חלב שאוב - כמה?

rooch

New member
חלב שאוב - כמה?

בתי בת 10 חודשים ושוקלת כ-7.7 ק"ג.היא יונקת 3 פעמים ביום ואוכלת 3 ארוחות טובות של מוצקים מגוונים. היא מתחילה ללכת למעון ואני רוצה לשלוח לה בקבוק חלב שאוב במקום היניקה של הצהרים. כמה לתת לה בבקבוק? אני לא מצליחה לשאוב כמויות גדולות. תודה

batLaLeche

New member
חלב שאוב - כמה? ../images/Emo77.gif

כמו יהודיה טובה, אתחיל בשאלה: כמה את מצליחה לשאוב כל יום? כמה תוכלי לשלוח בבקבוק? ועוד לפני התשובה, טיפ: עדיף לשלוח שני בקבוקים או שלושה, נגיד עם 100, 50, 30 - וככה אפשר לראות לפי הרעב שלה אם לתת שניים מהם או את כל השלושה, כדי למנוע מצב שבו היא לא תגמור את החלב שלך ויצטרכו לזרוק, חס וחלילה.

rooch

New member
המשך

ברוב הימים אני שואבת כ-100-150 (תלוי גם כמה פעמים יוצא לשאוב באותו יום) ויש לי גם חלב במקפיא (למקרה הצורך...לתוספות וכו'). ניסיתי לתת לה בקבוק של 200 - היא שתתה הכל, המטפלת נתננה לה בקבוק של 240 - היא שתתה הכל ואז המטפלת נתנה לה גם פרוסת לחם לאכול (שלדעתי הפרוסה מיותרת אך בינתיים אני לא רוצה להתווכח איתה). חשוב לי שהיא תקבל כמות מספקת...אני חושבת שהיא היתה שותה גם 300 אם הייתי נותנת לה. יותר חשוב לי שהיא תקבל מספיק (ולא דווקא מעבר) ושאני אחזיק מעמד ולשאוב עד לפחות גיל שנה מזה שהיא תשתה הרבה ואצטרך להחליף את הבקבוק הזה לתחליף חלב.

batLaLeche

New member
שאיבת חלב ../images/Emo77.gif

כל הכבוד על השאיבות! זה בוודאי לא קל! באמת, מה שאת מתארת מאוד שכיח: שהיא פשוט שותה הכל, לא משנה מה יש בבקבוק. זה משהו שקשור בצורת השתיה מבקבוק. אז אם היא שותה כל מנה שיש שם, תחליטי את על המנה שאת רוצה לתת לה, לפי מה שיש לך ומה שהצלחת לשאוב, ואת זה תקבעי למטפלת. כל מנה בין 200 ל-300 נשמעת לי בסדר גמור לתינוקת שאוכלת יפה וגם יונקת כשאת בבית. אם היא תינק עד גיל שנה אז אין שום צורך לעבור לתמ"ל (תרכובת מלאכותית לתינוקות) בשום שלב. כי הרי בגיל שנה אפשר לתת מוצרי חלב רגילים, ולכן אין צורך בתמ"ל. היא יכולה לאכול יוגורט, לבן, גבינה לבנה, שמנת - במקום חלב שלך, כמו שהיא תאכל כבר כל דבר שכל בני הבית אוכלים. כמובן, אפשר ואפילו מומלץ גם להמשיך להניק אחרי גיל שנה, כפי שממליץ אפילו משרד הבריאות הישראלי, כך שהקביעה לגמול דווקא בגיל שנה תלויה בך. אגב, בגיל כזה גם לא תצטרכי לשאוב - יספיק לה לינוק כשאתן ביחד. בהצלחה!

rooch

New member
תודה ו....

זאת כוונתי - לדלג על תמ"ל לגמרי. אני מתכוונת להגיע אתנ לגיל שנה ואז להחליט איך ומתי לגמול אותה מ-2 ההנקות ביום. היא כבר אוכלת קצת מוצרי חלב. מה דעתך אם לא תספיק לי החלב בשאיבה/מהמקפיא עד גיל שנה, מתי הכי מוקדם שאוכל להחליף בקבוק אחד ביום של חלב שאוב בחלב רגיל????? או לפחות 100 שאוב ו100 רגיל???? האם זה עדיף לעשות או לתת לה תמ"ל אם אין מספיק חלב שאוב ל+200 בבקבוק?

rooch

New member
המשך

ברוב הימים אני שואבת כ-100-150 (תלוי גם כמה פעמים יוצא לשאוב באותו יום) ויש לי גם חלב במקפיא (למקרה הצורך...לתוספות וכו'). ניסיתי לתת לה בקבוק של 200 - היא שתתה הכל, המטפלת נתננה לה בקבוק של 240 - היא שתתה הכל ואז המטפלת נתנה לה גם פרוסת לחם לאכול (שלדעתי הפרוסה מיותרת אך בינתיים אני לא רוצה להתווכח איתה). חשוב לי שהיא תקבל כמות מספקת...אני חושבת שהיא היתה שותה גם 300 אם הייתי נותנת לה. יותר חשוב לי שהיא תקבל מספיק (ולא דווקא מעבר) ושאני אחזיק מעמד ולשאוב עד לפחות גיל שנה מזה שהיא תשתה הרבה ואצטרך להחליף את הבקבוק הזה לתחליף חלב.

למעלה