חי בירח

def jam

New member
חי בירח

גרא וכל חברי הפורום שלום, אני מצוי זה זמן מה בתרדמת כזאת שמוגדרת בכמה דברים ומפריעה לי מאוד וזה מתבטה בכמה דברים, אני פשוט מרגיש שאני חי בירח, למשל נותנים לי איזה הוראה לעשות בעבודה אני פשוט כמו רובוט הולך ועושה את זה בלי לחשוב ושוגה בדרך כלל ואז מתחיל הקטע שאני נכנס לתסכול ואומר לעצמי דברים, אני גם לא יודע למשל מה אני רוצה לעשות בחיים, אני איני מודע לדברים שיש לי למשל כמו תעודת זהות, מידות, חשבון בנק.., אני גם לא מנסה להיכנס לכל מיני דברים לעומק כמו סרטים ולהבין אותם(חוץ מדברים שמעניינים אותי) ולמצות את הפוטנציאל שלי שאימי אומרת לי שטמון בי, אני איני יודע מה קורה מסביבי ומה התאריך, ולתכנן תוכניות, הדבר מאוד מקשה עלי בזמן האחרון, זה מאוד מקשה וגורם לי לא לרצות להגיע לעבודה, גורם לי לא ליצור קשר עם המין השני, גורם לי לאבד עניין בחיים אני פשוט יושב ומשתקע כל הזמן למרות שבימים האחרונים נכנסתי למוטיבציה של לשנות דברים ולנסות לעשות דברים חדשים שגם איני חושב שאני מסוגל לעשות אותם כיוון שאיני יכול להתעמק בדברים כאלה ואני פוחד להתנסות בהם.. אני מרגיש פשוט לבד בסיטואציה הזאת, האנשים שמסביבי לא ממש אכפת להם והם אינם מודעים לכך בכלל, כל אחד עסוק בעניינים שלו ואני מוצא את עצמי לבד במצב הזה ולא מצליח להתעלות עליו כיוון שאני מרגיש קצת שהוא "גדול" עלי... אני מצוי כרגע בצומת דרכים לקראת גיל 18 מה שמגביר יותר את הלחץ שאני שרוי במצב הזה לקראת המעבר שלי לחיים.. אני מקווה כי עד הצבא שהדבר ישתנה או שאני ישנה אותו או שלבד הוא ישתנה כי זה פשוט הולך להציק לי בחיים בצורה קטסטרופלית לפי איך שזה נראה לי כרגע.. אשמח לקבל עצות לפיתרון

גרא.

New member
def jam,חי בירח,מטאפורה מאד מקורית לתיאור מה

שעובר עליך.למרות שאם היית חי באמת בירח, הדברים היו נראים לגמרי אחרת.לדבריך אתה נער בןם 17.לא דברת על לימודים אלא על עבודה. מכאן אפשר להסיק שאתה אינך לומד? אלא כבר עובד? אתה צודק כשאתה מתאר את עצמך אמצא בצומת דרכים, אלא שלי כקורא נאיבי, לא בדיוק ברור. האם אתה מתכוון להתגייס לצבא? או שאתה מתכוון, במידה ואתה כבר עובד,להכנס כמה שיותר מהר לתוך מציאות חיי היומיום בלא גיוס לצהל? אמנם אתה מדבר על תחושה שמה שקורה לך ישתנה בצבא.אבל כדאי שתשים לב לכך שהצבא,אינו תקופת מעבר לחיים, אלא תקופה ארוכה למדי בחייך,שהיא לגטימית בפני עצמה,ולא בהכרח עשוייה להכין אותך לחיים האזרחיים.בשביל לחשוב לפחות על איזה שהוא פתרון,חשוב לפני כן להגדיר את הבעיות להם אתה מחפש פתרון. שכן, אי אפשר לפתור בעייה שלא הוגדרה קודם לכן.נסה. באם אתה יוכל, להתמקד יותר מה במיוחד מטריד אותך.

