חלב שנשפך...למה?

אורניהו

New member
חלב שנשפך...למה?

למה אומרים את המשל הזה;לא בוכים על חלב שנשפך! למה דווקא,חלב?

זה התחיל בתנובה ../images/Emo15.gif

כשאחד הפועלים שכח לסגור את השיבר של החלב, והרבה חלב נשפך. התעצב הפועל מאוד וחשש מעונש, אבל אז אמר לו המנהל שלו בסוד: אל תבכה על חלב שנשפך. נוסיף לתוך הדוּד קצת סיליקון והרבה מים - והכל יהיה בסדר. וכך היה, ואז התכנסו בחדר האוכל, ומרוב שימחה קראו בקול גדול את הסיפור על החלבן .

*צופיה*

New member
דווקא נושא אקטואלי ביותר

בעיקר כשפסח יוצא השנה ביום חמישי, שמאז ימי הבריאה היה די קרוב ליום שבת. הקירבה הזו, העובדה שרוב הפרות אינן נוהגות להקפיד על שבתות ומועדי ישראל, הנתון לפיו לא ניתן לאחסן את כל כמות החלב שהפרות מניבות מעבר ליום-יומיים מבלי לפגוע באיכותו והעובדה שאם מישהו יהין לטפל בעיבודו ביום שקדושה שורה עליו הרי שהוא יצטער עד ימות המשיח או עד שש"ס לא תהיה בקואליציה (שזה בכלל לא ברור מה יבוא קודם) – כל אלו גורמים לשפיכת כמויות אדירות של חלב בחלק מחגי ישראל. או אז מרגיעים המאמינים את אלה שליבם נחמץ יחד עם החלב בנוסח: אל תבכו על חלב שנשפך שכן ידוע ששכר מצווה – תנובה וחליבה טובה. ואימרו אמן. עם קצת דימיון זה מתקשר גם לאחד המקורות האחרים לביטוי זה.

*צופיה*

New member
על מה הטרה-

רם ? תנובה לתנובה כמו פריג´ידר לפריג´ידר. כמו פלאפון לפלאפון. כמו ארטיק לארטיק. או הפוך. אבל אני מודה שבאוזני טרה זה עדיין בעיקר המשקל של הארגז של העגבניות של הירקן מספר חשבון, כיתה ג´2.

זהו זמן הוידוי (הנוסטלגי - תרגע)

בכיתה ג או ב (נדמה לי) היה לי חורף עם אבעבועות רוח פריחה אלרגית בקצור הייתי ט"ו בשבט מחנוכה עד פסח בהתאם לזה פספסתי את החומר הנלמד ועד היום אני לא יודעת את הטרה הזה את הנטו וברוטו קלטתי מזמן ברוטו זה שהוא רוצה ונטו זה אחרי שהוא יוצא. אבל מה זה טרה???

עיניים

New member
../images/Emo141.gif זה מה זה @ פשוט,,,,

ואפילו שלושה הסברים ל"טרה" לילדה שפרחה. זוכרת את בקבוקי החלב מהזכוכית, אלה עם מכסה האלומיניום הנוקשה ? היו כאלה של תנובה, והיו גם כאלה של "טרה", אלא שאלה של "טרה" היו בקבוקים שמנים וקצרים יותר, עם פקק ממתכת,,,, בקבוקים אלה היו "עליית מדרגה" לכדי החלב באמצעותם מכרו את החלב במשורה. ואז, שוב "עלו מדרגה", והחליפו את,,, הטרה, ועברו לשקיות הפלסטיק,,,, אבל הכי פשוט - לשאלתך "מה זה טרה" - דפדפי מעט בדפי הפורום, ותראי במו עינייך כמה "טרה" יש לנו כאן בפורום, ולא סתם טרה, אלא "טרה 10",,, שבוע לך ולכולם עם ריח פריחה של אביב.

עיניים

New member
../images/Emo141.gif חליבה טובה,,,,,

פעם היתה זו ברכה שגורה בין החקלאים. היום היא התחלפה ב"נסיעה טובה". ואפרופו חולב - כשאני מתבוננת בתמונה, עדיין מצטלצל באוזני רעש זרם החלב המכה על דפנות הדלי,,, רק שהיא לא תבעט בו בסוף,,, ותראי איזו בלורית התנופפה לו לבחור החולב. לא מזכיר לך את ג´יימס דין?

ליבר אומנם היה המתחרה הגדול

של עלית - אבל דווקא בנושא הוופלים: וופלים לימון ו-וופלים שוקולד. ואיך שכחת את המתחרה השלישי: צ.ד. שני המפעלים האלה, אגב, נקראו על שם הבעלים שלהם: ליבר - היה מר ליבר, ובית-חרושת "צ.ד." הוקם על ידי עולה חדש מרוסיה, צלאל דבליצקי. מר צ. ד. והפרה האדומה באה לעולם רק בגלל הבריטים, שהכריזו על משטר צנע, והגיעו לדיל עם אנשי עלית, שהם יתירו להם לייבא חומרי גלם במחיר מסובסד אם יוזילו את המחיר של השוקולד ככל שיוכלו. המוניטין והרייטינג הגדולים שיצאו לפרה של הגרפיקאי של עלית, שבחר משום-מה דווקא את הצבע האדום, הביאו אותו 15 שנה מאוחר יותר לצייר את המנורה - המשמשת עד היום כסמל הרישמי של מדינת ישראל! לא סתם, כנראה, הרגישו את עצמם הרבה שנים הבעלים של עלית כמו בעלי-הבית של המדינה. כשהתבגרו והניהול עבר לדור הבנים - מושביץ ופרומצ´נקו - הלך הכל פייפן. בגלל הבן של מושביץ, אגב, שמו דני, יש לי עד היום טראומה מטיסה. שיעור הטיס שלי בהרצליה אמור היה להתקיים בשעה 4 אחה"צ. השיעור של דני מושביץ היה שעה קודם. וכשהגעתי - הסתבר שהבחור נפל עם הססנה שלנו - ונהרג. זהו אותו דני - שעל שמו בית דני בתל אביב, ינעמו לו ריגבי עפרו. היה בטוח שלא רק המדינה שייכת להם - אלא גם השמיים.

אטיוד5

Active member
השמיים באמת

שייכים לטריטוריה של המדינה, כמו גם קצת מהמים, נדמה לי כ-5 ק"מ לתוך הים. ועכשיו שאני חושב על זה - עד לאיזה גובה שייכים השמיים למדינה? השמיים הם הגבול, ככה אומרים, לא? צ.ד. - לא שכחתי, סתם לא הזכרתי. איך אפשר לשכוח את צ.ד. בתור רמתגני? עוד זמן רב אחרי שסגרו נשאר הבנין החום-אפור המפלצתי שם בפינת מודיעין וז´בוטינסקי.

אורניהו

New member
בלורית/לכולם היתה ,לא? ועוד...

למה היום אני רואה רק גברים עם קרחת,מה זה? כל הגברים קרחים היום?

magy

New member
כלום לא הולך לאיבוד

השערות עברו לגב ולאזניים............ אייקון של קוף......... למה אין???????????.
PP

magy

New member
../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif

למעלה