חי

• פותח הנושא haba
  • פורסם בתאריך

haba

New member
חי

שלום, מושתל כליה בן 40. מטופל בין היתר בציקלוספורין(100X2 מ"ג ליום) ופרנדיזון (5מ"ג ליום) למניעת דחיה. מפרק ירך ברגל ימין הוחלף לפני 9 שנים עקב נזקי הפרנדיזון... לפני שבועיים חוויתי בפעם השניה תוך שנה התנפחות קרסול רגל ימין ללא סיבה נראית או קבלת מכה וכ"ו... כמובן שההתנפחות היתה מלווה בכאבי תופת. הפעם הראשונה (לפני שנה ) היתה לאחר מכה חזקה שקיבלתי בקרסול. URIC ACID בין 8.5 ל- 9.5 כבר 13 שנים (מאז השתלת הכליה). אבחון ראומטולוג היה חד משמעי לגבי קיום גאוט (גם ללא בדיקה פולשנית של ניקוז נוזל מהקרסול), בעיקר לנוכח קבלת הציקלוספורין. שאלתי: כבר כמה שנים שאני סובל מכאבים עזים ברגל שבה בוצעה השתלת מפרק הירך, ולדברי האורטופד, אין שום בעיה במפרק המושתל (למרות שהכאבים מזכירים מאד את אלה שהיו לי לפני החלפת המפרק). לאור הממצאים החדשים (גאוט), האם יתכן שהכאבים שמהם סבלתי בשנים האחרונות ברגל כולה (אותה רגל שבה הוחלף מפרק ירך), נבעו בעצם מהגאוט ? תודה בעבור ההתייחסות!

כאבים ברגל

לא סביר להניח הכאבים הממושכים היו על רקע של גאוט - אני מסכימה עם הראומטולוג לגבי הקשר הסביר בין הנפיחות בקרסול לגאוט - גאוט אכן מתפתחת בשכיחות גבוהה יותר בקרב מטופלי צי'לוספורין אך הכאבים ברגל הנם כנראה על רקע בעיה אורטופדית- האם נשללה התרופפות המפרק המלאכותי ?

haba

New member
כאבים ברגל

אכן נשללה התרופפות המפרק המלאכותי. בכל אופן, "מקור" הכאבים ברגל זו הם בברך ובאיזור המפרק - לפחות עפ"י הרגשתי. תודה על תשובתך, אני כמובן מקווה שאכן הכאבים הם על רקע הגאוט... לפחות יש טיפול תרופתי לכך... תודה שוב.

למעלה