def jam

New member
תגובה

בקשר לשאלת, אני איני לפני צבא, אלא תלמיד יב', אני כרגע עובד בעבודה זמנית בחופשת קיץ, בקשר לשאלה השניה אני אגדיר יותר בבירור את הבעיה שלי, אני פשוט מנסה להתחמק מדברים ולהימנע מהם ואני חושב שזה עוד מילדות אצלי למשל דברים בסיסיים כמו לשחות ולסוע על אופניים איני יודע עדיין ובעוד כל חברי למדו זאת בילדו אני לא למדתי זאת, וכעת אני לא יודע אם זה קשור אך ישנם דברים שחברי עושים ואני לא עושה, ישנם עוד דברים ביום יום שמפריעים לי, אני גם סובל מחוסר ריכוז ויכול להיות שזה גם גורם נוסף שמפריע לי אך איני בטוח כי בחוץ אני לא מצליח לקלוט דברים ובבית כן, וגם אני יודע שאני מסוגל להגיע לריכוז גבוהה בדברים כלשהם כמו במשחקי מחשב..

המנעות

כדפוס התנהגות מוביל יכול להיות כל מיני עניינים. גם חוסר ריכוז יכול לנבוע מכל מני עניינים. מכיוון שאתה צעיר, כדאי שתלך לאיש מקצוע לאבחון מסודר. הכי פשוט היה לשבת כאן ולהקליד לך את המילה "חרדה" אבל זה יהיה חסר אחריות. אמנם חרדה יכולה להסביר את כל מה שכתבת, אבל אני מניחה שיש עוד דברים שלא כתבת שקשורים להתפתחות שלך, ליכולות שלך וכו' דברים שאפשר לראות רק באבחון מסודר. אולי יש עוד דברים שמסבירים את מה שכתבת? לא יודעת. גש להיבדק.

def jam

New member
עשיתי איבחון..

ואכן התגלה שאני סובל מהבעיות הנ"ל... הייתי על טיפול תרופתי כבר ופסיכולוגי דר"א..

אז -

למה לא אמרת מההתחלה? משו כמו "יש לי חרדה ואני מוצא את עצמי נמנע מפעילויות רבות והתפקוד שלי מצטמצם" או אז יכולנו להגיד לך שהטיפול בחרדה הוא לעשות לה דווקא. כלומר, לקחת תרופות כדי להוריד בעוצמות שלה ולהיכנס לטיפול קוגניטיבי-התנהגותי, כזה שמגייס אותך לפעול גם אם אתה נורא רוצה להימנע. הרעיון בטיפול כזה הוא שבמשך הזמן - מתרגלים והגוף לא חווה רמות חרדה משתקות נוכח פעילויות שכבר התנסית בהן. כדאי שתדע שחרדה ופחד הם שני דברים שכמה שתיתן להם מקום בחיים שלך, הם יקחו, ויקחו עוד. כמה שהיום שלך יהיה יותר מוכתב על ידי החרדה ומה היא לא מרשה לך לעשות, ככה תעשה פחות ופחות וברדרגה תמצא את עצמך מבודד ומשותק. מצד שני אם למרות החרדה אתה קם ופועל בעולם - לחרדה יש ביום יום שלך פחות מקום משתק בוא היא מנהלת אותך, ככה יראו החיים שלך יותר מלאים ועשירים.

def jam

New member
אני די מרגיש שלמרותה..

ובזמן שהייתי בטיפול אי אפשר להשוות למה שהיה עכשיו ואז, מלרות שעדיין אני מרגיש אותה במקרים מסוימים, למשל כשאני רוצה לאכול ליד מישהו, אני מתגבר עליה ואוכל.. וכן עדיין קיימים אצלי הרבה פחדים, השאלה היא שאולי אני צריך משהו אחר כמו טיפול קבוצתי שבו אני יוכל להעלים אותה לחלוטין?

הבט

זה לא מציאותי לרצות להעלים חרדה לחלוטין. חרדה היא חלק בלתי נפרד מהפיזיולוגיה שלנו וקשורה למצבי העוררות שלנו שנועדו לשמור עלינו מפני סכנות ובגדול להיות חלק ממערך ההשרדות של המין האנושי אי אפשר להעלים חרדה. צריך ללמוד לחיות איתה בשלום ולא לתת לה להרים ראש במקרים בהם אין שום סכנה לחייך ובמקרים בהם לא צריך עוררות מי יודע מה כדי לשרוד.

למעלה