חכו לMirrorless של Nikon

בוא נחכה גם ל-Canon

http://www.canonrumors.com/canon-fu...g-and-the-wait-wont-be-as-long-as-we-thought/

לחכות זה תמיד טוב.
1. בדור ה-1 של מצלמות מסוג חדש (ML) יהיו קצת חריקות, אז בוא נחכה כבר ישר לדור השני.
2. לפחות ב-Canon לא ברור עם איזה סט עדשות ה-ML החדשה תתאים. מאחר ועל ה-Niko יש רק פרומו אבקת כוכבים והרבה שחור, אני מניח שיודעים עוד פחות!

steiff

New member
יש פרומו, אבקת כוכבים, הרבה שחור ו... תאריך השקה

לא ״במהלך הרבעון הראשון של 2019״ אלא ממש כאן, מעבר לפינה. פחות מחודש מהיום.

כן, צפויות חריקות. כמו בכל קו מוצרים חדש.
לא בטוח שארוץ לקנות את הדגם הראשון. אולי אמתין שנה לדגם הבא.
אני מקווה שבשונה משני קווי מוצרים שניקון סגרה (סדרת DL הקומפקטית שדווקא קרצה לי) וסדרת ״1״ המיותרת, שהמצלמות הללו דווקא יתפשו חזק. להערכתי הדבר החכם ביותר שניקון יכולה לעשות כדי לקדם את המצלמה החדשה הוא להציע מתאם לעדשות עם ביונט F במחיר נמוך או אפילו להעניק אותו בחינם.
סם החיים של ניקון וקנון הוא הצלמים עם העדשות הנוכחיות, מעידן הרפלקס. תמיכה בהם תהיה נקודת פתיחה מצויינת שתוכל להזניק את המצלמה לשוק במהירות.

קנון? כנראה יעברו את אותו המסלול, אבל בפיגור של חצי שנה...

sagiKor

New member
ביוט בעייתי

יותר קצר מזה של סוני...
מה שאומר שעדשות איכותיות יהיו ענקיות.
איזו טעות לא לשמור על ביונט F.

איך עומק הביונט משפיע על גודל העדשה?

מצד שני ביונט קצר משל סוני יאפשר לפתח מתאם לחיבור עדשות FE האיכותיות מסדרה G למצלמה, לא?

ראיתי גם שעובדים על מתאם מ F לביונט החדש, אני מניח שזה יהיה משהו בסגנון ה LA-EA4 אצל סוני.

sagiKor

New member
תשובה

בגלל המרחק הקצר צריך לבצע מניפולציה אופטית בעדשה על מנת שאור יגיע בצורה סבירה לשולי החיישן כך שלא יהיו עיוותים בשוליים של האפלת פינות, ירידה בחדות ועיוותים כרומטיים.
המיפולציות האלו גורמות לעדשה לגדול....
זה גם נכון כאשר המרחק גדל כמו ב DSLR, יש מרחק אופטימלי יותר שמאפשר עדשה קטנה ואיכותית

זה ברור שהבחירה בביונט קצר הוא לאפשר חיבור של עדשות F עם מתאם.
מצד שני אם היו שומרים על ביונט F אז לא היה צריך מתאם...

אם כך אני יכול רק לנחש שהסיבה לביונט קצר

היא או שרוצים אפשרות לייצר מתאמים לעדשות מפלטפורמות אחרות או שרוצים לעודד את הצלמים לשדרג לעדשות חדשות של ניקון. אחרת איזה צלם מקצועי היה טורח לקנות עדשות ניקור חדשות?

האם נתקלת באינדיקציה לעומק הביונט?

אני מסכים אתך שביונט F אידיאלי לחיישן 135. גם משהו בסביבות 30 מ"מ יהיה טוב בהרבה מה-18 מ"מ של סוני.

למעלה