חיתולים ר"פ

ליבו17

New member
חיתולים ר"פ

יש לי שאלה מהירה בנושא- מה היתרון בחיתולי כיס או כל סוג של חיתול ר"פ שמורכב מכמה חלקים?
אני משתמשת בסוג שהוא all-in-one ולא ידעתי לענות על זה לחברה ששאלה.

תודה!

regvuv1

New member
ניסיון שני לענות

כמה דברים:
כשהחיתול מתחלק לכמה חלקים, אז כל חלק בנפרד: מתכבס ומתייבש מהר יותר, מתבלה בזמןן שונה ואז ניתן להחליף רק חלק ולא את כל החיתול, מתלכלך (למשל אם רק הליינר התלכלך, אפשר להשאיר את שאר החיתול ולכבס רק אותו).
בחיתולים שאני הכרתי, אול אין וואן היו הרבה יותר מסיביים ועבים מאשר אלה שבאים בכמה חלקים.
כשהחיתול מורכב מכמה חלקים ניתן גם להוסיף שכבות אם צריך אקסטרה ספיגה, למשל ללילה, או להוריד ושהחיתול ישמש יותר כמכנסי גמילה.
כשיש כמה חלקים ניתן להחליף כל חלק בסוג אחר, מכל סיבה שהיא: מחיר זול, מידה, גזרה, בלאי וכו', בלי להכנס להוצאות מטורפות.

ליבו17

New member
תודה!

הבנתי את העניין.
רק הנושא של הוספת שכבות הוא לא יחודי פה, אנחנו מוסיפים שכבות לאול-אין-וון בלי שום בעיה.

בתעמי25

New member
שאלה- יש לי בבית חיתולים עם כיס

נראה לי שככה קוראים לזה...
שחברים העבירו לנו. החיתול כבר לא ממש סופג (היה אצלם בשימוש 4 שנים, שני ילדים), אחרי שעתיים של שימוש זה כבר נזל מקדימה...

אני יכולה לקנות בעצם רק חלק כלשהו ולהמשיך להשתמש במה שהם נתנו לנו? נגיד הכיסוי בסדר ואני צריכה רק את ה"רפידות" שמכניסים פנימה? יש אפשרות להשיג כאלו?

המרחפת

New member
לפני שאת קונה דברים, תעשי סטריפינג

סטריפינג זה תהליך ניקוי שמקלף מן הסיב שאריות חומרים שדבקו בו ומפריעים לספיגה של השכבות הסופגות ולחלחול בשכבות המחלחלות.

תלוי איזה חיתול יש לך ומה הוראות היצרן, אבל הסטריפינג הבסיסי הוא לכבס בתוכנית הכי ארוכה שמכונת הכביסה שלך מציעה בטמפרטורה של 60 מעלות. בלי שום חומרי כביסה.
אם את רואה בועות סבון במהלך הכביסה אז תעשי מחזור כביסה נוסף.

אם אחרי תהליך הניקוי הזה החיתול עדיין לא סופג אז אפשר לשקול קניה של תוספות שונות.

בנוסף לקחת בחשבון שחיתול רב פעמי מחליפים כל שעתיים שלוש, לכל היותר ארבע. אחרי שעתיים הייתי מצפה שחיתול לא ידלוף, אבל אחרי 4 שעות לא הייתי מופתעת מדליפה.

notMaria

New member
פחות ״תקלות״

מהנסיון שלנו לפחות, מערכת שני חלקים (חיתול פנימי וכיסוי, לא אוהבת כיס) מכילה יותר טוב ויש הרבה פחות נזילות. יותר קריטי לפני מעבר למוצקים.
וגם הייבוש המהיר יותר שאמרו כבר. וגם זה יותר זול.

goldyle

New member
מנצלשת לשאלה נוספת על רב פעמים

היי לכם,
הבת שלי בת חודש כולה וכבר יש לה תפרחת חיתולים שהגיעה למצב דיי גרוע וזה פשוט לא עובר,
כבר כמה ימים שהיא בלי חיתול או עם חיתול טטרה וקושרת אותו כמו שהיו קושרים פעם בלי סיכות
קניתי אפילו כמות דיי מכובדת של חיתולים אקולוגים והיום אחרי שימוש בשניים כשהמצב כבר היה טוב הפריחה החמירה שוב אז שוב חזרתי לטטרות, ונראה שאני אאלץ להשאר איתם לתקופה הקרובה
הבעיה שהיא עושה הרבה פיפי ואין לי כיסויים או סיכות ביטחון (יש עוד להשיג דברים כאלה בכלל??) אז יוצא שאני מחליפה לה ולי כל הזמן (לה חיתולים, לי בגדים) וגם את החיתול בד שהיא שוכבת עליו במיטה (מעל שעוונית כמובן)
ובגלל עניין הכיסויים כשיוצאים מהבית אני חייבת לשים לה חיתול רגיל :(
ימישהו מכם משתמש/ת בחיתולי טטרה כחיתולים ר"פ? אם כן אולי יש לכם קצת טיפים ומידע איפה אני יכולה לקנות כיסויים וסיכות ביטחון כדי להקל קצת על העניינים?
תודה!!

למעלה