"חי למענך", חזרה שניה.

אליק 31

New member
"חי למענך", חזרה שניה.

אני יודע שאני נודניק, כבר כתבתי על הריקוד הזה לפני שבוע, בחזרה הראשונה, (בשעה אחת אחר חצות !) אצל שמעון מרדכי בגבעת ברנר, אבל אין מה לעשות, הריקוד הזה מדהים, השיר הזה מדהים עוד יותר, מי שלא מבין מדוע לא נרעדות אצלו אמות הסיפים בלב, כשהוא שומע את קולו של הזמר ששר את השיר, - צריך ללכת לבית מרקחת ולבקש תרופה לשיפור מצב הלב. אני נכנס לאתר האוסטרלי, ושומע את השיר בפעם העשירית, רצוף, ולא מבין איך , איך, בעולם הדבילי, המעייף, המותש, שאנו חיים בו, אפשר להפיק צלילים כאלה זכים, ולראות את האור, ולהיות אופטימי, שלא הכל אבוד. השיר הזה פותח צוהר לגן העדן. מעניין שהקנדים גילו את השיר הזה לפנינו. אני מסיר את הכובע בפני כ 15 זוגות שנשארו כדי לחזור על הריקוד.

אליק - אתה מחסיר פרטים חשובים

הפרט החשוב ביותר שהריקוד טרם ראה השתלמות בארץ ולכן לא תועד כאן. אני מניח שזו הסיבה העיקרית לכך שהריקוד עדיין לא נרקד בארץ (פרט לחוג אחד או שניים). גם חשוב לציין שמחברת הריקוד לא קוראים לה גדי ביטון וגם לא נפתלי קדוש, אפילו לו ישראל שיקר... קוראים לה נונה מלכי... והיא די עלומה. אני מניח כשהריקוד יעשה "עליה" ארצה ויתועד בהשתלמות כמו שצריך... יהיה לו "ביקוש". ובינתיים, למי שאוהב (כמוני) גם פרטים טכנים, אז כמה מילים על הריקוד: חי למענך - ריקוד זוגות של נונה מלכי משנת 2004. טרם עבר השתלמות בארץ, תועד בחו"ל ב"ריקוד 2004". מילים ולחן: יוני רועה / ביצוע: רון שובל. כל בוקר מתעוררת יפה כמו הזריחה אלי תמיד חוזרת שדה של פריחה אהבתי תהיה לך אור של כוכבים ובקולי אשיר לך את הטוב שבחיים חי למענך האהבה בוערת חי למענך והאש בתוכי חי למענך בשמש הזוהרת חי ומתוכך שואב את כוחי חי למענך כרוח הנושבת בדרך המפותלת רבים המכשולים ואת שם מחזקת משענת השנים הכל אני אתן לך גם את מקומי ומרצון אומר לך בלעדייך אין אני חי למענך...

אליק 31

New member
דובלה, תודה. יוני רועה? תדהמה רבתי

דבר ראשון, דב, אתה אוצר בלום של ידע ומידע, ואין לי מושג מאיפה אתה מביא את כל האינפורמציה הזאת, כל הכבוד. אשר ליוני רועה, אני מתחיל לראות אותו ממטר, עד היום לא רציתי לראות אותו, אבל במיוחד לא לשמוע אותו. לא הבינותי איך ערוץ טלויזיה מכובד נותן במה לזמר שאין לו קול, קול חלש, קול מחוק, קול חסר גוונים, והוא שר ושר ושר. והנה, מתגלה האיש כמלחין מחונן, ואפילו כתמלילן. אז יוני, תפסיק לשיר, תמשיך לכתוב. הזמר רוני שובל, מיטב הסגנון של סן רמו, מדרגה אחת מעל שימי תבורי. ( כמובן שאלה הן דעותי בלבד) חג שמח, אליק.

