חי מואל דיזר!

sgebay

New member
חי מואל דיזר!

אני בואל דיזר ושוהה בקלאב מד. המצב קשה ביותר. אין שלג בכלל במסלולים הנמוכים ורק הקרחון פתוח. עליה לקרחון רק דרך הגונדולה Fornet שנמצאת בסוף כביש הגישה כך שצריך לקחת אוטובוס לגונדולה. עולים שתי גונדולות ומשם לקרחון. כמובן שאין גלישה חזרה אלא גם יורדים בגונודולות. המשמעות היא שיש תור גדול בבוקר לעליה וגלישה ממש מתחילים רק לקראת עשר.
בהקשר הזה קלאב מד יצאו גדולים - גם אוטובוס מיוחד של הקלאב עד לגונדולה ובחזרה ממנה וגם דחו את ארוחת הצהריים לשעה 1400.
יש גם חדשות טובות. הגלישה על הקרחון הייתה טובה מאוד עם תערובות של שלג מלאכותי וטבעי, שמש וראות מדהימה. מאוד נהניתי למרות שחזרנו על שלושה מסלולים שוב ושוב... מחר יהיה דומה ומחרתיים אולי ניסע לקרחון של טין.
יש ירידה ניכרת בטמפרטורות - מינוס 2 בעיירה ומינוס 14 על הקרחון, מה שאומר שהתותחים עובדים במרץ כך שיש סיכוי לפתיחה של מסלולים נוספים. אבל זה לא יהיה משמעותי והחיבור לטין לא יפתח השבוע.
ממה שאני שומע מאנשים המצב די דומה באתרים הקרובים אלינו כמו לה פלאן וכו' כך שמי שנוסע שבוע הבא כדאי שיתפלל לנס.
נו טוב, לפחות האלכוהול כלול - אחרי כמה בירות הכל נראה יותר טוב!

natyh

New member
יפה אז אפשר לנסוע גם כשאין הרבה שלג .

סוף סוף הודעה בפרורפורציה הנכונה תיהנה .

marceloros

Member
מנהל
יפה!

נפתלי99

New member
מה זה המגלשונים האלו ?

כבר כמעט לא רואים כאלו.
&nbsp
שווה לנסות?
&nbsp
חוץ מזה - מדהים שבצרוויניה-צרמט יש כזה שלג!
אולי זה "רגיל" כי באתר הזה עם ה-3880 מטר שלו יש כמעט תמיד שלג מעולה כבר בנובמבר.

marceloros

Member
מנהל
ביג פוט קוראים להם אא"ט

בקלאב מד בלה פלאן הייתה לנו מדריכה משקיענית, ועשתה לקבוצה חצי יום עם כאלו. יצאתי פראייר והחלטתי לגלוש לבד בסקי רגיל במקום להצטרף, החברה אמרו שהיה כיף ואפשר קצת להשתולל איתם כי הם קצרים.

skiforce

New member
מהצד הם מגניבים אבל שמעתי שהרבה יותר קשה לשלוט. זה נכון?

marceloros

Member
מנהל
לא ניסיתי !

אז אין לי נסיון אישי, החברה לא התלוננו, גלשו.

sgebay

New member
DFL יפה מאוד

את המסלול הזה שגלשת אני מכיר מצוין ואכן מסלול סוף הדרך. ניסינו לשנות לצ'רביניה ברגע האחרון אך לא היה מקום. תעשו חיים - אתם תגלשו בשבילי ואני אשתה בשבילכם...

סקיטוב

New member
מדהים!

נראה יופי של תנאים. אין על צרביניה בזכות הגובה!
זה מסלול 7 אדום לא?

dfl

New member
לא בדיוק

כלומר, אני חושב שלצ'רוויניה היה מזל השנה, זה לא רק הגובה אלא הסטוריית המשקעים מאז אוקטובר, כל מיני עננים שהשאירו את מה שהשאירו דווקא על הרכס הזה. מסוג הדברים שנתי יודע להסביר.
המסלול אינו 7, אבל מזכיר אותו מאד, זה באותו מפנה של ההר. אני חושב שקוראים לו 1.5, מתחיל אדום ואז פנינו ל 1.5 כחול, בירידה לכוון Salette.

