חי או מת?

חי או מת?

שמעתי שיש מחלוקת בחסידות חבד האם הרבי חי או מת. מה דעתכם? תוכלו להביא הוכחות?

לדעתי!

בשביל מה להכנס למיטה חולה? עזוב זה אפי` לא ויכוח אידאולוגי מה שתגיד יהיה מי שיגיד הפוך. חבל לפתוח נושא מעורר מחלוקת.

אתה סתם מרובע

אני שואל שאלה שבטוח שיש כאלה שיש להם מה לומר בענין ואת זה אני רוצה לדעת בלי עקיצות ובלי לפגוע. זה הכל.

א77

New member
אם יש מחלוקת או אין

לצערי, ממש איני חי בעולם, איני יודע את הנעשה. איני שומע חדשות ולא קורא עיתונים... אבל הנה לך קצת גמרא מתלמוד בבלי במסכת ברכות דף יח (קוהלת ט) כי החיים יודעים שימותו, אלו צדיקים שבמיתתן נקראו חיים שנאמר (שמואל ב' כג.) ובניהו בן יהוידע בן איש חי רב פעלים מקבצאל הוא הכה את שני אריאל מואב והוא ירד והכה את הארי בתוך הבור ביום השלג, בן איש חי אטו כולי עלמא בני מתי נינהו, אלא בן איש חי שאפילו במיתתו קרוי חי. כן, גם לפי אותה גמרא הרבי מלובאביטש זיעועי"א הוא חי.

א77

New member
אכן, זו דעתי העניה. בשביל מה להעלות

את הענין בפורום. בפרט כשהעלאת הנושא יגרור אחריו לא את השלום...

א77

New member
הבעתי דעתי לפי מה שלמדתי מחז"ל

איני דובר חב"ד, גם לא של הליטאים. איני רוצה להיות כזה וגם בין כך אין לי תשובות לשאלותיך.

g a d d i

New member
אני חדש כאן אבל יש לי מה לומר

נראה לי שזה יעשה שוב בלאגן, וחבל.

חנוך617

New member
ברוך הבא.

אמנם זה יכול לעשות בלאגן אך אם יענו ענינית נטו זה יכול להיות נחמד.

התשובה ידועה

ב"ה וכבר ידוע שהרבנים מתנגדים לכל זה. חבל שהשם של כל החסידות נגועה בזה. סתם כך מענין אותי למה אנשים מחפשים פה תשובות במקום "עשה לך רב"...

לא הבנתי, ממתי הפורום הפך להיות

מתן הוכחות לדבר זה או אחר? וממתי הפורום הפך להיות פורום של חב"דניקים שהפורום צריך לספק לך הוכחות אם הרבי חי או מת? מניסיון העבר שלי - אדם ששואל שאלה כזאת מנסה לעורר פרובוקציות בפורום. מנסה לעורר מריבות. אני מקווה שאף אחד כאן לא יפול בפח הזה.

אוי, אריאלה, כמה שאת טועה

כנראה את עדיין בטראומה ממה שהיה היום. אני מבין שאת חבדניקית ונראה לי שאת לא אוהבת שמדברים על הרבי שלך. אתמהה.

צר לי לאכזב את כל אלה שמנסים לנגח

אותי עם זה שאני חב"דניקית... אבל... אני ממש לא חב"דניקית. למדתי בחב"ד ביסודי, זה נכון. אבל למדתי 7 שנים רצופות במדרשייה ליטאית. כן כן, כבר היו חב"דניקים שרצו לנגח אותי שאמרו שאני ליטאית ולכן אני סותמת לחב"דניקים את הפה. אתה יודע מה היופי שבדבר? שגם לחב"דניקים וגם לליטאים, כביכול, יש טענות כלפי. ברגע שיש ל-2 הצדדים טענות כלפי אני שמחה. כך אני יודעת שאני ניטראלית. תודה רבה לך שהראת לכולם, בשנית, עד כמה אני באמת ניטראלית כלפי כולם. אני מאוד מודה לך

חנוך617

New member
איזה הלם

כל הבוקר טחנו את הענין שאתם חבדניקים והנה, הכל בלון נפוח. ברוכה הבאה לקהילה הליטאית.

למעלה