באמת התלבטתי

חששתי להסב את תשומת ליבם של כל הרקדנים שהתלהבו כל כך מ"חי למענך" (ואני ביניהם) לכך שהם מביעים כל כך הרבה הערכה ואהבה ללחן, תמליל וביצוע של שניים המזוהים כל כך עם הזמר המזרחי, שלצערי לא זוכה להערכה (בלשון המעטה) בחוגי הרקדנים האוהבים כל כך את הריקודים הנדירים, הייחודיים, אלו שאנחנו רוקדים לאחר השעה אחת בלילה ומתחילים להיות מזוהים בשם "ריקודים משוגעים" או יותר טוב "ריקודים למשוגעים". החשש שלי נבע בעיקר מכך שאולי אם הנושא יעלה לכותרות, יועם מעט זהרו של הריקוד שללא ספק כרגע מבצע את הנסיקה שלו לגבהים. בשקט בשקט, כמעט בסוד, שמחתי לי על כך שרון שובל ויוני רועה פרצו את דרכם אל תוך השורות של אלו שבדרך כלל מתלוננים על ריבוי הלחנים והביצועים המזרחיים. עכשו, כשזה בכותרות אני שמחה ומקווה שהצלחתו של הריקוד רק תימשך. וזאת, למרות שיענקלה לא אהב את הריקוד וחבל. אני דווקא חשבתי שיש התאמה נהדרת בין הלחן לבין הכוריאוגרפיה, במיוחד בפסוק הרצוף המתפתח ועולה למעלה "חי למענך, האהבה בוערת!" ומתבטא בצעד ממושך, נדיר בעולם הכוריאוגרפיה שלנו המסתיים ב"השכבה" של הבת בסוף הפסוק ומהווה מעין שיא, בלחן ןבצעדי הריקודי.

Dיהודה

New member
תוכל לרקוד אותו גם הערב - יום ג'

הריקוד המיוחד הזה יירקד, ככל הנראה, גם הערב אצל טוביה טישלר ברעננה ( אם תגיע ותבקש בטוח שיירקד ). למה מיוחד ?, חבלי קליטה קשים. בתחילה נראה ריקוד בלתי אפשרי ( סיבובים הפוכים ). אתה יודע מה זה לרדוף אחר בת הזוג ולתפוס אותה רגע לפני שהיא נופלת ???? בסך הכל אחרי שמתרגלים מגלים שהריקוד בכלל לא קשה. שמחתי לגלות שרוקדים את זה גם במקומות אחרים. יהודה

דעתי אחרת על חי למענך

ראיתי את הריקוד ושמעתי את המנגינה. וכמובן קראתי בענין את המילים של השיר אשר פרסם דב אורבך. זה לא ריקוד עם. נקודה. מתחיל בצעדים לפני המנגינה. פניות חדות אל בן הזוג ומיד סיבוב לכיוון הנגדי. תנועה סטטית חוזרות ומשעמומת. אולי הבחורים אוהבים את הסוף - כשהבחורה נכרכת על זרועם. לא מצאתי כל קשר בין השיר היפה לתנועה. אוסף של טכניקה בלי נשמה. החברה באים לרקוד ולא להופיע על במה. פעם ראשונה שאני מביע דעתי על ריקוד בפומבי. אחרי שקראתי, בענין רב, את הסגידה והשקיקה להפצת הריקוד. על טעם וריח אין להתוכח. הזמן יוכיח מי צודק. אני מוכן גם להתנצל בעוד 5 שנים - אם יווכח שטעיתי. יענקלה לוי

יענקל'ה - אסור לך מה שלאחרים מותר

ראשית יענקל'ה, אתה בוודאי יודע עד כמה אני מעריך אותך כאדם, כאישיות, כיוצר, שמפרגן, כמחזק, כמי שנותן תמיד מילה טובה. אתה יענקל'ה בעיני משכמך ומעלה. ודווקא לאור דברים אלו אני בהחלט מרשה לעצמי גם לבקר אותך. במשך שנים רבות נמנעת מלבקר ריקודים של אחרים, תקן אותי אם אני טועה, אבל אף פעם לא עשית זאת. והנה אתה מחליט לבקר ריקוד שכל הנתונים מצביעים על כך שבשלב הזה אסור לבקר אותו. 1. הריקוד עוד לא עבר השתלמות ולא ניתנה ההזדמנות למרקידים לבחון אותו. 2. אותם מרקידים שכן לימדו אותו בהחלט ממליצים עליו. 3. אותם רוקדים שכן מכירים אותו, אוהבים אותו מאוד ולא מפסיקים לשבח אותו. 4. דווקא בגלל שחיברה אותו יוצרת אנונימית יחסית, צריך לעודד אותה ולפרגן לה, בכדי לא לפגוע ברוח היצירה שלה. ואתה כיוצר יודע היטב עד כמה היוצרים הם אנשים רגישים. 5. יש עשרות ואולי מאות של ריקודים שנוצרו, והם הרבה יותר גרועים מהריקוד הנ"ל, ולא שמענו שום מילה רעה מימך, מה קרה שעכשיו התעוררת והתחלת לבקר יוצרים אחרים? 6. שמתי לב שאתה משבח ללא הפסקה את הריקוד החדש של גדי ביטון, והתלהבת ללא הפסקה מהעובדה שהוא ביצע את הריקוד עם בן זוג ולא בת זוג. מנגד, אתה לא מהסס לתקוף ריקוד של יוצרת אנונימית, ואני שואל אותך, האם יש קשר ישיר בין עוצמתו ומידת השפעתו של היוצר לבין סוג הביקורת שלך? או במילים פשוטות, האם היית מבקר גם ריקוד של יוצר בעל השפעה ועמדת כוח? יענקל'ה, אל תכעס אם אני מבקר אותך בחג סוכות. אבל הביקורת שלך דרשה ביקורת נגדית עליך. המשך חג שמח לך ולמשפחתך.

