חלב סויה

חלב סויה

התכוונתי עכשיו להכין דייסת קוואקר מחלב סויה של אלפרו שפתחתי לפני שבוע וכשמזגתי לכוס כדי למדוד ראיתי שהוא נעשה קצת סמיך. האם זה אומר שהוא מקולקל?

תריחי ותטעמי ...

אבל תוך שבוע הוא יכול להתקלקל זה גבולי להשתמש אחרי שבוע.

על חוש הריח שלי אני לא סומכת בכלל

ובדרך כלל אני שותה/אוכלת חלב סויה כחלק מעוד תבשיל כך שאני לא ממש יודעת מה הטעם הרגיל שלו "לבד".
בכל אופן למרבה הצער בסוף זרקתי את הקרטון.. החלטתי לא לקחת סיכון למרות כאב הלב על הכסף..

רותי 2905

New member
כמה זמן חלב סויה / אורז אמור להחזיק מעמד?

אני משתמשת רק לפעמים (פעם - פעמיים בשבוע) בחלב
את החלב אני שמה במקרר בפנים בנקודה הכי קרה שלו
והחלב מחזיק לי מעמד כשלושה שבועות

כל שלושה שבועות אני מחליפה את החלב, אפילו שמדובר לפעמים בקרטון כמעט שלם
האם ניתן להקפיא את החלב כמו חלב רגיל?
או שיש אריזות יותר קטנות של חלב?

tamarpe

New member
כשהוא לא פתוח לפי התאריך

כמה חודשים .. ומאז הפתיחה בדרך כלל מחזיק עד שבוע , כתוב על הקרטון להשתמש עד חמישה ימים מאז הפתיחה..

נראה לי שאנחנו לא מדברים על אותו סוג

של חלב סויה. החלב סויה שהתקלקל לי היה חלב סויה של אלפרו, באמת מהסוג שהוא עמיד כל עוד הוא סגור אבל אחרי הפתיחה מחזיק 5 ימים לכל היותר.

רותי כנראה מדברת על החלב סויה של תנובה שהתוקף שלו יותר ארוך גם אחרי שפותחים אותו (אתמול קניתי אחד של תנובה והתוקף שלו הוא לעוד שבועיים).
מה שמביא אותי למסקנה מעכשיו לקנות חלב סויה של תנובה או באריזות קטנות של אלפרו.

tamarpe

New member
גם בתנובה זה 5 ימים

יש לי עכשיו גם את העמיד שלהם וגם הזה שבקירור , בשניהם רשום להשתמש עד 5 ימים מאז הפתיחה

רותי 2905

New member
אני קונה את החל"ס של תנובה ושל אלפרו

בבית יש לי את החל"ס של תנובה שאני שמה אותו במקרר במקום הכי קר, והוא מחזיק לי מעמד כשבועיים - אולי בגלל שהוא במקום מאוד קר
אבל - אני כמעט לא משתמשת בו, ולכן יש מצב שהוא מתקלקל כבר אחרי שבועיים ואני שמה לב לזה רק שבוע אח"כ
בינתיים שבועיים הוא בטוח נשאר טוב ולפעמים גם קצת יותר

בעבודה יש לי חל"ס של אלפרו - את הקופסאות הקטנות, וזה מחזיק לי מעמד כשבוע (5-6 ימים)

למעלה