חכי חכי, מה יהיה לך..

After midnight

New member
חכי חכי, מה יהיה לך..

אם אתם בחורה במקרה, בטח כבר שמעתם פעם דיאלוג כזה, הוא בדרך מתרחש בים, בחורה יפה (יותר או פחות), עם איזה ספר של הרמן הסה (או מעריב לנוער, תלוי בגיל), מונח ברישול על החלק העליון של הבקיני, ומשקפי שמש אופנתיים, מנסה להשתזף, חצי רדומה חצי ערה, ואז מגיע הערס המקומי, "תגידי בובה, את לא פוחדת להשרף ככה, בחורה יפה כמוך, לא חבר, את רוצה שאשים לך קרם שיזוף", הבחורה, לא מבינה למה הקוף בגופיה לבנה למכנסי שלושת רבעי נטפל דווקא אליה, כשלידה יושבות נערות לא פחות משועממות, מסננת איזה משפט קצר, שאומר פחות או יותר, עוף מכאן, והבחור בתגובה, משנה לגמרי את תפישת עולמו ומגיב ב"לכי לכי יא מכוערת, מי בכלל רוצה לדבר איתך, לסבית". תאמינו או לא, זה הבסיס פחות או יותר לכל שירי הגארז', אני אוהב אותך, פגעת בי, חכי לכי מה יהיה לך..., לכתוב שיר טוב, זה בעיה, כלומר זה לא בעיה אם אתה ריי דיוויס או מיק ג'אגר (או מקרטני ולנון) אבל כמה מאיתנו מיק ג'אגר? מה עם סתם ילדים, אפילו ילדים מוכשרים, שסתם מנגנים גיטרה ותופים במוסך של הדוד של ההורים ורוצים להיות רולינג סטונס? בשבילהם, יש שירי גארז', עם מילים פשוטות, רגשות חשופים ואחו שלוקי רוק אנד רול. ה 13th Floor Elevators של רוקי אריקסון, היו מצד אחד להקת הגארז' האולטימטיבית, ילדים פרועים ומופרעים, עם מילים פשוטות ורצון עז להרגיז את השכנים, אבל הם לא היו ילדים רגילים, קודם אפשר להגיד הרבה דברים על רוקי אריקסון, אבל רגיל היא לא אחת מאותן מילים. ב 1966 הם יצאו מאוסטין מטקסס, עם הרוק הבסיסי שלהם וכד חשמלי, כן כן כד חשמלי, אין לי באמת מושג מה זה, אז פשוט תדמינו מה שאתם רוצים, מה שכן, זה עושה צליל מעגלי מגניב שהפך לסימן ההיכר של הלהקה, יחד עם זה, הם לקחו איתם את הראש היצרתי והחולה של אריקסון והתחילו לעוף למרחקים שפדל גיטרה חשמלית לא נגעה בהם קודם, אולי, בכל זאת הם לא "המציאו" את הרוק הפסיכדלי, אבל הם בהחלט היו מהחלוצים שכף רגלם נגעה בארץ המובטחת. You're Gonna Miss Me הוא השיר הראשון באלבום הראשון של המעליות, וככזה הוא הרבה יותר ג'ארז'י ושורשי ממה שהם עשו אח"כ (אפילו בשיר השני באלבום (Roller Coaster שכשמו כן הוא, סחרחרה נפלאה מתוך איזה יריד הזוי), המילים הכי פשוטות שיש: בוקר אחד תתעוררי כשהשמש מברכת לשלום את השחר, בוקר אחד תתעוררי כשהשמש מברכת לשלום את השחר, תסתכלי סביב במחשבתך ותגלי שנעלמתי. לא תארת לעצמך לא תארת לעצמך לא תארת לעצמך לא תארת לעצמך לא תארת לעצמך את עוד תתגעגעי אלי מותק, את עוד תתגעגעי אלי מותק, את עוד תתגעגעי אלי ילדה,כן. כבר הזהרתי אותך, אבל את לא שמת לב, איך את יכולה להגיד שתגעגעי לאהבתי, כשמעולם לא הזדקקת לה, בוקר אחד תתעוררי, ותמצאי את עצמך לגמרי לבד, אבל מה יעצור אותי , מותר? אנל'א חוזר הביתה אנל'א חוזר הביתה אנל'א חוזר הביתה מה יש להגיד, ביירון זה בטח לא... זה רוק אנד רול, זה בא ישר מהבטן וגם אם נראה בהתחלה שזה מגיע מאותו מקום של ערס בחוף שמתעצבן על בחורה שלא מסכימה שאיזה טמבל יגע לה בגב, זה בעצם בא ממקום אפל וכואב ה "את עוד תתגעגעי אלי" עד כמה שזה רצון להכאיב לבחורה, הוא יותר עדות לפגיע של הכותב, ו"תמצאי את עצמך לגמרי לבד", זה בעצצם, לפחות כך זה נראה לי עדות לבדידות של הכותב עצמו. אם כל הרצון ואהבה שלי לניתוח טקסטים, במקרה הזה, פשוט תשמעו את השיר תגבירו את הווליום למקסימום ותתמכרו לאחד משירי הרוק אנד רול הכי טובים שיש. 13th Floor Elevators- You're Gonna Miss Me 13th Floor Elevators- The Psychedelic Sounds of the 13th Floor Elevators, 1966 מילים ולחן: רוקי אריקסון.