אליק 31

New member
שמעון, תזמין את יענקלה הערב, לגן

נחום, כדי שיתן מבט שני על הריקוד "חי למענך", ועל הרוקדים הרבים שרוקדים אותו, בשעה אחת אחר חצות. כמובן אם אתה מתכוין להשמיע אותו הערב.

אליק - יענקל'ה תמיד אורח כבוד

וכל השתתפות שלו בהרקדה כל שהיא הופכת אותה למיוחדת ביותר. זה יהיה לי לכבוד רב לארח את יענקל'ה ולרקוד את ריקודיו היפים. ליענקל'ה יש "הזמנה פתוחה" לתמיד. חג שמח.

כמוך - אני אוהב ביקורת עינינית

אתה צודק שעלי להיזהר בביקורת. צינתי במפורש, שזו פעם ראשונה שאני מבקר ריקוד . ביקורת חיובית, אינני מהסס להביע. אבל ביקורת שלילית - אני כמעט ולא עושה. הפעם - דוקא משום שאינני מכיר את היוצרת וריקעה - התיחסתי למה שראיתי, מתוך סקרנות - מה אוהב הציבור היום. הרי אני רחוק כבר מהיצירה, כרחוק דור. ודעתי, במפורש - שונה. במחנה הילולים , לימדו הרבה יוצרים וחברים טובים שלי - לא הבעתי דעה על אף ריקוד - רק על אחד שמצא חן בעיני, ובמקרה הוא של גדי. שים לב שאני מנמק את דעתי ולא זורק סיסמאות: "ריקוד מקסים" , "ריקוד מדהים". הצידוק לדעה הוא כעבור כמה שנים. אין לזה כל קשר עם עידוד יוצרים צעירים. יש אולי באמתחתה עוד ריקודים, אולי - יפים. אני מגיב , באופן יוצא מן הכלל , לריקוד שראיתי - אחרי שקראתי על סגידה והלל בלתי רגילים. אולי , באמת אסור לי להביע דעה, אבל - היוצרים הצעירים חייבים לשמוע דעות שונות. ההצפה בריקודים חייבת להיות בריקודים מעולים. ולא כל : "שימלה לך קצין תהיה לנו" יענקלה לוי

יענקלה ידידי, רעי ומכובדי

ראשית אטול לעצמי את הזכות לברך אותך בחג שמח ומיטב האיחולים לשנה החדשה בכלל. לגופו של דיון, צר לי להיות חלוק עליך נמרצות. כמי שמכיר את הריקוד היטב ורוקד אותו כבר במשך מספר חודשים לא מבוטל, בהנאה צרופה, הרי שאין דעתי עולב בקנה אחד עם זו שלך. זה בהחלט ריקוד, ריקוד טוב ואפילו טוב מאד. אם הוא נכלל בקטגוריה של ריקוד עם זה בהחלט דיון ראוי ומעמיק שיש לערוך אותו בכובד ראש באשר לרוב רובם של הריקודים שחוברו בשנים האחרונות. יתר על כן, באשר לשאלה האם הוא ריקוד עם ישראלי, אני סבור ומניח כי הדיון יקבל ממדים רבים נוספים ואני לא משוכנע כי נוכל להגיע למסקנה אחת חד ערכית מוסכמת על הכל. אותן פניות וסיבובים אליהם התייחסת אינם אלה וריאציות על צעדה תימנית שלעניות דעתי מופיעה בריקודים רבים ואולי אפילו בכאלה שחוברו על ידך. התנועות אינן סטטיטות כפי שציינת אלא מגוונות ומעניינות ומתחברות היטב אל המנגינה במידה ומבצעים אותן נכון ובקצב המדוד של הריקוד. כבר מזמן הפסיקו ה"בחורים" להתרגש מ"נפילת" בת הזוג ומכריכתה סביב זרועם, נדמה לי כי "אלמנטים" הרבה יותר קרובים ואינטימיים כבר לא בדיוק מרעידים את מיתרי ליבם של ה"בחורים" בתקופת המתירנות הנוכחית. יתכן כי במידה ותראה את הריקוד פעם נוספת מבוצע ע"י ידי רוקדים טובים ומיומנים תוכל לשנות את דעתך. אשמח להציג לך את הריקוד בהזדמנות הקרובה בה ניפגש. למיטב שפיטתי ריקוד זה יקבל מקום של כבוד בפנתיאון נכסי צאן הברזל של ריקודי העם כיוון שהוא התקבל באהדה בקרב הרוקדים משמרי הפנתיאון הנ"ל וזאת למרות שחובר ע"י יוצרת אנונימית ולא על ידי אחד מבעלי המפעלים ליצור סידרתי של ריקודים. בברכת סוכות שמח

יענקלה לוי = חי למענך.

