חככתי בדעתי קצת

חביף1

New member
חככתי בדעתי קצת

וחשבתי על הטיעון הגאוני של ביבי, שחסר כמובן כל קשר למציאות האמיתית, אבל הצליח לעורר רוח עזוז ומטרות חדשות לכלבי להקתו, נוסח מיקי זוהר, אמסלם וכתבנים אחרים, למשל כאן בפורומנו הקט והמתוק.
[ כתבתי פעם בקומונה של שחר שהוא משתמש בי על מנת לחדד טיעונים קהים מבית משרדו הפינתי של הצאצא המחזיק עצמו בעיני עצמו, או למצער מבית אבא שאין לו מספיק זמן. אני חושב שהפורום דכאן בהחלט הפך למוקד הניסויים הללו, לפחות אצל שני גולשים דכאן, אם לא שלושה].
לטעון ש"זה לא הוגן" להגיש כתב אישום נגד ראש ממשלה במהלך "בחירות" כי זה "פוגע" בסיכוייו הדמוקרטיים להיבחר דומה לאותו טיעון של רוצח אביו המבקש רחמים בגלל שהוא יתום. זה הוגן, כי אמנם זה ראש ממשלה, אבל בדמוקרטיה כל אזרח שווה בפני החוק, ולא חשוב מהו תפקידו.. שיטת ה"איתרוג" עליה חתום אברמוביץ מוכיחה את היותה קלוקלת, מסואבת ומקיאווליסטית לגמרי.
שלוש שנות חקירה התגבשו לקראת העמדה לדין. רה"מ פיזר את הכנסת - ואין ספק שזה לא נכפה עליו - כדי לנצל את תקופת "טרום בחירות" לנסיונות הימלטות מכתב האישום [ כולל ציפייה להיבחרות מחדש ונסיונות מחודשים לדחות את כתבי האישום], ביבוש יכל להמשיך להחזיק ממשלה עד תום חייה כחוק, אבל המניפולטור מספר אחד ממשיך.
אמר לי איש חכם - מדינת ישראל תתקיים כל עוד ירצו בה הישראלים. ביבי יהיה וייבחר כל עוד ירצו בו הישראלים, בין אם יוגש נגדו כתב אישום ובין אם לא יוגש.
אז -
נמאס לי .

dory141

New member
לכל אדם נורמלי נמאס ממנו ומחבורת היסמנים שלו

מעבר לשחיתויות, נורמת ההשתלחויות ברשויות החוק ודה לגיטימציה לשמאל ולערבים, מזכירה משטרים לא סימפטיים באירופה (איטליה,יוון,פולין והונגריה, למשל). אני משוכנע שהרבה תומכי ימין לא מזהים את הליכוד של פעם (פעם הכוונה לעד לפני שנים ספורות) , שהיה נאור וירא חוק לעומת הקניבלים של היום.

חביף1

New member
אתה מבין שזה לא ממש עוזר לאף אחד/ת..

שכרון הכוח והשלטון מעביר ציבורים דחויים בעבר על דעתם, ועוד לא פגשתי אדם שויתר על כוח בשיא כוחו כלכך מהר, ר"ל, מצביעי הליכוד הדבקים ב-ביבי. לעולם אין להתפס לאיזו הנחה שאננה שהם "טפשים" "אחרים" או השד יודע מה?! מנהיג כריזמטי נענה תמיד לצרכי ההמון המונהג על ידו ברצון, והאנשים הבוחרים בו [ ולא - שים לב, לא בליכוד!! ] עושים זאת כי עונה על צרכים רב-מערכתיים שלהם: חברתיים, כלכליים, תרבותיים, עדתיים, פוליטיים וכן גם מעמדיים וסמכותניים.
לי נמאס מהתרגילי השליטה הללו, אבל אני יודע היטב את העוצמה שלהם והשפעתם הרבה.
לא לזלזל.
הבעיה היא שכוחות הנגד אינם מסוגלים להתגבר על תסביך הזין הקטן שלהם, וכל אחד מהם משוכנע שהוא הוא רה"מ הכי מתאים, והוא הוא יחליף את "הדֶּמון" מבלפור ורעייתו המטורללה. אבל לא יעבוד.
ברכט היה מחזאי גרמני בעל גישה חדשה לגמרי לתיאטרון. הוא העדיף את הצופה האינטלקטואל על פני ה"המוני", כי כידוע לשיטת לנין, מי שגורם למהפכה אלה האינטלקטואלים ולא ההמון, אבל אפילו הוא זיהה מהר, שבהיעדר מלודרמה בכל דרמה, האינטלקטואל הכי משכיל, רציונאלי ומורגל בקריאת הררי העמודים של קאנט, הגל ושאר חרטטני המלים הגרמניים ימות משעמום. כך האופוזיציה ה"שמאלית" לביבי הימני [ עאלק השכל והרגש] שוכחת פעם אחר פעם אמת תיאטרונית אבל גם סוציולוגית זו.

dory141

New member
אין לי בעיה עם מנהיג כריזמטי, השאלה היא התוכן והביצועים בשטח

רבים מהבולטים שבראשי הממשלה בישראל עשו משהו, איזשהו הישג: בן גוריון הקים מדינה, בגין חתם הסכם שלום עם מצרים וישראל השמידה את אוסיראק, רבין כנ"ל עם הפלסטינים והירדנים, שרון עצר את האינתיפאדה בחומת מגן והתנתק, בתקופת אולמרט פוצצנו לסורים כור. מה ההישג של ביבי, שבירת שיא כל הזמנים בצריכת גלידת פיסטוק?

חביף1

New member
אתה מרדד את הדברים שלא לצורך

תבדוק את תקופת העשור שלו, ותגלה שלמרות הכל הוא הצליח לעשות משהו. כשבודקים תקופה לא מתייחסים רק לפיקנטריה [ גלידה וכו' ] אלא משווים לתקופות קודמות וכו'
נכון, שהיכולת שלו להפוך את עצמו בכשרון שלא יאומן לבעייה המרכזית על סדר היום משבשת ומעוותת הכל, אבל..
ולא , אינני מחסידיו, אין לי עניין להצביע עבורו, אבל גם לא למחנ"צ, וגם עם מרצ בראשות הזנדברגית אין לי ממש ענין להצביע.
נחיה ונראה
בסוף אצביע כמו הבן שלי, לעלה ירוק.

dory141

New member
ממש לא מרדד, אני שואל עניינית

לא התייחסתי בשאלה זו למשפחה שלו, לצבע השיער שלו, לכלבה המנוחה קאיה או לעשירים איתם נשא ונתן (או שלא). בסופו של דבר, פוליטיקאי ובטח שראש מדינה, משאיר מורשת כלשהי. מהי מורשת נתניהו, מבחינה מקצועית בלבד? מה יגידו עליו אחרי 120?

חביף1

New member
וואוווו, תודה רבה. בחיים לא ראיתי את זה

מבריק

למעלה