חכמת חיים מהר יותר

חכמת חיים מהר יותר

אני תלמידת חטיבת ביניים ושמעתי שאם ילדים בגילי מתכתבים בפורומים של גילאי 50 ויותר (60, 70 ..) בנושאים של בעיות החיים, ומתחזים למבוגרים, ומתווכחים עם המבוגרים כמבוגרים בבעיות של מבוגרים, אז כך אותם ילדים שמתחזים למבוגרים לומדים את החיים מהר יותר זאת אומרת לומדים חכמת חיים. ואני רוצה להבשיל מהר רק מחכמת חיים של עורכי דין שיודעים טקטיקות של יזמות של מיסחר. חכמת חיים בשבילי זה כמו הסוחרים. אני בטוחה שאם יש שילוב בין סוחרים לבין עורכי דין עם ניסיון של 40 שנה במסחר, אז בטח זו הדרגה הכי גבוהה של חכמת החיים. ואני שואפת להגיע לחוכמה הזאת וכך שגם אני אזהה כל דבר. מעכשיו כשאכתוב "חכמת חיים", דעו שאני מתכוונת לשילוב הזה. רציתי לשאול מה קורה אם "עורכי דין מתחילים", נכנסים להתכתבויות וירטואליות עם עורכי דין בני 50+ ויותר (60) מתחרים על ידע משפטי (באמצעות תחרות של מי יצליח להשתמש בידע המשפטי כעורך דין בצורה הכי עם טקטיקה), אז האם יש איזשהו שלב שבו "עורכי הדין המתחילים" שואבים את "הממזרות" (התובנה מהניסיון שנצבר במהלך השנים במקצוע עריכת דין) מאותם עורכי דין מבוגרים ומנוסים יותר? אני לא מדברת בכלל על יושר ודברים כאלה, אלא על כלי חשיבה משפטיים נטו, שלא לומדים באוניברסיטה אלא רק מכמות רבה ביותר בשימוש בניסיון של עורכי דין שהוא ניסיון שנצבר במהלך החיים של עורכי הדין. למשל כלי חשיבה משפטיים שאפשר לחזות דברים שיקרו במשך הזמן לבנאדם שכרגע משתייך להורים, ושאף עורך דין צעיר לא רואה אותם אלא רק כאלה עם נסיון (חכמת חיים כזו). אם אתווכח עם עורך דין בן 60 בפורום של בני 60 , כשאני בעצמי אתחזה לסבא בן 60, ובתור סבא בן 60 אפסול דברים של העורך דין, האם בצורה הזאת אהיה חכמה יותר בסוף? אשיג כך חכמת חיים? איך אפשר דרך האינטרנט לרכוש חכמת חיים ולהבשיל מהר?

למעלה