חי בעבר...

niceguy2

New member
חי בעבר...

שלום, אני בן 27 וסובל מתופעה שאני מגדיר כ-"חי בעבר". אני לא יודע מה המונח המקצועי לבעיה שלי, אם בכלל קיים כזה, אבל הבעיה היא כזו: לפני 4 שנים לקחתי את עצמי וטסתי לטייל בדרום אמריקה. טיילתי כמעט שנה וזו היתה ללא ספק התקופה הטובה ביותר בחיי. חזרתי לארץ לא בגלל שנמאס לי או שנגמר לי הכיף אלא פשוט כי האנשים בבנק התחילו לשאול מתי אני חושב לסגור את המינוס... אז חזרתי לארץ ומאז עברו 4 שנים. 4 שנים זה אמנם המון זמן וחשבתי שהזמן יעשה את שלו אבל זה לא קורה.....פשוט לא עובר יום שאני לא נזכר בתקופה ההיא....התקופה שהיה לי טוב בחיים. כל פעולה שאני עושה, כל דבר שאני חושב עליו מזכיר לי מקום או ארוע מהטיול שלי, ואז הריטואל הקבוע - אני נזכר, מתחיל לחלום, מתעורר למציאות המחורבנת שלנו (סליחה על הביטוי) ומתמלא בעצב. אני נזכר כל כך הרבה שתאמינו או לא אבל אני זוכר שמות של רחובות בערים בהן טיילתי, שמות של מלונות בהם ישנתי, לפעמים גם מספרי חדרים, שמות של אנשים שהכרתי, מבטים......אני פשוט חיי את התקופה ההיא בזיכרון וזה עצוב שזה לא יקרה שוב. איך אפשר להתגבר על זה? 2 תוספות קטנות: 1. אני יודע שאפשר לקחת את התיק ולסוע לשם מחר אבל זה לא אותו דבר...זה לא שאני עוזב לתקופה לא מוגדרת ויכול לעשות עם חיי מה שאני רוצה. אני אמנם לא נשוי אבל כבר גר עם חברה ונאלץ להתחיל לחשוב על החיים האמיתיים והעצובים... 2. במהלך הטיול כמעט ואיבדתי את חיי במהלך שוד מזויין....מאוד לא נעים.....יכול להיות שיש קשר בין השוד שהיה מאורע חד-פעמי היסטרי עבורי, לבין ה"בעיה" שלי, או שהשוד מתאים לבעיה אחרת לגמרי שעליה ארחיב פה בעתיד ואינה קשורה לבעיה הזו?

גרא.

New member
niceguy2,לדעתי, יש לך יכולת נהדרת

להתמודד עם המציאות היומיומית העגומה,בדרך מקורית,החסרה לאנשים רבים.לא רבים מבינינו יכולים להתהדר בתקופה של 4 שנים של חיים אחרים..ואין להם את האפשרות,נקרא לכך להחליף קסטה,או דיסק, שיעשה להם טוב יותר...לפעמים לומדים לעשות את זה למשל בהרפייה עצמית, או ביוגה או במדיטציה, שעה שהאדם מתמקד אם ברגש נעים במיוחד בהרפייה/היפנוזה עצמית, או במנטרה ספציפית בטכניקות האלטרנטיביות...כך להרגשתי זו אינה בעייה, אלא דווקא יתרון. אלא,אלא אם כן, במקום לתפקד בחיי היומיום, אתה שוגה בחלומות,מפנטז,ומתנתק מהמציאות, ואת זה לא תיארת כקורה לך.חווית השוד,בה כמעט קיפחת את חייך, דווקא מחזקת אותך,משום שהתמודדת ויכולת לן.. יש כאלה הרואים חוויה כזו, של כמעט מוות,וחזרה לחיים, כתהליך של לידה מחדש,עם כל מה שהמשתמע מזה.. כך n.g.2 נסה דווקא לראות את החיובי שמה שעשית,ואין כלל רע בנוסטלגיה הזו שאתה חש..בטיפול הייתי מבקש ממך להעביר חלק מהאנרגיות החיוביות שרכשת במסעותיך, לחייך העכשוויים,כדי לאזן יותר את חייך. חשוב על כך.

למעלה