חלב ומוצרי חלב

sani1000

New member
חלב ומוצרי חלב

לאחרונה יש לי ליחה ואמרו לי שזה יכול להיגרם גם כתוצאה מחלב ומוצרי חלב.

אני בבוקר שותה חלב עם קורנפלקס ובמהלך היום עוד כריך עם קוטז או גבינה מלוחה (מבחינת מוצרי חלב)

ואולי עוד מוצר או שתיים.

אם אני הוריד את החלב בבוקר ואוכל קורנפלקס בלי חלב, זה יכול לפגוע לי במנגנון הסידן בגוף?

פצית219

New member
אם את חושבת שאת רגישה לחלב נסי להוריד את

מוצרי החלב מהתפריט ולראות אם יש השפעה (זה יכול לקחת זמן עד שתהיה השפעה אז אל תתייאשי אחרי יומיים). אם זה יעזור, אז צריך יהיה לחשוב באמת על השלמת סידן. נסי בינתיים להחליף את החלב הרגיל בחלב סויה מועשר בסידן.

Gidi Shemer

New member
סני, עניתי לך כבר בפורום צמחונות, אבל

למקרה ופיספסת, הכי פשוט יהיה חהפסיק ולראות את ההשפעה על הליחה. אין שום בעיה להשיג מקורות סידן מצויינים. גם ללא אכילת חלב. ירקות ירוקים, קטניות, טחינה מלאה ומקורות נוספים יספקו לך סידן ללא בעיות. צריך טיפה ללמוד מה ואיך, אבל זה ממש לא מסובך.

אפשר לנסות ולהוריד את מוצרי החלב

אבל בפעם האחרונה שבדקתי האמירה כאילו מוצרי חלב גורמים לליחה לא היה לה על מה לסמוך.

יש הרבה גורמים לליחה, אלרגיות, דלקת ושאר אפשרויות.
אם את סובלת מליחה, כדאי לפנות לרופא.

כמו שענו לך כבר, אם את באמת חושדת במוצרי החלב אפשר להמנע מהם למספר שבועות ולהחליף את מקורות הסידן לסידן מהצומח.

תשובה

אין ממצאים חד משמעים שמעידים על כך שקיים קשר בין צריכת מוצרי חלב לבין היווצרות ליחה.
במידה ואת מעוניינת להוריד מוצרי חלב מהתפריט ולבדוק האם יש ירידה בהווצרות הליחה - ממליצה לפנות לייעוץ דיאטנית בקהילה על מנת לספק לך מזונות חלופיים המכילים סידן כמו: טחינה, שקדים, ברוקולי, קטניות וכו'.
בהצלחה!

PooKiPsiT

New member
יש לי רעיון מצויין!

את יכולה להוריד את מוצרי החלב ולראות אם זה עוזר לך ולבינתיים להשתמש במקורות חלופיים לסידן.

אבל כל הקטע זה שהיא מפחדת

להוריד אותם, כי אמרו לה ( זה מה שחלק מהגורמים אומרים היום)
שבלי מוצרי חלב העצמות שלה יתפוררו ושהיא תגרום נזק בלתי הפיך לבריאות אם היא לא תאכל מהם בגיל צעיר.

זה כאילו שגורל המין האנושי תלוי בפרות ובלי זה המין האנושי לא יכול להתקיים עם מערכת שלד בריאה.

זה בכל אופן מה שהמון אנשים חושבים היום, בגלל כל התעמולה שיש בנושא.

PooKiPsiT

New member
נו, אז אמרו לה, ובכל זאת היא באה לפה

כדי לשאול אם זה נכון. אני מניחה שאם היא הייתה כל כך בטוחה שבלי מוצרי חלב השלד שלה יתפורר היא לא הייתה טורחת לשאול אולי יש אופציה אחרת.

ובכל אופן, הגורם הרשמי של הפורום הזה אמרה לה שאפשר להוריד מוצרי חלב מהתפריט ושזה עדיין יהיה בסדר אם עושים את זה נכון.

PooKiPsiT

New member
השאלה היא האם היא טרחה לשאול רופא/תזונאי מחוץ

לפורום... לא בהכרח.

אגב, אני לא לגמרי מצליחה להבין אם אמור להיות הקשר לשרשור הספציפי, או שסתם מצאת שרשור שעוסק במוצרי חלב ואתה מנצל"ש אליו כדי להתלונן על תנובות למיניהן שמפיצות מידע שעוזר לכיס שלהן.

כן, עלית עלי.

אנונימוס משלמת לי 10 אגורות כל פעם שאני רושם שחלב זה רע.
ותנובה משלמת לי 10 אגורות כל פעם שאני רושם שטבעונות זה טיפשי.

סך הכל זאת השלמת הכנסה. בשנה זה יוצא סכום משתלם.
לבקש יותר?

למעלה