Kicker Girl

New member
זה מה יש אז מצו מזה את המקסימום!

כשמזג האוויר טוב על הקרחון זה מקום נפלא (ברוב הפעמים שהייתי שם מזג האוויר היה די נאחס עם ראות נמוכה ואף סופות לא סימפתיות). יש לי חברה שמלמדת השנה בלה פלאן וכתבה בפייסבוק ממש הלילה שנכון לעכשיו המצב רע.

marceloros

Member
מנהל
לפחות מהקלאב אתה יוצא

מה המניע להזמין תחילת דצמבר? זה לא שיש חנוכה עכשיו.

עדכון משלושת העמקים

אז ככה... באתרי מזג האוויר לא מוזכר שיורד היום שלג.
לעומת זאת אני מסתכל עכשיו בזה הרגע במצלמות ב Les Menuires, שהן מצלמות ווידאו בשידור ישיר, ויש שלג כבד.
אז תסלחו לי כן? שכולם יז***נו!

skiforce

New member
תמונות ממצלמות ואלתו היום

היום קורשבל פתחו רשמית את העונה אך עם פתיחה בפועל של מעליות ומסלולים בודדים. שלג ירד במריבל ו לה טניה. היום פעלו 43 מסלולים לפי האתר.

ביום יומיים האחרונים דווח על כ 15 ס"מ שירדו בואלתו והאזור, מה שמעלה את הגובה הנוכחי בואלתו לחצי מטר ובפסגות ל 90 ס"מ. צופים עוד שלג בשישי שבת.

והרי התחזית:
3 Valleys Forecast - Updated 16:27 on 09 Dec 2014
La Tania 1400m SNOW! Temperature: -7°C
Wind : 11km/h from the North
Saulire Summit 2700m SNOW! Temperature: -14°C
Wind : 24km/h from the North

marceloros

Member
מנהל
יפה! ראיתי את הילד שם קבור בשלג ימח שמו חח

אם לא ברור הילד זה אל ניניו

skiforce

New member
אוהו! וזו רק ההתחלה!

ואלתו מתקרבים למטר בגבוהים ועוברים את החצי מטר בבסיס. בשבוע הבא צפוי לא מעט שלג גם שם ובעוד אתרים בצרפת! בעיקר ביום רביעי. כרגע מדובר באתר המוביל מבחינת איכות המסלולים והפאודר. יש די הרבה אנשים על המסלולים לפי המצלמות. גם היום ירד שלג ויש כיסוי משובח.

שני דברים שעניינו אותי במיוחד:

1. ההשוואה בין השנה לשנה שעברה ב וואלתו:
Val Thorens - Deepest Snow by Season
Snow reported by Val Thorens so far in 2014/2015 has hit 100cm on Saturday 22nd November 2014.
Snow reported by Val Thorens in the 2013/2014 ski season reached 255cm on Tuesday 4th March 2014.
הנה קישור:
[URL]https://www.j2ski.com/snow_forecast/France/Val_Thorens_snow_history.html[/URL]

2. המצעד הבינלאומי הרשמי: מי מוביל מבין האתרים פלוס תחזית!
הנה המצעד של צרפת:
[URL]http://www.snow-forecast.com/countries/France/resorts/piste[/URL]
והשוואה בין כל המדינות:
[URL]http://www.snow-forecast.com/[/URL]

פתאום אני קולט שזה בכלל אתר הבית של SF אבל מעולם לא נתקלתי בנתונים הללו אלא רק בתחזית השבועית לכל אתר בנפרד.

z x 7 r

New member
לפי סנופורקסט - מזג האוויר כל השבוע יהיה יבש כמו נגב.

אם יש לך אינטרנט - תעלה כמה תמונות :)

למעלה