חלבון עוברי גבוהה

חלבון עוברי גבוהה

שלום בנות,
אני עוקבת אחריכן כבר מס' שבועות ועד עכשיו הייתי חסויה. מצטערת אם לא שרשרתי נכון לא ידעתי לאן.
כרגע אני בשבוע 19, עשיתי חלבון עוברי בשבוע 17+3 וביום חמישי התקשרו אליי מהמעבדה שהתוצאה "גבוהה" ואני צריכה ללכת להמשך טיפול אצל הרופא. באותו הרגע חשבתי שחרב עליי עולמי, שזהו זה נגמר, התחלתי להקשר לתינוקי ומה יהיה עכשיו? איך ממשיכים? אחרי ששלחו לי את התוצאות בפקס התוצאה "הגבוהה" היא בעיקרון הגבול- AFP 2.01 MOM והגבול הוא 2.0
כמובן שעדיין היה לי את החשש ורצתי לרופאת נשים שהייתה פנויה באותו הרגע (אפילו לא חיכיתי), היא אמרה לי שרוב הסיכויים שאין כלום וזה יכול לנבוע מהרבה דברים ואם אני רוצה אז אני יכולה ללכת לסקירה מכוונת/ייעוץ גנטי, על מנת לבדוק את העניין.
כמובן שרציתי והתקשרתי לקבוע תור לסקירה המכוונת אבל כרגע יש תור רק לסוף אפריל. איך אני יכולה לחכות כל כך הרבה זמן? יש אפשרות ללכת לרופא פרטי בבייבי קול בראשון לציון ולבדוק את העניין (אין בעיה של כסף) אבל השאלה שלי אם השבוע שלי מתאים לסקירה מכוונת? זה לא קרוב/ רחוק מידי? לקבוע אליו כדי להוריד את החששות?
בבקשה תעזרו לי...

הרופאה אמרה שלא עושים מי שפיר לתוצאה הזאת.

יש לציין שזה הריון ראשון ואני בת 24 בריאה.

בּלו

New member
זו לא החלטה של הרופאה אלא שלך

חשוב לקחת בחשבון את המדדים האחרים שלך - שקיפות עורפית ותבחין משולש אם עשית.
לסקירה מאוחרת מורחבת או מכוונת לדעתי עדיין מוקדם מדי.
בכל מקרה הייתי פונה ליעוץ גנטי בשלב זה.

gatali

New member
לא עושים מי שפיר לתוצאה שלה, בהריון הקודם היה

לי אותו סיפור. מדובר בתוצאה שעשויה להעיד על מום במערכת העצבים (המערכת לא נסגרה והחלבון העוברי זולג החוצה) וזה לא משהו גנטי כי אם מבני או שילייתי. רוב הסיכויים שזה שום דבר אבל צריך לעשות סקירה מכוונת למערכת העצבים. תפני למזכירות הקופה על מנת שימצאו לך תורים, אולי אפילו בעיר סמוכה. אין צורך לעשות פרטי (זא אפשר,אבל אם יש בעיה כלכלית את לא אמורה לברר את זה פרטי).
אותי שלחו גם לייעוץ גנטי, אבל מה שכתבתי למעלה לגבי סוג המום האפשרי זו תשובה של פרופ׳ שוחט. אגב, אצלי התוצאה היתה הרבה יותר גבוהה ונגמרה בכלום, נולד תינוק בריא ומהמם

באיזה שבוע מומלץ לעשות סקירה מכוונת?

עד עכשיו עשיתי שקיפות, תבחין מרובע, וסקירה ראשונה והכל היה תקין, התוצאה הזאת הייתה חייבת להוציא אותי משווי משקל!

gatali

New member
הסקירה המכוונת היא רק למערכת העצבים

ועושים אותה כל שלושה שבועות החל מהשבוע בו קיבלת את התוצאות של החלבון העוברי, דהיינו סביב 19-20 וכל 3 שבועות אחכ.
אני הוספתי לזה סקירה שלישית (פרטית לגמרי) שהיא בעיקר מכוונת מוח ונעשית בשבוע 31-32 אם אני לא טועה, אני כבר לא זוכרת כל כך.

כמו שכתבתי, רוב התוצאות הגבוהות הן פשוט תוצאות גבוהות והתינוק בסופו של דבר בריא, אל תצאי משיווי משקל- זה באמת לא שווה את זה.

בּלו

New member
בלי קשר למה שכתבת

שהשכיל אותי.
מי שפיר באופן פרטי כל אחת יכולה לעשות בלי קשר לתוצאות.

gatali

New member
ברור לחלוטין, אבל עדיין למילה של רופא יש משקל

לא מבוטל על הכדאיות של בדיקות.
דובר לא מעט על תועפות הבדיקות שעושים בישראל, לטוב ולרע

liron1771

New member
קרה לי גם...

לי יצא afp 2.4 וכל הרופאים טיתם התייעצתי וגם בייעוץ גנטי לא המליצו על דיקור מי שפיר, הגבול בארץ הוא 2 אבל בארה׳ב הוא 3לפי מה שהבנתי !! אני אישית בחרתי לעשות דיקור בשביל השקט שלי אבל הסיכונים בו גבוהים ומיותרים לתוצאה כזו לפי דעת הרופאים, אז צריך לשקול כמובן .. בהצלחה עם החלטתך

מזדהה

יקירתי! אני כ"כ מבינה אותך! עברתי ב-ד-י-ו-ק את אותו דבר לפני כמה חודשים.
גם אלי התקשרו (באמצע יום עבודה) כדי להגיד לי ש"משהו לא טוב בבדיקות" והרגשתי שהכל מתהפך לי. התוצאה אצלי היתה 2.2 אני חושבת, גם משהו מאוד גבולי. הפנו אותנו לייעוץ גנטי שעשה לנו סדר בדברים ומאוד נתן תקווה. אני לא הסכמתי לחכות כ"כ הרבה ולחצתי עליהם שיתנו לי תור מוקדם. אמרתי להם שאם מתקשרים אלי שלוש פעמים ביום מהמרפאה כי "משהו לא בסדר" אז שיתנו לזה את הקדימות שמגיעה להיסטריה שהם יצרו.
מה שכן, את ההבטחה שהכל בסדר גם אני קיבלתי רק חודש אחרי בסקירה השניה. אני לא אשקר, זה היה חודש מורט עצבים ומאוד קשה אבל כל הזמן ניסינו לחשוב בצורה חיובית והחלטנו שכל עוד אף אחד לא מראה לנו שמשהו לא בסדר עם הקטנה אז הכל טוב.
תשתדלי לא להטריד את עצמך בזה יותר מדי למרות שזה ממש קשה כי התוצאה באמת באמת נמוכה ורוב הסיכויים שזה עוד אחד מאותם דברים שהם לא יודעים להסביר.
שיהיו רק בשורות טובות!!

למעלה