חלב אם הטוב ביותר?

shanigal

New member
חלב אם הטוב ביותר?

למה חלב אם הוא הטוב ביותר עבור התינוק? ואיך זה מתקשר עם תזונת האם? אם האמא לא אוכלת טוב מהיכן יש מספיק ויטמינים ומינרלי ( וכדומה) בחלב שלה? אין מצב שבו התינוק לא מקבל תזונה טובה בעקבות ההנקה ( כמו המיקרים של הפורמולות למינהן שהיה חסר בהן מרכיב מסיום). תודה על התשובה וחג סוכות שמח

חלב אם הטוב ביותר?

We learned from women in countries where there is often not enough food for the mothers that Nature will provide for the baby by taking what it needs from the mother's store of vitamins. the mother will suffer long before the baby will feel it. artificial milk companies would like you to think that human milk is not enough for babies, but human milk has been around since the beginning of time, and has proved that it can support survival of the human species. Now would you like to hear a little about the danger of artificial feeding? Read this for one. Here is another. An article which sums it up for you.​

shanigal

New member
מעניין מאד

האמת אני חושבת שהנקה חשובה מאד. הבת שלי כמעט בת חצי שנה ועד עכשיו אני רק מניקה אותה. רק בשבוע האחרון הוספתי לה תחליף כאשר היא במשפחתון ( המטפלת נותנת לה) כי אני לא מצליחה לשאוב לה מספיק במשך היום

shanigal

New member
ספקטרא 2

טכינקה? לא יודעת מה הכוונה. אני שואבת לה פעמים ביום - יוצא לי בערך 80-100 סמ"ק כל פעם. היא צריכה במשפחתון לפחות 3 ארוחות של יותר מ 100 סמ"ק כל אחת . היא גם אוכלת בתדירות יותר גבוהה מאז שנכנסה למשפחתון ( כל שעתיים), אני לא יודעת למה, אולי בגלל שהמנות שאני השארתי לה לא הספיקו לה, אז ביקשתי מהמטפלת לתת לה מנות גדולות יותר. אני ממש ממש בהתחלה של שאיבה - זה משתפר עם הזמן?

אלונה ע

New member
זה מאוד משתפר עם הזמן...

חשוב שבכל פעם שהיא מקבלת חלב שאוב את תשאבי, ע"מ לאזן בין כמויות הביקוש שלה להיצע שלך. חבל לתת תחליף, זה גם פוגע במרקם העדין של קיבתה ומעיה של התינוקת היונקת ועושה נזקים וגם זה יכול לפגוע בהנקה. הרבה אמהות יספרו לך שמרגע שנתנו תחליף, זה היה בשבילן התחלת הסוף של ההנקה. חבל.

shanigal

New member
כן, אבל אין לי ברירה

אני לא יכולה להשאיר אותה יום שלם במשפחתון בלי תחליף אם אין לי מספיק חלב שאוב בשבילה. ומה קורה אם יום אחד את לא מצליחה לשאוב? אני כבר כמעט גמרתי את כל מה שהיה לי במקפיא ולכן עד כמה שזה כואב לי היא מקבלת גם תחליף במשך היום

כן, זה ישתפר- אל ייאוש!

ב"טכניקה" התכוונתי (אולי את כבר עושה זאת אבל אני ארשום בכל מקרה): לשתות סמוך לשאיבה כוס מים, לעשות את השד ולשחק עם הפטמה כדי לגרות את רפלקס שחרור החלב ואז לשאוב 7 דקות (גם על "ריק"), הפסקה קטנה (כמה שלוקים של מים+עוד קצת מסאז'), אח"כ 5 דקות- הפסקה- אח"כ 3 דקות. אם המשאבה לא דו-צדדית אז 7 צד אחד, 7 צד שני וכך הלאה... השאיבה על ריק חשובה כי היא מעודדת לייצר יותר חלב בפעם הבאה. תשדלי לשאוב פחות או יותר בזמנים קבועים. וגם, אם פסיכולוגית קשה לך עם המכשור, תנסי להסתכל על תמונה של התינוק תוך כדי, לדמיין אותו יונק וכד'. אלה טיפים שקיבלתי פה מבנות הפורום לפני חזרתי לעבודה והם עזרו לי מאוד. בהצלחה!

