חלב על הזמן?

חלב על הזמן?

האם מוצדק להימנע מחלב ומוצריו? אתחיל בגילוי נאות: אני אוהבת מוצרי חלב, והם מהווים חלק מרכזי בתפריט שלי, כצמחונית. אבל יש אנשים שחושבים שמוצרי חלב גורמים לנזקים, לכל מיני סמפטומים ומחלות "אקזוטיות". יצאנו לבדוק מה הסיבה, מה עומד מאחורי הרתיעה ממוצרי חלב. הקשר, עד כמה שביררנו, הוא תזונה ורפואה סינית. הסינים מעדיפים חלב סויה, והם כמעט ולא מכירים או אוכלים מוצרי חלב פרה. האם זו הסיבה שגם אנחנו, בחברה המערבית, צריכים לאמץ את תזונתם? על כך תוכלו לקרוא בכתבה שהתפרסמה היום בערוץ עיכול ותזונה בפורטל onlife מה דעתכם? אסנת עופר, עורכת ערוץ עיכול ותזונה

דורית 407

New member
מוצרי חלב בריאים - לפי גופי התזונה והבריאות

לפי המוסדות המרכזיים חלב ומוצריו בריאים מאוד מוסדות מרכזיים - בין אם זה משרד הבריאות הישראלי, בין אם האמריקאי, גם איגוד התזונאים האמריקאי שאפילו אתר אנונימוס משבחים את האיגוד, ומוסיפים באתר אנונימוס שהאיגוד אמין, שהוא הגדול בעולם של אנשי מקצוע בתחום המזון והתזונה, שבארגון חברים כ-70,000 איש... גם איגוד זה באופן חוזר ממליץ על חלב ומוצריו. הינה מאמר על מה שהגופים האלה אומרים + קישורים

luxene

New member
אני קצת חושדת במניעים של מי שגרם לאותם

"גופי תזונה ובריאות" להפיץ לעם את הסטטיסטיקות או וואטאבר האלה. ברר

עמיחי מלבד הכוח הכלכלי שמשפיע ומשחד את כל

העולם ואישתו,יש היגיון רב שחלב מתאים רק לתינוק ורק מאותו מין,מכאן יוצא שחלב חתול מתאים לחתול וכן הלאה,מדוע אינך אוכל חלב עכברה? או חלב אישה? ידוע שהכל מוטה בימינו עי גופים שמניעים את התעשיה הרצחנית ביותר ורבים מכרו את שמם בשביל הכסף ולא בשביל האמת,אם באמת היו הולכים לפי האמת והצורך אז לא היו נכתבים שטויות בערימות.

ofgashko

New member
למה אנחנו צריכים להיות כמו הסינים?

מי אמר שמה שמתאים לסינים מתאים גם לנו? במשך שנים אנו צורכים חלב ודברי חלב. לא ממש ברור שזה מזיק. למה לשנות? יש פה גם עניין של הנפש? לוותר על הדברים הטעימים? לאיזה צורך? ואם נחליט שצריך לוותר, הרי התחליפים עולים הון תועפות. האם כולם יוכלו לעמוד בזה?

gs1234

New member
ניסית לאכול בשר חתולים?

מה רע בבשר חתולים? יש המון המון חתולים בארץ, אתה יכול פשוט לתפוס חתול, לשחוט אותו ולצלות אותו על המנגל. אומרים שזה דומה לעוף. הסיבות לא לשתות חלב הן לא "בגלל שהסינים לא שותים חלב", אלא סיבות אחרות לגמרי: 1. זכויות בעלי החיים: הפרות ברפתות סובלות מהתעללות בכל יום, הריון כפוי, גדיעת קרניים, חליבה אינטנסיבית ואלימה, אכילת מזון מלאכותי עתיר הורמונים ואנטיביוטיקה, וכמובן מוות בגיל צעיר. וכל זה בשביל חלב, שהוא לא מוצר חיוני. יש שפע של סידן, חלבונים וברזל גם במזון מן הצומח. השיקולים של זכויות בעלי החיים גורמים לי לא לרצות להיות חלק ממעגל ההתעללות וההרג. 2. השיקול הבריאותי: יש בחלב ומוצריו כולסטרול ושומן רווי, שהוכח שהם גורמים למחלות לב וכנראה גם לסוגי סרטן מסויימים. לא מדובר פה על "לוותר על הדברים הטעימים" אלא על בחירה במזון שהיא בחירה הגיונית ומוסרית. כשם שאתה לא אוכל בשר חתולים מסיבות מוסריות ומשיקולים של הרגלים ותרבות, אתה יכול להפסיק גם לצרוך חלב ומוצרי חלב שהם תוצרים של תעשיית סבל והתעללות. במקום זה לא צורכים תחליפים, אלא עוברים לתזונה בריאה שכוללת פירות וירקות טריים ומבושלים, קטניות, אגוזים ושקדים, דגנים מלאים ועשבי תיבול. לאיזה צורך? צורך מוסרי. צורך בריאותי. צורך אקולוגי. הרגשה טובה.

טעים? לוותר?

קודם כל חייהם של אחרים לא שייכים לנו,אז אין כאן שום ויתור. שנית בלי תבלינים חימום ושאר תהליכים רבים שהאדם מבצע לא יהיה טעים לו בכלל,התבלון טעים. אין צורך בתחליף למה שלא מזון,יש את המקור האמיתי מן הצומח.

לי ולחוקרים הכי חשובים בתעשיה זה כבר ידוע

זה הרבה זמן על נזקי החלב השונים , הסיבה היחידה שאת לא גילית את זה עד עכשיו זה תעשיית מיליארדים שמפיצה "אמת" מסולפת על הנושא וממנת את הלימוד של התזונאים וממנת מחקרים החותרים למטרה שהיא צריכה והיא אנשים מכורים לחלב שצורכים כמה שיותר ( או יותר כסף בפשטות).

Apikachu L

New member
לאחרונה יש גוף הולך וגדל של מחקרים שטוענים

שחלב זה פויה. הסינים, אגב, לא ממש שותים חלב סויה. הם אוכלים מוצרי סויה בחלק מהזמן, והרבה אוכל צמחי. הסיבה לא לאכול חלב היא היגיון פשוט. אין שום היגיון בשתיה של חלב של יצור לא מהמין שלך לאחר גיל הינקות. ואני מצטערת, אבל סוכרת אינה מחלה אקזוטית בשום צורה.

למעלה