חכמי חלם

lexigali

New member
חכמי חלם

האם למישהו יש את הספר בבית? אם כן, אני מחפשת את הסיפור על המברק שבסוף נשלח ריק, או לא נשלח בכלל, אני כבר לא זוכרת. עוד מעניין אותי: באיזה הוצאה הוא יצא, באיזו שנה, ומי כתב. רוב תודות.

zimes

New member
יש לי יש לי יש לי

זה במדף ההוא... נו... רגע, כבר הולכת לחפש. בבקשה: חלם, עיר החכמים/אוריאל אופק. כתר/ראשית קריאה/1979. פרק עשירי - מעשה בחלמאי ששלח מברק, וברב חכמתו ממון לא זרק (ע 93). מה השאלה? את זקוקה לכל הנוסח? האם זה דחוף? בעצם - אעתיק הנה את נסחי המברקים: *** לכבוד ברל חלמאי רחוב השוק 12 ורשה בוא מחר לחתונת ליבלה בני מנדל חלמאי. *** ברל חלמאי רחוב השוק 12 ורשה מחר חתונת ליבלה בני - מנדל. *** ברל חלמאי, השוק 12, ורשה מחר חתונה - מנדל. *** ברל חלמאי, השוק 12, ורשה מחר! - מנדל. ***

lexigali

New member
תודה!

לא דחוף מאדף אבל כן, אשמח איכשהו לקבל את הסיפו המלא (סורק? פקס? רעיון אחר?).

zimes

New member
נצלם.

אפשר בדואר, אפשר שתתפסי אותנו בשישי בר"ג/פ"ת, אפשר שאולי נגיע למפגש-ישנה-חדשה.

lexigali

New member
תודה -

קיבלתי מ-ler את הנוסח שלה. אם תבואו למפגש, בכל-זאת אשמח לראות את הספר (אבל אין צורך לצלם וכו'). תודה רבה.

ler

New member
חלם וחכמיה

בעותק שבידי הסיפור נקרא (בהתאם לרוח התקופה) "הטלגרמה". למה ברוח התקופה? כיון שהספר "חלם וחכמיה" הנ"ל מי שחתום עליו הוא: פאלק היילפרין ועוד פרטים בלשון המקור (כי זה ממש נחמד...): מחובר בחלקו לפי מקורות עממיים מצויר ע"י ב.גבירץ וב. מוכתם (מוכתם בלי ו' ומנוקד) הוצאת "יזרעאל" ש.שרברק תל אביב רח' בלפור 16 נדפס בישראל בתרצ"ט Printed in Eretz-Israel Palestine 1939 דפוס הפועל המזרחי, תל אביב, רחוב הרצל 78 טל.5458 והשפה... ממש תענוג.

lexigali

New member
איזה יופי!

וכמה ארוך "הטלגרמה"? אולי אולי יש לך סורק? או רעיון אחר כיצד להעביר לי אותו?

ler

New member
הטלגרמה כשמה כן היא...

קצרה. בכלל, הפורמט של הספר הוא די קטן. אין לי סורק בבית, אבל מחר בעבודה - אעשה זאת ברצון. אדאל לך לאחר מכן.

ler

New member
לא הבנתי...../images/Emo5.gif

לפרסם כמה עמודים הסיפור? לפרסם את העמודים הסרוקים כאן? לפרסם באילו עמודים? אבחר באפשרות הפשוטה ביותר: עמ' 43-46

אטיוד5

Active member
אם לדאל ...

הוא לשלוח דוא"ל אז לפרם הוא להציג בפורום. כן, אפשר להצמיד קבצי תמונות להודעות.

ler

New member
../images/Emo6.gif

אכן אפשר.ולא חייבים... מה שלא הבנתי תחילה הוא אם אתה רוצה.

למעלה