חלב מקולקל

inbalir

New member
חלב מקולקל

כל פעם שאני מקפיאה חלב שאוב הוא מתקלקל לי, ניסיתי לאחסן גם בשקית של פלייטקס וגם במדלה וללא שינוי. מישהו יודע למה זה קורה?

גבגב 2

New member
החלב שלך לא מקולקל

הוא רק ניראה כזה ... כפי הנקראה. חלב אם קפוא שמפשירים אותו ראשית מופרד ה"חלב השקוף" ו"החלב בלבן" כאילו השומן צף בחלב. תערבבי את החלב עד שיהפוך להיות הומוגני. ושנית סביר להניח שיש לו טעם "סבוני" - וגם זה תקין. זה רק נגרם עקב ההקפאה ששובר את השומן ומשנה מעט את הרכבו. לחלב מקולקל יש טעם חמוץ ואם תטעמי - סביר להניח שהטעם של החלב שלך טעים עם ארומה סבונית. גבי יועצת הנקה IBCLC

ציפיק2

New member
הסבירי מה זה מקולקל

יש תופעה לא נפוצה של חלב שתלינוק לא טעים השומן בשם ליפאז לאחר הפשרה ניתן לתקן על ידי שמביאים חלב כמעט לרתיחה לפני הקפאה

גבגב 2

New member
בעיית ה"פסיקים" ../images/Emo13.gif

תודה ציפיק על ההארה אחרי"החלב המקולקל" אליו התייחסתי צריכה לבוא נקודה ואחר כך שורה חדשה המ-ב-ד-י-ל-ה את החלב שלה "מחלב מקולקל". ה"מקולקל" הוא החלב החמוץ שבאמת לא תקין. הלא מקולקל - הוא זה בטעם סבוני .

inbalir

New member
יש לו טעם חמוץ

אין לו טעם סבוני אלא ממש חמוץ וגם מריח לא טוב

אפרת_ח

New member
חמוץ זה מקולקל

אולי המקפיא שלך לא טוב? או שיש הפסקות חשמל כשאת לא בבית? תנסי להקפיא מים בצנצנת עומדת, ואז להשכיב את הצנצנת. אם הקרח ישנה צורה זה סימן שהוא הפשיר. אני מרגישה שהקפדה על היגיינה בשאיבה מאריכה את חיי המדף של החלב. זה אומר לעקר את המשאבה והבקבוק כל פעם, ולנקות את הידיים במגבונים לחים (שיש להם גם אפקט אנטיבקטריאלי מסויים).

למעלה