חלב דמי

רבקה122

New member
חלב דמי

הפשוש בן חמישה ימים, משלבת הנקה ותמ"ל במגמה להנקה מלאה. שני השדיים פצועות מזה יומיים ואני מטפלת בהם עם משחת לנולין.
הלילה הוא לא רצה לינוק בכלל ובלית בריריה נתתי 2 מנות תמ"ל.
בבוקר ניסיתי לשאוב (להכין מנה לארוחה הבאה עד שיתברר העניין) אך יצא לי חלב דמי, ממש בצבע ורוד, ככל הנראה בגלל הפציעה של השדיים.
מה עושים עכשיו? כמה זמן לוקח לשדיים להחלים, האם אני עלולה להפסיד את ההנקה מכמה ימים של תמ"ל בבקבוק? ומה לגבי הגודש שעלול להווצר בזמן הזה, זה כואבבבבב...

gudat

New member
באמת כואב :(

פצעים בפטמות נגרמים בדרך כלל או מחיבור לא נכון, או ממבנה של הפה של התינוק. בכל אופן דורש בירור, ויפה שעה אחת קודם.
הבקבוקים מחמירים את הבעיה. אם את מעוניינת להמשיך להניק- מציעה בחום להפגש עם יועצת הנקה.
עקרונית לא חייבים לחכות שהפצעים יחלימו, אפשר להניק איתם- כשמתקנים את החיבור זה בדרך כלל כבר פחות כואב.
אם את לא מניקה- חשוב מאד מאד לפנות את החלב מהשד, או ע"י שאיבה או ע"י סחיטה ידנית, אחרת יהיה באמת גודש שיכול להתפתח גם לדלקת.
יש רפידות שנקראות נוריסקייר שעוזרות לפצעים. עם זאת- רק הרפידות לא מספיקות בדרך כלל כי הן לא פותרות את הבעיה שגרמה לפצעים. חייבים לתקן את החיבור כדי שלא ימשיכו להווצר פצעים....

שולחת חיבוק גדול

&nbsp
זוכרת את עצמי, עם הילדה ה2 שלי בדיוק במקום שלך
זוכרת את עצמי מתייסרת ובוכה
אבל - זוכרת שגם החלטתי - הילדה שלי תינק
&nbsp
(היא ינקה עד גיל שנתיים)
&nbsp
מצטרפת בחום להמלצותיה של gudat האלופה
&nbsp
&nbsp

shaya54

New member
ומוסיפה מנסיוני

הנקה עם פטמות פצועות זה אחד הדברים הכי כואבים שקרו לי בחיים
סבל בלתי יתואר!!! אז אני ממש מבינה....ועדיין ממליצה לא לוותר על ההנקה כי הכאב חולף (ואפילו דיי מהר) ואת תשמחי שהמשכת להניק....

אני ממליצה אפילו לקחת אקמול כמה פעמים ביום כדי שיהיה לך יותר קל לחבר את התינוק
אני בעיקרון מאוד נגד תרופות ולוקחת רק במקרים קיצוניים אבל הכאב הזה הוא כל כך גדול שבעיניי עדיף כמה שיותר משככי כאבים, העיקר להמשיך עם ההנקה (וגם למנוע גודש....)

וכמובן כמובן להזמין יועצת הנקה דחוף!

קלרה בר

New member
טיפול נוסף...

הקטנה שלי בת שבועיים והשבוע הראשון נראה כמו התיאור שלך.
החלפתי את משחת הלנולין בחמאת שיאה טהורה. תוך יומיים הפצעים עברו.
ממליצה לך לקרוא על חמאת שיאה ולראות אם מתאים לך לנסות.

רבקה122

New member
היי, אפשר עוד פרטים

הפצעים עוד לא עברו לגמרי, אני מניקה ונותנת תמ"ל כהשלמה, ההנקות קצרות בעיקר כי קשה לי וכואב לי מאוד, לא יודעת כמה עוד אשרוד, בשלב זה מוכנה לנסות הכל.
איפה קנית ואיך ידעת איזה מוצר לרכוש, הרשת מלאה בסוגים שונים...
תודה.
&nbsp

michal@gal

Active member
מנהל
אם הפצעים עוד לא עברו לגמרי

יש בעיה בהתחברות של היונק. בשביל שהפצעים יעברו צריך לתקן את ההתחברות.
האם את בקשר עם יועצת הנקה?

רבקה122

New member
כן בהחלט, עברו חלקית ועדיין כואב

אני חושבת שאלך להתייעץ שוב

michal@gal

Active member
מנהל

תחזרי אחרי הפגישה עם היועצת ותספרי אם המצב משתפר.

למעלה