חלב שאוב...

batLaLeche

New member
במקרר ../images/Emo77.gif

הי. כן - ניתן להחזיר למקרר חלב שאוב שכבר חומם, כאמור רק כשעתיים עד הארוחה הבאה. וכן, אפשר לחממו פעם שניה - בקערה עם מים חמים, משהו עדין כזה ומהיר. ואוי, איזה כאב לב על חלב אם שנשפך! אני שוב מזכירה: לתת כמויות קטנות. גם ההפסקות טובות לתינוקות יונקים, בין כמות לכמות.

saadit

New member
חלב שאוב...

שלום לכן שוב בנות יקרות, קראתי בפורום שאלות לגבי הקפאת חלב שאוב, ורציתי להבין : 1. אני שמה מיד חלב שאוב במקפיא, האם (לפי הפורום), צריך לקרר קודם במקרר ואז להקפיא? אם כן, לכמה שעות במקרר לפני שמקפיאים? 2. כמה זמן מהרגע שחיממתי את החלב , יכול החלב להישאר בחוץ? אם נתתי לתינוק חצי בקבוק, האם אני יכולה להשאיר את החלב בחוץ לשימוש מאוחר יותר? אם כן לכמה שעות? 3. אם התינוק שתה חצי בקבוק, ואז אני עושה לו הפסקה של החתלה וגרפס, האם בזמן הזה הבקבוק צריך להיות במיכל שחיממתי בו את החלב או לא? זסהו לבנתיים, תודה על זמנכן ואדיבותכן עדי

batLaLeche

New member
חלב שאוב ../images/Emo77.gif

הי עדי, 1. רצוי לקרר קודם במקרר ואחר כך להקפיא. אפשר זמן קצר - תוך חצי שעה נדמה לי שהחלב מספיק קר להעברה למקפיא. 2. אם התינוק לא גמר את המנה - אפשר להשאיר עד הארוחה הבאה (שעתיים או משהו כזה). אבל עדיף לא בחוץ אלא במקרר. בחוץ - רק אם תיכף, תוך חצי שעה או משהו כזה, הוא ימשיך. האמת שאין על זה מספיק מחקר אז אנחנו לא יודעים בדיוק תוך כמה זמן יתפתחו חיידקים בחלב שכבר נגע בפה של התינוק. לכן בדיוק מומלץ לחמם כל פעם כמות קטנה, כדי שלא ניתקע עם חלב שאוב שנשאר בבקבוק שבסוף עוד צריך לזרוק, בלב כואב! 3. תלוי בתינוק - אולי טמפרטורת החדר (לא במיכל שחיממת בו את החלב) בסדר מבחינתו. זה עדיף, כי החום מעודד התפתחות חיידקים.

למעלה