shanigal

New member
כמה זמן את שואבת בעבודה

( הכוונה לפני כמה זמן חזרת לעבודה). כרגע אין לי בעיה לשאוב כי רק חזרתי לעבודה ואין לחץ. אני חוששת מה יקרה ברגע שיהיה לחץ בעבודה. עוד שאלה - מה את עושה כאשר את לא יכולה לשאוב יום אחד? למשל את בכנס או בפגישות כל היום או יש טיול או משהו כזה

חזרתי לעבודה לפני חודשיים

כשהוא היה בן חצי שנה והתחיל מוצקים אז פינטזתי שאת 2 הארוחות הוא בהדרגה יחליף במוצקים ואז בכלל יהיה לי פטור, אבל גם חודשיים אח"כ זה עוד לא קורה- הוא לא מוותר על השאוב....(חכם הילד!) בהתחלה שאבתי פעמיים ועכשיו מספיקה פעם אחת כשהכמות מתחלקת בין 2 ארוחות המוצקים לצורך השלמתן (אחרי הפירות הוא שותה 100 בערך ואחרי הירקות והעוף+ עושה אמבטיה שמרעיבה אותו- שותה עוד 60-70). בנושא הלחץ בעבודה- זה באמת עניין של סדר עדיפויות וכמה פירגון מקבלים בעבודה על השאיבות. לי לא אומרים שום דבר מפורש אבל "מתעניינים" למה הוא לא מקבל פורמולה כשאני בעבודה... החלטתי שלא אכפת לי מה חושבים וואני פשוט שואבת. את תצחקי אבל לא וויתרתי על השאיבה כמעט בשום מקום- היה לי כנס ולפני כן תאמתי שם עם המקום שאני אוכל לשאוב באחד החדרים וכשכולם אכלו צהריים אני שאבתי. פגישות כל היום- פשוט עשיתי לי מרווח של 20 דק' ביניהן ושאבתי. בקיצור- אם רוצים אין זו אגדה. בכל מקרה, פעם ב.. שאת לא יכולה לשאוב לא תפגע במשק החלב. קרה פעם אחת בכל החודשיים האלה שלא יכולתי לשאוב ואז כמובן באתי עם גודש הביתה ואחרי שהוא ינק שאבתי כמות לא רעה... בכל מקרה, אל תלחיצי את עצמך- אני האחרונה שאמליץ על תמ"ל אבל למדתי מניסיוני שעצם ההבנה שיש עוד אופציות מאוד מרגיעה ואז גם ההנקה וגם השאיבות מתנהלות מצויין ולא צריך שום תמ"ל (מן הפוך על הפוך שכזה!) מאחלת לך המון בהצלחה

ציפיק2

New member
אוכלת בתדירות גבוה

יתכן שהיא אוכלת בתדירות יותר גבוהה במשפחתון כי: 1. לא מכירים כמויות שאוב יחסית לתחליף לכן נותנים יותר 2. אולי מנסים לתת לה אוכל שהיא לא ממש רעבה אלא עיפה למשל ולא מנסים להרגיע אותה בדרכים אחרות לפני שנותנים את האוכל למשל מוצץ, חיבוק וכו; אלא ישר נותנים בקבוק. 3. אולי נותנים את האוכל מהר מדי. צריך להשתמש בבקבוק עם זרימה איטית. בנוסף יש לתת את הבקבוק לאט, עם הפסקות ושהבקבוק מקביל לרצפה. אם דוחפים לה את זה לפה זה לא טוב. הסיבה היא שנותנים לאט היא נהיית שבעה בצורה יותר יעילה ולא תאכל יותר מדי בנוסף נורא חשוב לתת בקבוק בצורה כזאת שדומה יותר להנקה כדי שלא תווצר מצב שהיא תעדיף האכלה מבקבוק. מקווה שתוכלי לדבר איתם על הנקודות האלה

למעלה