אתה טוען שהריקוד חי למענך, אינו ריקוד עם, מתחיל לפני, תנועות חדות מידי, משעמם וכו'. מסקנתי הברורה: אתה לא מכיר את הריקוד. עצתי לך, תלמד את הריקוד, ותלמד היטב, ואז תראה איך שכל החלקים משתלבים. ואז אולי גם יהיה לך האומץ ללמד את הריקוד הזה בפני פורום של כ- 400 רוקדים, כפי שעשה את זה שמעון עשור אתמול בגן נחום. הריקוד נרקד אתמול, חמש פעמים וזכה לשבחים רבים. וכמי ששולט בריקוד היטב אני מודיעך - זה ריקוד נפלא, יוצא מהכלל, אולי הטוב ביותר שנלמד בחודשים האחרים. עולה פי כמה על היצירות החדשות של ישראל שיקר, גדי ביטון ודומיהם, שצצים כמו פטריות חדשות לבקרים. ומועדים לשמחה.

סבא יקר - אני מוכן ללמוד את הריקוד

ולהודות בטעותי, רשמתי את רשמיך מהריקוד, תרשה לי להודות בטעות בעוד 5 שנים. שמחתי שנהנית מהריקוד, שנירקד חמש פעמים בערב. זה נדיר בימינו. מותר גם להחמיא לשמעון עשור - שידע ללמד את הריקוד עם חוויה נעימה. כל טוב, יענקלה לוי

יענקל'ה יקר - למה 5 שנים ?

למה אתה צריך לחכות 5 שנים כדי להודות בטעות ? (בעוד 5 שנים, או שהריקוד ימות או שהפריץ ימות) חכה להשתלמות שהריקוד יובא, תן לו צ'אנס, קצת חבלי קליטה, נרקוד אותו חצי שנה פלוס מינוס, ונשלח אותו כדרך כל בשר (לבוידם). להתנצל אין צורך.... כי על על טעם וריח אין ......

dico

New member
מסכים עם הסבא ריקוד מענין מאד...

שלא היה מבייש גם קטגוריה של ריקודי נשף,מבלי לפגוע כהו זה בקטגוריה של ריקודי העם.(התרשמות רק מצפייה באתר האוסטרלי) נ"ב הבן זוג מזכיר לי מאד בסגנון ריקודו העדין את ויקטור גבאי.

משהא

New member
יענקלה מהקריות,להתנגדOK אבל לטעות

בחור רציני כמוך לפני שכותב ראוי שיבדוק וכאן אתה חייב לנו. כתבת כך : "אולי הבחורים אוהבים את הסוף - כשהבחורה נכרכת על זרועם". בהדגמת ולימוד הריקוד יש סטיית צד זוגית(מצד הגבר לשמאל) ולא רכינה או בשפתינו "השכבה". מי שמשכיב יכל לעשות זאת בכל ריקוד שירצה!!!! אורי גבעוני

יענקלה ידידי

אניכמו רבים אחרים בפורום מתפלא על ביקורתך ראשית לגבי הצורה בה חלקי הרקוד השונים נקשרים איני זוכר בשנים האחרונות הרבה רקודים שנקשרים כל כך יפה הן לשיר מבחינת תכנו והן למנגינה מבבחינת זרימתו לגבי הגדרת הרקוד כרקוד עם? איני יודע היום מה מוגדר כרקוד עם כל כך הרבה רקודים שלהם ולנו אין כל קשר נכנסים לרפרטואר רקודי העם ואם אפשפש טוב בין רקודך - שאגב אני מאוד אוהב - אצליח למצוא גם כן פה ושם רקודים שעונים פחות להגדרת רקודי עם מחי למענך אז בו נקבל בזרועות פתוחות רקוד יפה לשיר עברי יפה מושר בפי זמר ישראלי ועשוי היטב עצם העובדה שהוא נדחף מלמטה על ידי הרוקדים בטרם השתלמות ולא נכפה על הרוקדים על ידי המדריכים בהחלט מעידה על טיבו בברכת חג שמח שמוליק

אליק - "חי למענך" היום נלמד בראשל"צ

היום מוצאי חג אני מתכוון ללמד את הריקוד "חי למענך". כך שכולם ידעו אותו ולא רק ה 15 זוגות בסוף. בהחלט ריקוד יפה ומרגש.

למעלה