חלב צמחי בריא?

VEGANGIRL

New member
חלב צמחי בריא?

היי,
איזה חלב צמחי (סויה/שקדים/אורז ועוד) הכי בריא לדעתכם?
והאם יש חלב (צמחי) בריא בכלל? או שכולם ממש ברירת מחדל כי משקה מעובד זה לא דבר בריא...

(ברור שאני לא משווה לחלב פרה-שהוא האופציה הכי לא בריאה שיכולה להיות! וגם הכי לא מוסרית כמובן...)

סשה87

New member
אני אוהב

אני אוהב חלב סויה אשר מרכיביו הם פולי סויה ומים בלבד. בארץ הוא יקר למדי; באירופה הרבה יותר זול (יותר מפי שניים). אך כנראה שיש להתרגל לטעמו, והוא מתערבב פחות טוב בקפה.

VEGANGIRL

New member
לא לפה

בקפה אני משתמשת בחלב סויה של תנובה... כל השאר מתפרקים לי (ואני שותה רק קפה1 ביום עם כמות מאוד קטנה של חלב-אז לא כ"כ אכפת לי שהוא לא איכותי)
- רציתי המלצה לחלב שאשתה עם הקורנפלקס בכמויות הרבה יותר גדולות. ובגלל זה אני מנסה שהוא יהיה כמה שיותר איכותי

M a b e l

New member
החלב הכי בריא וטבעי לקורנפלקס

הוא חלב בננה!
פשוט מערבלים היטב בננה בשלה+מים (ועוד טעמים או תוספות אם רוצים כמו וניל או קינמון או תוספת ממתיק) לסמיכות הרצויה בבלנדר יד/ בלנדר קטן/רגיל.
את יכולה לראות הדגמה בסרטון (תתעלמי מה"דגנים" בסרטון, אני מתכוונת רק לחלק של החלב...)

סויה ללא תוספת סוכר של אלפרו

האמת שהכי טוב להכין לבד אבל מי ש(כמוני) מתעצל להכין האופציה הכי בריאה לדעתי היא חלב סויה האדום של אלפרו ללא סוכר ומלח שבעצם יש בו רק פולי סויה ומים.
לגבי מעובד זה לא רלוונטי לדעתי כי הבעיה באופן כללי עם מזון מעובד היא לא בזה שהוא מעובד או בצורה שבה הוא מגיע אלא בכך שבדר"כ מזון מעובד מכיל חומרים משמרים, חומרי טעם (כמו סוכר ומלח..) ולכן מוצרים כמו חלב סויה ללא סוכר וכמו טופו למשל שמכילים רק פולי סויה ומים לא נחשבים "מעובדים" ולכן הם בריאים למיטב הבנתי, אלא אם כן כמובן יש איזושהי רגישות לסויה.

VEGANGIRL

New member
מעדיפה אופציה אחרת ולא סויה

ותודה בכל מקרה על התשובה

ימימה

New member
אם תכיני בבית

אז זה לא מעובד, נכון? נראה לי שחלב שקדים שהוכן בבית בהחלט בריא
ראי כאן: http://www.newhorizon.co.il/חלב-שקדים-עשה-זאת-בעצמך
גם חלב אורז אפשר להכין בבית ומסבר שגם חלב סומסום (מעניין איזה טעם יש לו)
פה יש הסבר, בהקשר לתזונת תינוקות, אבל מתאים לכולם:
http://www.tipa.co.il/articlePage.asp?articleId=226
&nbsp

l coyote l

New member
כל משקה עם כמה שפחות רכיבים.

האופציות חוץ מסויה "נקיה" הן בעיקר סוגים של חלב אורז.
משקאות "שקדים" מכילים הכי הרבה דברים מוזרים.
בקיצור, לקרוא רכיבים. כמה שפחות במספר, וכמה שיותר ברורים ולא מוזרים, ככה יותר טוב.
&nbsp
החביב עלי שעונה לקריטריונים הנ"ל הוא אורז-אגוזי לוז של ויטה ריז
(מים,אורז,אגוזי לוז טחונים,שמן חמניות,מלח ים).

למעלה