96 דמעות

של And the Mysterians ? , להקת נערים לטינים ממישיגן. הסולן מנסה לחקות את צעדי הריקוד של ג'אגר, עם משקפי השמש של ריצ'ארדס. לשיר רק שני אקורדים (שאני ספרתי). ובכל זאת, קלאסיקה. http://www.youtube.com/watch?v=t-c4jaoBTRw

After midnight

New member
יאללה שרשור גארז'..

האמת ש And the Mysterians ? מתאימים יותר לשרשור על האמבוי דוקס (הסצנה של דטריוט, יחד עם הסטוג'ס ו MC5) אב בהחלט קלאסיקת רוק אנד רול וקלאסיקת גארז'. רק רציתי להזכיר שלבריטים אומנם לא מוסך בחצר אבל הייתה להם גירסא שלהם, פריקית לא פחות... The Smoke היו הרכב פריקביט בריטי, שזכה להצלחה עם הלהיט My Friend Jack, שנפסל לשידור בבריטניה אבל היה להיט ברחבי אירופה, בעוד My Friend Jack היה צעד לעבר פסיכדליה (משהו דומה עבר על הגארז' והפריק ביט, שניהם נעלמו לטובת פסיכדליה), She Put The Hurt On Me קאבר שלהם לאוטיס ראדינג, הרבה יותר במסורת הגארז' האמריקאית והרוק אנד רול הרזה והמדליק הזה.

לגבי ה"סצינה של דטרויט"

אני לא ממש בטוחה שהיא היתה קיימת בפועל, כסצינה עצמאית. להקות מדטרויט והסביבה (מישיגן, וויסקונסין וכד') זכו לפרסום בגלל הסיקור האינטנסיבי שלהם במגזין הרוק Creem בסוף שנות השישים. המו"ל, בארי קריימר, היה מהעיר ומטבע הדברים, היה לו ולכתביו קל יותר לסקר את מה שהיה בפניהם. המיד-ווסט האמריקאי תמיד חיבב את הצלילים הכבדים יותר, החל מהגראז' ועד המטאל; אני חושדת שאם Creem היה מיוסד בעיר אחרת - סינסינטי, נניח, או וויצ'יטה, או אוסיטין, או מה שלא - היינו יודעים היום הרבה על הלהקות שפעלו שם, ויצרו סאונד דומה מאוד. "פריק ביט" הוא מונח שהומצא לפני כמה שנים. ה-Smoke עשו משהו דומה לגראז' אמריקאי, אבל הם משוייכים לפסיכדליה הבריטית - וראה את כל אוספי הפסיכדליה, הכוללים את My Friend Jack כאחת הדוגמאות הבולטות לז'אנר הזה.

After midnight

New member
לא יודע

היו להקות, היו מועדונים, היו הופעות משותפות, היה אפילו עיתון, אם זה לא סמנה לא יודע מה כן.. מה שכן, נכון, באזור הזה, היו בעוד מדינות להקות שעשו דברים דומים ואנחנו יודעים יותר על MC5 ואמביו דיוקס יותר מעל קאונט 5 למשל, בגלל שיש איזה הייפ שנובע כנראה מ Cream כמו שאמרת. בקשר לפריקביט, עד כמה שאני מבין מדובר במונח שמשמש בעיקר אספנים וחלק מההגדרה שלו זה חוסר ההצלחה של ההרכבים עצמם. לכל ההרכבים האלה, לפחות אלו שהגיעו באמת לתודעה, יש איזה להיט פסיכדלי או שנים מהתקופה ו My Friend Jack הוא אחת הדוגמאות היותר טובות לזה.

בהתחשב בהבדלים האידאולוגיים

בין, נניח, ה-MC5 לבין טד ניוג'נט - איזו מין סצינה זו היתה? המשותף היחיד לשניהם היה צליל כבד, ושוביניזם כלפי נשים. "סצינות" מקומיות היו בכל עיר ועיירה בארה"ב באותה תקופה, דהיינו, מספר המועדונים הקטן אילץ את כל ההרכבים לנגן באותם המקומות. זה לא אומר שהיתה כאן שותפות רעיונית, אמנותית. נכון שדטרויט היתה אחת הערים הבודדות, מחוץ לחופים, שזכו למיתולוגיזציה באמצעות עיתונות הרוק. אולי זה היה פשוט התפתחות טבעית בעקבות מוטאון, שגם היא היתה מבוססת בדטרויט.

