית..... מי אני...מה אני....

גל-עמית

New member
בוקר טוב חונה..תודה, משתפר....

אתמול בערב, התחיל להתרוצץ קצת....חוזר אט אט לעצמו...מקווה שאם ימשיך כך - אינשאללה בחג, יהיה בביתו....

שעור ראשון בדמגוגיה../images/Emo15.gif../images/Emo132.gif

לקחת נושא תלוש מהקשרו או הקשריו, להפוך אותו לתיאוריה מרשימה של שום כלום. שרשור במטר רץ. אבל נחמד לראות חמרים שכתבתי לפני חדשים, וכמעט שכחתי.

חבל שהשתמשת במילה "דמגוגיה"

כי עד היום השתמשו במילה זו בפורום זה בעיקר טרה10 ואלומיניום. עכשיו אתחיל לחשוב שכולכם אותו אדם.

מעולם לא חשבתי,

שיש למישהו מונופול על מילה כזאת או אחרת. לא הזמנתי התקפה. אך לא נרתע ממנה. זו תגובתי על פי מיטב השכלתי המוגבלת. גם אם מישהו אחר עשה במלה שימוש קודם. מאז כניסתי לפורום לא החלפתי את שמי, ולוא פעם אחת. ואין לי גם כוונה כזאת. נראה לך שאתחזה לטרה או אלומיניום? מה שלומך איש? איפה היית ומה עשית? מזמן לא ראינו לך.

בזכותך הבנתי סוף סוף את הנמשל.

אחרת לא הייתי מבחין שהתכוון אליך. איזה כושר הבחנה יש לך? אדיר. כמעט כמו "על ראש הגנב בוער הכובע"....

סתם נהניתי איש../images/Emo8.gif

ממקבץ המלה "כלב" שכתבתי כאן בפורום. ואלומיניום עלה על כולם.

למעלה