חכמה

אני יגיד את דעתי בלבד..

מהסרט מהראיונות כתבות בעיתון וכו' אני יכולה להבין שהוא היה מאוד חכם אבל זה שהוא היה בנוסף, מאוד מתוסכל, זה קצת גרם לו להיראות טיפש לצערי אבל זה בכלל לא נכון כאילו... כי כל בן אדם שינסה להיכנס לראש שלו לא יבין איפה ההגיון היה בלהתאבד כשיש לך הכל...אבל אולי גם אף אחד לא הבין שהיה לו הכל אבל איכשהו לא היה לו כלום.... קיצור זה בעיה לנסח את זה אבל תנסו בערך להבין למה התכוונתי... מור=)

טול6

New member
תשובה

לא התכוונתי לעובדה שהתאבד שכן זה אינו קשור לחכמה - אלא לדיכאון שהיה מצוי בו .התכוונתי לתשובות השטחיות, לעובדה שלא הצטיין בלימודיו בבית ספר , וכ' - זה באמת לחפור מתחת לאדמה.. אבל כל מי שלא משדר אינטלגנציה - יש לי בעיה איתו-למרות שהוא מקסים יפה תואר ובעל קול מדהים....

סימה42

New member
אם לא שמעת מעודך על אנשים חכמים

ואינטלגנטים שהתאבדו - צר לי אבל כפי הנראה את לא חיה בפלנטה הזו - ואם שמעת את שיריו והבנת את המילים אז אולי היית מבינה שיש הרבה אנשים שיש להם הכל... כסף..בחורות... שכל.. אבל כשלא מאושרים מבפנים אז כל זה לא שווה כלום - ואם הוא לא היה כזה מוכשר אז הוא לא היה מלחין הרבה משיריו שכן כל שיר שלו היה להיט...ולצערינו הרב הרבה מאוד אנשים שהם מאוד רגישים קשה להם מאוד להתמודד אם החיים .. לא לכל אחד יש גב חזק.. שיכול לתמוך אל נשכח שמייק היה לבדו שם בכל הטרוף הזה..ובנוסף היה לו רקע לא פשוט - האם שמעת פעם על דור שני לנצולי שואה????... תחשבי לבד ואם נראה לך שהוא לא משדר אנטליגנציה - צר לי מואד עלייך - את אפילו לא הכרת אותו - אז אל תקבעי עובדות בבקשה.

טול6

New member
תשובה לסימה 42

אני עצמי אמרתי שאין קשר בין התאבדותו לחכמתו. לא קבעתי עובדות אלא שאלתי. צר לי עלייך שאת לא יודעת להבין טקסט. קראי שנית בבקשה.

מור אסף

New member
לא היה מצופה ממייק להיות איינשטיין

בסך הכל התרשמתי מהסרט שמדובר בבחור אינטילגנט..נועז..נחוש..ועם זאת רגיש מאוד....ישנו קטע בסרט שמראים ומקריאים מכתב שכתב(נדמה לי למיכל טל) לפיו ניתן ללמוד שהיה נבון על אף שלא הצטיין בלימודיו בגיל צעיר..(יש לא מעט כאלה שהלימודים לא עניינו אותם בצעירותם ואולי מפני שהיו להם מורים גרועים ובהמשך הפכו לפרופסורים והפכו למצליחים ביותר)...לא תמיד קיים קשר בין תלמידים טובים לאינטילגנציה....כולנו זוכרים כל אחד בתורו את ה"חרשנים" למיניהם ואת מלחכי הפינכא.... לדעתי זה פחות רלוונטי באשר למייק.. כי ממילא לדאבוני לא נוכל לשוחח איתו וכל שנותר לנו הוא להאזין לשיריו..להזכר...להתרגש ותמיד..תמיד לזכור אותו ..כי עדין לא קם זמר ישראלי עם יכולות ווקליות כמו שלו...ועם הצלחה כפי שהייתה לו...וכל זאת כ-32 שנים לאחר מותו...

מה הקשר ?

אני רוצה להבין מה הקשר בין חוכמה וכשרון חוכמה וידע רוכשים כשרון נולדים איתו וכשיש לך מזל אז הכשרון מתגלה למייק היה מזל לזמן קצר והוא הצליח אך האנשים סביבו לא ראו את הכשרון האדיר ואת האדם שבו אלא ראו איך הם מפיקים ממנו מזומנים בתעשיית הבידור לצערי חושבים רק איך להרוויח מהזמר איך לצחוק כל הדרך לבנק והמפיק חושב רק על עצמו הוא בונה את האומן רק כדי לגזור קופונים ומייק חשב שבאמת למפיק ולאמרגן היה איכפת ממנו ובכלל שהם עוד היו יהודים וישראלים הוא לא חשב שהמפלצות ירימו את ראשם המכוער ובדיעבד מעניין למה גם ווינטרוב וקרייף התאבדו זמן קצר אחריו לא חושבת בגלל ייסורי מצפון פשוט מאוד המפרנס שלהם נעלם וזה עונשם רק חבל חבל מאוד שמייק התאבד הוא היה בעל נפש רגישה מאוד שטורפים לא השכילו להבין

למעלה