חלב אם כשתייה

חלב אם כשתייה

בני בן 5 חודשים ורק יונק. בשבוע האחרון יונק לעיתים קרובות יותר ובפרקים קצרים ואני יודעת שזה מצמאון אבל כמו שאני איתו בבית, נותנת לו ע"פ דרישותיו. הבעיה שהתחיל גם עם פליטות. אולי אוכל יותר ממה שצריך כי בעצם הוא צמא??? אני יודעת שכדאי לחכות למוצקים כדי להוסיף מים, אבל מה עושים במקרים כאלו?

פליטות

כל הכבוד לך על ההענות לצרכים של התינוק שלך. יתכן מאוד שהוא צמא כמו שאת מציינת, זה באמת מתחיל להיות מאוד חם. לא הבנתי מדוע מפריע לך שהוא פולט? אורית מדריכת לה לצ'ה

אורית תודה! בקשר לפליטות

חשבתי שזה מציין שמקבל יותר אוכל ממה שרוצה או צריך. אז הבנתי שלא צריך לתת לו מים עד שיתחיל לאכול מוצקים, נכון?

ובקשר לתוספת ברזל

זה נכון שתוספת ברזל לתינוק יונק מעכב את ספיגת הברזל שבחלב אם? עד עכשיו לא נתתי לו בגלל זה. אני בסדר?

תוספת ברזל

הנושא של תוספת ברזל הוא מורכב, וכדאי להתיעץ עם גורם רפואי. קשה לעשות הכללות, כי יש גורמים רבים שמשפיעים על התמונה (אפילו רמת ההמוגלובין שלך בהריון משפיע!) צירפתי אתר אם מידע בנושא. בברכה, אורית מדריכת לה לצ'ה

oritravid

New member
אני נותנת.....

אני נותנת ליעלי קצת מים במשך היום וזה מקל עלי ונעים לה. אני פשוט מרגישה שהיא רוצה טיפה בגלל החום וזה מקל עלי ונעים לה. אני פשוט חושבת שצריך לזרום עם הצרכים שלהם ......כך אני רואה את זה.

בת כמה יעל?

כמה את נותנת לה? בבקבוק? (קראתי כאן תגובה של אורית בה מציעה להתחיל עם כוס.זה מעניין! לא חשבתי על זה קודם אבל יש הגיון בדבר) הבוקר אני סחוטה בכל המובנים של המילה: הוא ינק כל הלילה...! אבל נראה לי שעם תוספת מים אבלבל אותו. עוד טיפת זמן ויתחיל לטעום ולאכול ירקות ופירות ואז אתחיל לתת לו מים.

oritravid

New member
יעל בת...

יעל היום בת 5 וחצי חודשים. אני מכינה בכל יום בקבוק קטן ונותנת לה מדי פעם כמה לגימות. בד"כ היא לא מסיימת את הבקבוק.

המלצת משרד הבריאות

היא להתחיל מתן מים בגיל 6 חד' לא לפני ורק לאחר מתן מזון מוצק, עד אז כל לגימת מים של היונק/ת הן קלוריות ריקות, בימים חמים עדיף להשאיר את "הבופה" פתוח
ולהציע בכל פעם שיש צורך

למעלה