After midnight

New member
בגדול אני מסכים

וגם בקטן האמת ואגב, גם לגבי פריקביט, אם ממש רוצים לדבר על זה, העניין הוא שזה שם מתאים שמתאר אווירה ומוסיקה מסוימת ועושה את זה טוב, אם מכניסים פנימה גם הרכב מ 65-6 שכן הצליחו, כמו הסמול פאסיס או המי, מקבלים משהו שיש לו משמעות, אבל בגדול אני מסכים. מה שבאמת מעניין לגבי החברה מדיטריוט, זה שכל זה התפתח ממש מהצד השני של העיר למוטאון

LEATHER REBEL

New member
לא מדוייק

MY FRIEND JACK של ה SMOKE הבריטיים היה להיט ענק בגרמניה ובעוד כמה מדינות אירופאיות אבל נכשל טוטאלית בבריטניה. מי שיזדמן לו לשים יד על אוספי להיטי שנות ה 60 שהודפסו בגרמניה ימצא את השיר הזה מופיע על רובם. מבחינת הגרמנים זה להיט והלהקה הם כוכבים. בבריטניה מן הסתם גילו אותם רק אחרי זה, אבל אם הוא מופיע באוספים בריטיים זה רק אם הם מוקדשים לפסיכדליה. BONEY M עשו לזה קאבר בעשור שאחרי... אבל בגרמניה זה לא הצליח כמו המקור.

melancholy man

New member
טעות!!!

לאדער, אח שלי, תקרא מה כתבתי הודעה אחת למעלה: The Smoke היו הרכב פריקביט בריטי, שזכה להצלחה עם הלהיט My Friend Jack, שנפסל לשידור בבריטניה אבל היה להיט ברחבי אירופה, בעוד My Friend Jack היה צעד לעבר פסיכדליה (משהו דומה עבר על הגארז' והפריק ביט, שניהם נעלמו לטובת פסיכדליה), She Put The Hurt On Me קאבר שלהם לאוטיס ראדינג, הרבה יותר במסורת הגארז' האמריקאית והרוק אנד רול הרזה והמדליק הזה. זה לא בערך, מה שאתה כתבת רק ביותר מילים?

רק שאין דבר כזה "פריקביט"

חוסר הצלחה כלכלי איננו אג'נדה אמנותית. זהו קריטריון שרירותי. באותה מידה הייתי יכולה להמציא ז'אנר הכולל את כל הלהקות שבעטיפות האלבומים שלהם יש צבע אדום, או ששמן מתחיל באות Y. The Smoke נחשבים לחלק מהפסיכדליה הבריטית.

Barmelai

New member
את חכי לי במוסך

קלאסיקה. קלאסיקה מוחבאת מהעולם הנאור, אבל קלאסיקה. השיר הזה, האלבום ממנו הוא יצא וגם האלבום שאחריו יוצאים מהז'אנר שלהם, גראז' במקרה הנוכחי ועומדים בפני עצמם כיצירות ענק בזכות עצמן. ואני בטח לא מאלה שיטבלו תיון של גראז' במים החמים שלהם. אבל בלי שום קשר - You're Gonna Miss Me הוא פיצוץ. ולפחות בפורום הזה, כמו שבאופן טבעי זה קרה מזמן בפורום פסיכדליה, הקלאסיקה הזאת צריכה לצעוד בגאוה ובראש חוצות.

הצרחות הצרחות...

יש דרך טובה יותר לתאר את מה שהשיר אומר מהצרחות בהתחלה שלו? לדעתי אחת ההתחלות היותר חזקות לשיר רוק

psychodoodle

New member
יופי של דבר כמובן

ומשהו קטן בקשר ל "כד החשמלי" .אז ככל הנראה ,לא כד ולא חשמלי .לפי העדויות שנאספו (ואני חובב נלהב של פסיכדליה טקסנית) אז הכד היה רק גימיק ,מכיון שהמיקרופון הוחזק מחוץ לכד ,וטומי היה נושף ישירות לתוכו ,אז לא בטוח שהכד תרם משהו בכלל לאותו צליל מוזר ומיוחד, ואפשר היה להסתדר גם בלעדיו .מי שמכיר JUG BAND אמיתיות, יודע שהצלילים המופקים מהם שונים בתכלית ממה ששומעים אצל המעליות . אני מבקש לא להתווכח איתי ,אני מביא את המידע ממקור מוסמך (וגם הייתי חבר לזמן קצר בפורום של TEXAS PSYCH ) . והנה עוד דוגמא טובה לפסיכדליה\גאראג' טקסני ,הזאקרי טאקס (להקה מהעיר "קורפוס כריסטי " בהופעה משנת 1966 .

After midnight

New member
תשמשי זה פצצה

והנה תרומה שלי לחלק הפחות של השרשור, ה Syndicate Of Sound אחת מהלקות הגארז' החשובות והראשונות, החברה פעלו מסאן חוזה והיה להם להיט אחד גדול: Little Girl שמבוצע כאן באיזו הופעה משונה על יאכטה.

למעלה